Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 10

Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai

Orkaitėje Kepti Ėrienos Šonkauliai

(Paranormal) Šis receptas tikrai yra ganėtinai paprastas, nes viskas paruošiama ganėtinai greitai. Bet pagal ingredientų kainą (ėrienos šonkauliukai tikrai kainuoja brangiau, nei kiaulienos ir patiekalo gardumą, jį tikrai privalu priskirti prie šventiškų. Tikrai norėčiau, kad išmėgintumėte ir komentaruose parašytumėte atsiliepimą.

Aviena (ėriena) itin skaniai dera šalia tamsiai žalių daržovių: špinatų, gražgarsčių, ankštinių pupelių, šparagų (smidrų), brokolių, įvairių lapinių kopūstų arba mangoldų troškinių ir salotų. Taipogi garnyrui tiks lengva ir puri puree iš bulvių, kalafiorų, morkų, neriebūs troškinti kopūstai ar panašiai. Makaronai (pasta) bei ryžiai reikalaus daug didesnio padažo kiekio, nei šis patiekalas gali pasiūlyti. 

Mano išrankioji/-nevalgioji dukra tokį patiekalą valgo net tuomet, kai yra visiškai soti - tiesiog būna neįmanoma jos niekuo nuvilioti, visus pasaulio desertus išmainytų į "Ėrienos šonkauliukus", visi žaidimai bei draugai privalo palaukti, kol yra dorojami minkšti bei sultingi mėsos gabaliukai.

Pagaminimui reiks turėti česnako smulkintuvą, prieskonių grūstuvę bei didelę keptuvę, kuri tinka kepimui orkaitėje. Išeiga gaunasi maždaug 6-9 suaugusios porcijos, priklausomai nuo patiekiamo kartu garnyro kiekio.

Ingredientai

  • ėrienos šonkaulių mėsa, kartu su kaulais: 1,5 kilogramo
  • česnakas: 4-6 skiltelių
  • švieži rozmarino lapeliai: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kiek daugiau)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • koncentruotas granatų padažas, kaip "Naršabaras" arba balzamiko glazūra: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Šonkauliai, ėriena, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir nusausinkite, dėkite į keptuvę.

2. Sutrinkite česnakų skilteles su druska.

3. Tada žirklėmis smulkiai sukarpykite rozmarino lapelius, grūstuvėje juos sutrinkite kartu su maltais juodaisiais pipirais, kol išsiskiria aromatingas rozmarinų aliejus.

4. Tuomet sumaišykite visus prieskonius (druską, česnaką, pipirus bei rozmariną) su aliejumi.

5. Pasiruošta tyre ištrinkite šonkaulinę mėsą iš visų pusių.

6. Dėkite šonkaulius į keptuvę riebia dalimi žemyn. Palikite kambario temperatūroje skoniams persisunkti maždaug 30-120 minučių (priklausomai nuo to kaip labai skubate).

7. Po to paruoškite labai karštą 230 laipsnių (450°F) temperatūros orkaitę.

8. Kepkite šonkaulius maždaug 20-30 min. Viduryje kepimo juos pavartykite (aš pati kas 10 minučių vis pakeičiu vietomis šonkaulių eiliškumą keptuvėje).

9. Likus maždaug 3 minutėms prieš kepimo pabaigą šonkaulius aptepkite koncentruotu granatų padažu ar balzamiko glazūra (bet tai nėra būtina). Itin svarbu šonkauliukų neperkepti. Skanesnė bei sultingesnė mėsa bus vis dar truputį rausvoka viduje.

10. Prieš pjaustydami palikite mėsą maždaug 10 minučių kambario temperatūroje "pailsėti", nes kitaip bepjaustant iš jos išbėgs daug sulčių, mėsa taps nesultinga.

11. Jei namuose turite kulinarinį termometrą, tikriname mėsą jį įsmeigę iki storiausios mėsos vietos vidurio:
- 50 laipsnių (120°F) - pusžalė ėriena (rare lamb - angliškai) - perpjovus kepsnio centre matytis raudonas viduriukas, bėgančios sultys šiek tiek su krauju. Tokiai mėsai labai tiks aitrūs padažai.
- 55 laipsnių (130°F) - tai vidutiniškai iškepta ėriena (medium done lamb - angliškai) - perpjovus mėsos vidus bus rausvas, bėgančios sultys turės kiek rausvumo, beveik skaidrios - ši mėsa labai skani ir be jokio padažo.
- 60 laipsnių (140°F) - visiškai iškepusi ėriena (well done lamb - angliškai) - mėsa be ružavumo viduje, daugiau pilkšva, tekančios sultys pilnai skaidrios, be rausvumo. Jei nėra aiški mėsos kilmė arba šviežumas, tai saugiausia ėrieną kepti iki šios temperatūros. Tokiai mėsai greičiausiai prireiks kokio padažo.

12. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės! Štai mano viduj vos ružavi - vidutiniškai iškepę ėrienos šonkauliai, mėsa sultinga bei minkšta.

13. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau