- 07.09.2020
- 0.0 Reitingas
- 877 Peržiūrų
- Aptarti
Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.
Peletrūno žolė šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio, todėl NEREKOMENDUOJU jos pakeisti krapais arba kitomis prieskoninėmis žolelėmis.
Ingredientai:
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- porai: 2 (supjaustyti riekelėmis; galima keisti baltu svogūnu)
- česnakas: 2 galvučių (susmulkintų)
- perlinės kruopos: 300 gramų
- paruoštas vištienos sultinys: 1,25 litro
- baltas vynas: 250 mililitrų
- vištienos filė gabaliukai: 4 (tinka ir kulšelės ar kiti gabaliukai, bet nuriebalinti)
- pievagrybiai: 200 gramų (susmulkinti)
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- smulkintos šviežios petržolės: 1 saujelės
- smulkintas šviežias peletrūnas: 1 saujelės
- citrinos: 1 (nenuluptos)
- smulkiai tarkuotas parmezano sūris: ~15 gramų (užbarstymui).
Recepto paruošimas:
1. Pirmiausia įkaitintame alyvuogių aliejuje sudedame porus bei česnaką, apkepame maždaug 2-3 minutes, kol suminkštės.
2. Tuomet ant jų užpilame perlines kruopas ir pamaišydami apkepame maždaug 3 minutes.
3. Tada padidinus ugnį supilame vyną, kad apsemtų kruopas ir troškiname, dažnai pamaišydami.
4. Vynui įsigėrus į kruopas, pridedame pusė sultinio ir toliau kepame ant vidutinio stiprumo ugnies, pamaišydami ir atitinkamai pagal risotto tirštumą vis papildydami sultiniu.
5. Kitoje keptuvėje apkepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, apkepame kartu su grybais, iki pilnai iškepa.
6. Ant keptuvėje paruošto risotto sudedame vištieną su grybais, grietinę ir dalį šviežių žolelių, viską išmaišome ir kartu pakaitiname.
7. Tada serviruojame į lėkštes, apiberdami šviežiai maltais pipirais ir susmulkintomis žolelėmis, taip pat pjaustytos citrinos dalimi.
8. Ant viršaus užberiame parmezano sūriu. Patiekiame ir skanaujame!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau