Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 07

Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)

Orkaitėje Kepti Žiedinių Kopūstų Kepsniukai (Vegetariški)

Paskutiniu metu buvau primiršusi įvairias kopūstines daržoves. Vyras sakė, kad aš su jomis susipykau ir laikas "susitaikyti". :)) Ir tą iššūkį aš priėmiau, suprasdama, kad jei tinkamai jas paruoši, jos yra skanios.

Šie vegetariški žiedinių kopūstų kepsniukai yra puikus to pavyzdys. Jie galėtų būti tradiciniai žiedinių kopūstų blyneliai, bet aš juos nusprendžiau kepti mažesnius ir kepti orkaitėje. Todėl juos galite valgyti tarsi užkandį kartu su graikiško jogurto padažu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Pirmiausia žiedinius kopūstus apviriau puode ant garų. Jie buvo minkšti, bet ne iki galo, nes dar jų laukė kepimas orkaitėje. Virdama garuose aš visada naudoju specialų sietelį, kurį įdedu į puodą su pasūdytu vandeniu. Galite virti ir paprastai vandenyje, bet išvirusius žiedinio kopūsto žiedynėlius reikia nusausinti.

Išvirusį kopūstą sutryniau po to su bulvių trintuvu, galite tam naudoti ir šakutę. Nesistengiau sutrinti iki visiškų trupinių.

Geriausia būtų naudoti panko džiūvesėlius (man jie skaniausi, ir jų nuostabi tekstūra), nors aš naudojau džiūvesėlius be glitimo, kurie kiek kitokie nei įprasti džiūvesėliai.

Iš nurodyto ingredientų kiekių man gavosi 18 nedidelių kepsniukų.

Vegetariški patiekalai, žiediniai kopūstai, kepsniukai, kepsniai

Ingredientai

  • žiediniai kopūstai: 1 vidutinio dydžio (3,5 stiklinės; atskiriame žiedynėliais)
  • kiaušiniai: 2
  • tarkuotas sūris: dviejų trečdalių stiklinės
  • džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
  • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Padažui:

  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • šviežių citrinų sultys: 4 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia žiedinio kopūsto žiedynėlius verdame ant garų, pasūdytame vandenyje maždaug 8 minutes. Jie neturi būti visai minkšti.

2. Po to juos sutriname su šakute arba bulvių grūstuvu.

3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius". Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

4. Dideliame inde sumaišome žiedinį kopūstą bei kitus ingredientus.

5. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame ant kepimo skardos ir šiek tiek paspaudžiame.

6. Kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių arba kol gražiai apskrunda.

7. Padažas: Mažame indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.

8. Patiekiame kepsnelius su pasiruoštus padažu, šiltus arba šaltus. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:52 Kaip atpažinti klastotą sūrį: 7 požymiai ir patarimai pirkėjams
Maisto saugos ekspertai įspėja: daugelyje parduotuvių sūrių yra augalinių riebalų pakaitalų, kurie gadina skonį ir kenkia sveikatai. Sužinokite 7 pagrindinius klastotės požymius – nuo nenatūralios spalvos ir blizgesio iki įtartinai ilgo galiojimo ter...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:38 4 Gimimo Mėnesiai su Giliausia Išmintimi ir Senomis Sielomis
Kai kurie gimimo mėnesiai neša ypatingą išmintį – kovas, liepa, lapkritis ir gruodis siejami su senomis sielomis, intuicija bei vidine jėga. Astrologija (Žuvys, Avinas, Vėžys, Liūtas, Skorpionas, Šaulys, Ožiaragis) ir numerologija paaiškina, kodėl ši...

Skaityti daugiau