Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 10

Orkaitėje kepti ėrienos šonkauliai

Orkaitėje Kepti Ėrienos Šonkauliai

(Paranormal) Šis receptas tikrai yra ganėtinai paprastas, nes viskas paruošiama ganėtinai greitai. Bet pagal ingredientų kainą (ėrienos šonkauliukai tikrai kainuoja brangiau, nei kiaulienos ir patiekalo gardumą, jį tikrai privalu priskirti prie šventiškų. Tikrai norėčiau, kad išmėgintumėte ir komentaruose parašytumėte atsiliepimą.

Aviena (ėriena) itin skaniai dera šalia tamsiai žalių daržovių: špinatų, gražgarsčių, ankštinių pupelių, šparagų (smidrų), brokolių, įvairių lapinių kopūstų arba mangoldų troškinių ir salotų. Taipogi garnyrui tiks lengva ir puri puree iš bulvių, kalafiorų, morkų, neriebūs troškinti kopūstai ar panašiai. Makaronai (pasta) bei ryžiai reikalaus daug didesnio padažo kiekio, nei šis patiekalas gali pasiūlyti. 

Mano išrankioji/-nevalgioji dukra tokį patiekalą valgo net tuomet, kai yra visiškai soti - tiesiog būna neįmanoma jos niekuo nuvilioti, visus pasaulio desertus išmainytų į "Ėrienos šonkauliukus", visi žaidimai bei draugai privalo palaukti, kol yra dorojami minkšti bei sultingi mėsos gabaliukai.

Pagaminimui reiks turėti česnako smulkintuvą, prieskonių grūstuvę bei didelę keptuvę, kuri tinka kepimui orkaitėje. Išeiga gaunasi maždaug 6-9 suaugusios porcijos, priklausomai nuo patiekiamo kartu garnyro kiekio.

Ingredientai

  • ėrienos šonkaulių mėsa, kartu su kaulais: 1,5 kilogramo
  • česnakas: 4-6 skiltelių
  • švieži rozmarino lapeliai: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kiek daugiau)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • koncentruotas granatų padažas, kaip "Naršabaras" arba balzamiko glazūra: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina).

Šonkauliai, ėriena, mėsos patiekalai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą nuplaukite ir nusausinkite, dėkite į keptuvę.

2. Sutrinkite česnakų skilteles su druska.

3. Tada žirklėmis smulkiai sukarpykite rozmarino lapelius, grūstuvėje juos sutrinkite kartu su maltais juodaisiais pipirais, kol išsiskiria aromatingas rozmarinų aliejus.

4. Tuomet sumaišykite visus prieskonius (druską, česnaką, pipirus bei rozmariną) su aliejumi.

5. Pasiruošta tyre ištrinkite šonkaulinę mėsą iš visų pusių.

6. Dėkite šonkaulius į keptuvę riebia dalimi žemyn. Palikite kambario temperatūroje skoniams persisunkti maždaug 30-120 minučių (priklausomai nuo to kaip labai skubate).

7. Po to paruoškite labai karštą 230 laipsnių (450°F) temperatūros orkaitę.

8. Kepkite šonkaulius maždaug 20-30 min. Viduryje kepimo juos pavartykite (aš pati kas 10 minučių vis pakeičiu vietomis šonkaulių eiliškumą keptuvėje).

9. Likus maždaug 3 minutėms prieš kepimo pabaigą šonkaulius aptepkite koncentruotu granatų padažu ar balzamiko glazūra (bet tai nėra būtina). Itin svarbu šonkauliukų neperkepti. Skanesnė bei sultingesnė mėsa bus vis dar truputį rausvoka viduje.

10. Prieš pjaustydami palikite mėsą maždaug 10 minučių kambario temperatūroje "pailsėti", nes kitaip bepjaustant iš jos išbėgs daug sulčių, mėsa taps nesultinga.

11. Jei namuose turite kulinarinį termometrą, tikriname mėsą jį įsmeigę iki storiausios mėsos vietos vidurio:
- 50 laipsnių (120°F) - pusžalė ėriena (rare lamb - angliškai) - perpjovus kepsnio centre matytis raudonas viduriukas, bėgančios sultys šiek tiek su krauju. Tokiai mėsai labai tiks aitrūs padažai.
- 55 laipsnių (130°F) - tai vidutiniškai iškepta ėriena (medium done lamb - angliškai) - perpjovus mėsos vidus bus rausvas, bėgančios sultys turės kiek rausvumo, beveik skaidrios - ši mėsa labai skani ir be jokio padažo.
- 60 laipsnių (140°F) - visiškai iškepusi ėriena (well done lamb - angliškai) - mėsa be ružavumo viduje, daugiau pilkšva, tekančios sultys pilnai skaidrios, be rausvumo. Jei nėra aiški mėsos kilmė arba šviežumas, tai saugiausia ėrieną kepti iki šios temperatūros. Tokiai mėsai greičiausiai prireiks kokio padažo.

12. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės! Štai mano viduj vos ružavi - vidutiniškai iškepę ėrienos šonkauliai, mėsa sultinga bei minkšta.

13. Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-17 laikas 14:37 Receptai Perlinės Kruopos su Kalakutienos Kukuliais: Sveika Sriuba ir Jos Nauda
Perlinės kruopos sriuba su kalakutienos kukuliais – sveikas ir sotus patiekalas. Sužinokite receptą ir jo naudą sveikatai! Šiame straipsnyje atskleisime šios sriubos naudą sveikatai, pateiksime išbandytą receptą su praktiniais pat...

Skaityti daugiau

2025-07-16 laikas 14:24 Receptai Tradicinė Pomidorų Sriuba su Mėsos Kukuliais ir Ryžiais: Receptas ir Patarimai
Ši sriuba – tai ne tik maistas, bet ir jaukumo, namų šilumos ir šeimos tradicijų simbolis. Kremiška pomidorų tekstūra, sultingi mėsos kukuliai ir švelnūs ryžiai sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri patiks ir vaikams, ir suaugusie...

Skaityti daugiau

2025-07-16 laikas 14:07 Receptai Žemaitiški Blynai su Vištiena ir Sūriu: Tradicinis Receptas ir Patarimai
Atraskite autentišką žemaitiškų blynų su vištiena ir sūriu receptą – tradicinį lietuvišką patiekalą, kuris sužavės savo skoniu ir paprastumu. Sužinokite ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus ir kaip šį patiekalą paversti šv...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 18:50 5 Nesveiki Santykių Įpročiai, Kurie Žudo Meilę: Kaip Juos Įveikti?
Kaltės užglaistymas dovanomis, partnerio kaltinimas dėl savo nesėkmių, senų nuoskaudų priminimas, pavydo kontrolė ar manipuliacijos – šie įpročiai tyliai ardo net stipriausius santykius. Remdamiesi psichologiniais tyrimais ir praktiniais pavyzdžiais,...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 18:09 Kodėl Kai Kurie Zodiako Ženklai Negrąžina Skolų? Astrologija ir Psichologija Atsako!
Tikriausiai kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai paskolinome pinigų, bet jų taip ir neatgavome. Ar astrologija gali paaiškinti, kodėl kai kurie žmonės vengia grąžinti skolas? Atraskite, kaip Zodiako ženklai veikia finansinius įsipareigojimus!...

Skaityti daugiau