Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 7

Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)

Orkaitėje Kepti Žiedinių Kopūstų Kepsniukai (Vegetariški)

Paskutiniu metu buvau primiršusi įvairias kopūstines daržoves. Vyras sakė, kad aš su jomis susipykau ir laikas "susitaikyti". :)) Ir tą iššūkį aš priėmiau, suprasdama, kad jei tinkamai jas paruoši, jos yra skanios.

Šie vegetariški žiedinių kopūstų kepsniukai yra puikus to pavyzdys. Jie galėtų būti tradiciniai žiedinių kopūstų blyneliai, bet aš juos nusprendžiau kepti mažesnius ir kepti orkaitėje. Todėl juos galite valgyti tarsi užkandį kartu su graikiško jogurto padažu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Pirmiausia žiedinius kopūstus apviriau puode ant garų. Jie buvo minkšti, bet ne iki galo, nes dar jų laukė kepimas orkaitėje. Virdama garuose aš visada naudoju specialų sietelį, kurį įdedu į puodą su pasūdytu vandeniu. Galite virti ir paprastai vandenyje, bet išvirusius žiedinio kopūsto žiedynėlius reikia nusausinti.

Išvirusį kopūstą sutryniau po to su bulvių trintuvu, galite tam naudoti ir šakutę. Nesistengiau sutrinti iki visiškų trupinių.

Geriausia būtų naudoti panko džiūvesėlius (man jie skaniausi, ir jų nuostabi tekstūra), nors aš naudojau džiūvesėlius be glitimo, kurie kiek kitokie nei įprasti džiūvesėliai.

Iš nurodyto ingredientų kiekių man gavosi 18 nedidelių kepsniukų.

Vegetariški patiekalai, žiediniai kopūstai, kepsniukai, kepsniai

Ingredientai

  • žiediniai kopūstai: 1 vidutinio dydžio (3,5 stiklinės; atskiriame žiedynėliais)
  • kiaušiniai: 2
  • tarkuotas sūris: dviejų trečdalių stiklinės
  • džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
  • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Padažui:

  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • šviežių citrinų sultys: 4 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia žiedinio kopūsto žiedynėlius verdame ant garų, pasūdytame vandenyje maždaug 8 minutes. Jie neturi būti visai minkšti.

2. Po to juos sutriname su šakute arba bulvių grūstuvu.

3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius". Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

4. Dideliame inde sumaišome žiedinį kopūstą bei kitus ingredientus.

5. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame ant kepimo skardos ir šiek tiek paspaudžiame.

6. Kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių arba kol gražiai apskrunda.

7. Padažas: Mažame indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.

8. Patiekiame kepsnelius su pasiruoštus padažu, šiltus arba šaltus. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau