
- 07.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 134 Peržiūros
- Aptarti
Šitaip iškepta menkė orkaitėje yra lengvas patiekalas, kuris idealiai tinka sveikai vakarienei!
Ingredientai
- menkės filė: 300 gramų
- salierai: 1 (nedidelio)
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
- pankolio sėklos: 1 šaukšto
- česnakas: 1 skiltelės
- svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- citrinos: 0,5
- druska
- pipirai
- petražolės: kuokštelio
- gražgarstės: 1 didelės saujos.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Salierą nulupame, sukapojame nedideliais gabaliukais ir dedame į nedidelį kepimo indą.
3. Apšlakstome salierus dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstome pankolio sėklomis, gerai išmaišome ir kepame orkaitėje maždaug 45 minutes.
4. Kai salieras jau yra beveik iškepęs, susmulkiname svogūną ir pakepiname jį keptuvėje su likusiu šaukštu aliejaus.
5. Kepimo formą, kurioje kepsime žuvį, padengiame su folija, joje paskleidžiame iškeptus svogūnus ir dedame ant jų žuvį.
6. Žuvį pagardiname druska ir pipirais. Taip pat išspaudžiame citrinos sultis.
7. Suvyniojame žuvį į foliją ir kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
8. Per tą laiką, bulvių grūstuve sugrūdame keptą salierą.
9. Iškepusią žuvį patiekiame su salierų koše, gražgarstėmis bei kapotomis petražolėmis. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.
Recepto Autorius Žinutė iš virtuvės
Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami Tweet.Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau