Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 10

Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai

Orkaitėje Kepti Ėrienos Šonkauliai

(Paranormal) Šis receptas tikrai yra ganėtinai paprastas, nes viskas paruošiama ganėtinai greitai. Bet pagal ingredientų kainą (ėrienos šonkauliukai tikrai kainuoja brangiau, nei kiaulienos ir patiekalo gardumą, jį tikrai privalu priskirti prie šventiškų. Tikrai norėčiau, kad išmėgintumėte ir komentaruose parašytumėte atsiliepimą.

Aviena (ėriena) itin skaniai dera šalia tamsiai žalių daržovių: špinatų, gražgarsčių, ankštinių pupelių, šparagų (smidrų), brokolių, įvairių lapinių kopūstų arba mangoldų troškinių ir salotų. Taipogi garnyrui tiks lengva ir puri puree iš bulvių, kalafiorų, morkų, neriebūs troškinti kopūstai ar panašiai. Makaronai (pasta) bei ryžiai reikalaus daug didesnio padažo kiekio, nei šis patiekalas gali pasiūlyti. 

Mano išrankioji/-nevalgioji dukra tokį patiekalą valgo net tuomet, kai yra visiškai soti - tiesiog būna neįmanoma jos niekuo nuvilioti, visus pasaulio desertus išmainytų į "Ėrienos šonkauliukus", visi žaidimai bei draugai privalo palaukti, kol yra dorojami minkšti bei sultingi mėsos gabaliukai.

Pagaminimui reiks turėti česnako smulkintuvą, prieskonių grūstuvę bei didelę keptuvę, kuri tinka kepimui orkaitėje. Išeiga gaunasi maždaug 6-9 suaugusios porcijos, priklausomai nuo patiekiamo kartu garnyro kiekio.

Ingredientai

  • ėrienos šonkaulių mėsa, kartu su kaulais: 1,5 kilogramo
  • česnakas: 4-6 skiltelių
  • švieži rozmarino lapeliai: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kiek daugiau)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • koncentruotas granatų padažas, kaip "Naršabaras" arba balzamiko glazūra: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Šonkauliai, ėriena, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir nusausinkite, dėkite į keptuvę.

2. Sutrinkite česnakų skilteles su druska.

3. Tada žirklėmis smulkiai sukarpykite rozmarino lapelius, grūstuvėje juos sutrinkite kartu su maltais juodaisiais pipirais, kol išsiskiria aromatingas rozmarinų aliejus.

4. Tuomet sumaišykite visus prieskonius (druską, česnaką, pipirus bei rozmariną) su aliejumi.

5. Pasiruošta tyre ištrinkite šonkaulinę mėsą iš visų pusių.

6. Dėkite šonkaulius į keptuvę riebia dalimi žemyn. Palikite kambario temperatūroje skoniams persisunkti maždaug 30-120 minučių (priklausomai nuo to kaip labai skubate).

7. Po to paruoškite labai karštą 230 laipsnių (450°F) temperatūros orkaitę.

8. Kepkite šonkaulius maždaug 20-30 min. Viduryje kepimo juos pavartykite (aš pati kas 10 minučių vis pakeičiu vietomis šonkaulių eiliškumą keptuvėje).

9. Likus maždaug 3 minutėms prieš kepimo pabaigą šonkaulius aptepkite koncentruotu granatų padažu ar balzamiko glazūra (bet tai nėra būtina). Itin svarbu šonkauliukų neperkepti. Skanesnė bei sultingesnė mėsa bus vis dar truputį rausvoka viduje.

10. Prieš pjaustydami palikite mėsą maždaug 10 minučių kambario temperatūroje "pailsėti", nes kitaip bepjaustant iš jos išbėgs daug sulčių, mėsa taps nesultinga.

11. Jei namuose turite kulinarinį termometrą, tikriname mėsą jį įsmeigę iki storiausios mėsos vietos vidurio:
- 50 laipsnių (120°F) - pusžalė ėriena (rare lamb - angliškai) - perpjovus kepsnio centre matytis raudonas viduriukas, bėgančios sultys šiek tiek su krauju. Tokiai mėsai labai tiks aitrūs padažai.
- 55 laipsnių (130°F) - tai vidutiniškai iškepta ėriena (medium done lamb - angliškai) - perpjovus mėsos vidus bus rausvas, bėgančios sultys turės kiek rausvumo, beveik skaidrios - ši mėsa labai skani ir be jokio padažo.
- 60 laipsnių (140°F) - visiškai iškepusi ėriena (well done lamb - angliškai) - mėsa be ružavumo viduje, daugiau pilkšva, tekančios sultys pilnai skaidrios, be rausvumo. Jei nėra aiški mėsos kilmė arba šviežumas, tai saugiausia ėrieną kepti iki šios temperatūros. Tokiai mėsai greičiausiai prireiks kokio padažo.

12. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės! Štai mano viduj vos ružavi - vidutiniškai iškepę ėrienos šonkauliai, mėsa sultinga bei minkšta.

13. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 17:40 Tucker Carlson sukrėstas, kai geoinžinerijos ekspertas paaiškina chemtrails
Vyriausybė pagaliau pripažino, kad chemtrails yra realūs. Tai vadinama geoinžinerija ir, kaip paaiškina Dane Wigington, tai yra kur kas blogiau nei mes įsivaizdavome

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 10:22 Dalis Žemės magnetinio lauko yra atvirkštinė. Mokslininkai ką tik išsiaiškino, kodėl
Tradiciškai mokslininkai manė, kad magnetosferos krūvio poliariškumas ekvatoriuje ir poliuose yra vienodas, tačiau nauji palydoviniai duomenys rodo ką kita.

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:47 ES skatins masinę arabų ir afrikiečių migraciją per Erasmus+ švietimo programą
„Erasmus+“ programa tampa savotiška Briuselio versija JAV tarptautinės plėtros agentūros (USAID) programai, kurią panaikino D. Trumpas, ir, matyt, taps priemone, skatinančia masinę migraciją“, – rašo „Nova24“.

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:31 Ispanija: Alžyro motina kaltinama tuo, kad į 2 metų sūnaus akis įlašino dirginančią medžiagą, dėl kurios jis tapo iš dalies aklas
Ispanijos policija Alicante mieste areštavo 27 metų alžyrietę moterį, kuri, kaip įtariama, kelis mėnesius lašino dirginančią medžiagą į savo 2 metų sūnaus akis, dėl ko jis tapo iš dalies aklas ir jam reikėjo kelis mėnesius gydytis ligoninėje....

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:24 Prancūzija: Karibų migrantas policijai prisipažino esąs Džokeris
Dar vienas siaubingas nusikaltimas Prancūzijoje, susijęs su migrantu, kuris kaltinamas bandymu „atkurti Džokerio šypseną savo aukoms“.

Skaityti daugiau