Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 07

Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)

Orkaitėje Kepti Žiedinių Kopūstų Kepsniukai (Vegetariški)

Paskutiniu metu buvau primiršusi įvairias kopūstines daržoves. Vyras sakė, kad aš su jomis susipykau ir laikas "susitaikyti". :)) Ir tą iššūkį aš priėmiau, suprasdama, kad jei tinkamai jas paruoši, jos yra skanios.

Šie vegetariški žiedinių kopūstų kepsniukai yra puikus to pavyzdys. Jie galėtų būti tradiciniai žiedinių kopūstų blyneliai, bet aš juos nusprendžiau kepti mažesnius ir kepti orkaitėje. Todėl juos galite valgyti tarsi užkandį kartu su graikiško jogurto padažu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Pirmiausia žiedinius kopūstus apviriau puode ant garų. Jie buvo minkšti, bet ne iki galo, nes dar jų laukė kepimas orkaitėje. Virdama garuose aš visada naudoju specialų sietelį, kurį įdedu į puodą su pasūdytu vandeniu. Galite virti ir paprastai vandenyje, bet išvirusius žiedinio kopūsto žiedynėlius reikia nusausinti.

Išvirusį kopūstą sutryniau po to su bulvių trintuvu, galite tam naudoti ir šakutę. Nesistengiau sutrinti iki visiškų trupinių.

Geriausia būtų naudoti panko džiūvesėlius (man jie skaniausi, ir jų nuostabi tekstūra), nors aš naudojau džiūvesėlius be glitimo, kurie kiek kitokie nei įprasti džiūvesėliai.

Iš nurodyto ingredientų kiekių man gavosi 18 nedidelių kepsniukų.

Vegetariški patiekalai, žiediniai kopūstai, kepsniukai, kepsniai

Ingredientai

  • žiediniai kopūstai: 1 vidutinio dydžio (3,5 stiklinės; atskiriame žiedynėliais)
  • kiaušiniai: 2
  • tarkuotas sūris: dviejų trečdalių stiklinės
  • džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
  • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Padažui:

  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • šviežių citrinų sultys: 4 valgomųjų šaukštų
  • susmulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
  • jūros druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia žiedinio kopūsto žiedynėlius verdame ant garų, pasūdytame vandenyje maždaug 8 minutes. Jie neturi būti visai minkšti.

2. Po to juos sutriname su šakute arba bulvių grūstuvu.

3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius". Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

4. Dideliame inde sumaišome žiedinį kopūstą bei kitus ingredientus.

5. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame ant kepimo skardos ir šiek tiek paspaudžiame.

6. Kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių arba kol gražiai apskrunda.

7. Padažas: Mažame indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.

8. Patiekiame kepsnelius su pasiruoštus padažu, šiltus arba šaltus. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau