Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 10

Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai

Orkaitėje Kepti Ėrienos Šonkauliai

(Paranormal) Šis receptas tikrai yra ganėtinai paprastas, nes viskas paruošiama ganėtinai greitai. Bet pagal ingredientų kainą (ėrienos šonkauliukai tikrai kainuoja brangiau, nei kiaulienos ir patiekalo gardumą, jį tikrai privalu priskirti prie šventiškų. Tikrai norėčiau, kad išmėgintumėte ir komentaruose parašytumėte atsiliepimą.

Aviena (ėriena) itin skaniai dera šalia tamsiai žalių daržovių: špinatų, gražgarsčių, ankštinių pupelių, šparagų (smidrų), brokolių, įvairių lapinių kopūstų arba mangoldų troškinių ir salotų. Taipogi garnyrui tiks lengva ir puri puree iš bulvių, kalafiorų, morkų, neriebūs troškinti kopūstai ar panašiai. Makaronai (pasta) bei ryžiai reikalaus daug didesnio padažo kiekio, nei šis patiekalas gali pasiūlyti. 

Mano išrankioji/-nevalgioji dukra tokį patiekalą valgo net tuomet, kai yra visiškai soti - tiesiog būna neįmanoma jos niekuo nuvilioti, visus pasaulio desertus išmainytų į "Ėrienos šonkauliukus", visi žaidimai bei draugai privalo palaukti, kol yra dorojami minkšti bei sultingi mėsos gabaliukai.

Pagaminimui reiks turėti česnako smulkintuvą, prieskonių grūstuvę bei didelę keptuvę, kuri tinka kepimui orkaitėje. Išeiga gaunasi maždaug 6-9 suaugusios porcijos, priklausomai nuo patiekiamo kartu garnyro kiekio.

Ingredientai

  • ėrienos šonkaulių mėsa, kartu su kaulais: 1,5 kilogramo
  • česnakas: 4-6 skiltelių
  • švieži rozmarino lapeliai: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kiek daugiau)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • koncentruotas granatų padažas, kaip "Naršabaras" arba balzamiko glazūra: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Šonkauliai, ėriena, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir nusausinkite, dėkite į keptuvę.

2. Sutrinkite česnakų skilteles su druska.

3. Tada žirklėmis smulkiai sukarpykite rozmarino lapelius, grūstuvėje juos sutrinkite kartu su maltais juodaisiais pipirais, kol išsiskiria aromatingas rozmarinų aliejus.

4. Tuomet sumaišykite visus prieskonius (druską, česnaką, pipirus bei rozmariną) su aliejumi.

5. Pasiruošta tyre ištrinkite šonkaulinę mėsą iš visų pusių.

6. Dėkite šonkaulius į keptuvę riebia dalimi žemyn. Palikite kambario temperatūroje skoniams persisunkti maždaug 30-120 minučių (priklausomai nuo to kaip labai skubate).

7. Po to paruoškite labai karštą 230 laipsnių (450°F) temperatūros orkaitę.

8. Kepkite šonkaulius maždaug 20-30 min. Viduryje kepimo juos pavartykite (aš pati kas 10 minučių vis pakeičiu vietomis šonkaulių eiliškumą keptuvėje).

9. Likus maždaug 3 minutėms prieš kepimo pabaigą šonkaulius aptepkite koncentruotu granatų padažu ar balzamiko glazūra (bet tai nėra būtina). Itin svarbu šonkauliukų neperkepti. Skanesnė bei sultingesnė mėsa bus vis dar truputį rausvoka viduje.

10. Prieš pjaustydami palikite mėsą maždaug 10 minučių kambario temperatūroje "pailsėti", nes kitaip bepjaustant iš jos išbėgs daug sulčių, mėsa taps nesultinga.

11. Jei namuose turite kulinarinį termometrą, tikriname mėsą jį įsmeigę iki storiausios mėsos vietos vidurio:
- 50 laipsnių (120°F) - pusžalė ėriena (rare lamb - angliškai) - perpjovus kepsnio centre matytis raudonas viduriukas, bėgančios sultys šiek tiek su krauju. Tokiai mėsai labai tiks aitrūs padažai.
- 55 laipsnių (130°F) - tai vidutiniškai iškepta ėriena (medium done lamb - angliškai) - perpjovus mėsos vidus bus rausvas, bėgančios sultys turės kiek rausvumo, beveik skaidrios - ši mėsa labai skani ir be jokio padažo.
- 60 laipsnių (140°F) - visiškai iškepusi ėriena (well done lamb - angliškai) - mėsa be ružavumo viduje, daugiau pilkšva, tekančios sultys pilnai skaidrios, be rausvumo. Jei nėra aiški mėsos kilmė arba šviežumas, tai saugiausia ėrieną kepti iki šios temperatūros. Tokiai mėsai greičiausiai prireiks kokio padažo.

12. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės! Štai mano viduj vos ružavi - vidutiniškai iškepę ėrienos šonkauliai, mėsa sultinga bei minkšta.

13. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau