Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugsėjo » 07

Perlinių kruopų risotto su vištos filė

Perlinių Kruopų Risotto Su Vištos Filė

Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.

Peletrūno žolė šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio, todėl NEREKOMENDUOJU jos pakeisti krapais arba kitomis prieskoninėmis žolelėmis.

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • porai: 2 (supjaustyti riekelėmis; galima keisti baltu svogūnu)
  • česnakas: 2 galvučių (susmulkintų)
  • perlinės kruopos: 300 gramų
  • paruoštas vištienos sultinys: 1,25 litro
  • baltas vynas: 250 mililitrų
  • vištienos filė gabaliukai: 4 (tinka ir kulšelės ar kiti gabaliukai, bet nuriebalinti)
  • pievagrybiai: 200 gramų (susmulkinti)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • smulkintos šviežios petržolės: 1 saujelės
  • smulkintas šviežias peletrūnas: 1 saujelės
  • citrinos: 1 (nenuluptos)
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: ~15 gramų (užbarstymui).

Recepto paruošimas:

1. Pirmiausia įkaitintame alyvuogių aliejuje sudedame porus bei česnaką, apkepame maždaug 2-3 minutes, kol suminkštės.

2. Tuomet ant jų užpilame perlines kruopas ir pamaišydami apkepame maždaug 3 minutes.

3. Tada padidinus ugnį supilame vyną, kad apsemtų kruopas ir troškiname, dažnai pamaišydami.

4. Vynui įsigėrus į kruopas, pridedame pusė sultinio ir toliau kepame ant vidutinio stiprumo ugnies, pamaišydami ir atitinkamai pagal risotto tirštumą vis papildydami sultiniu.

5. Kitoje keptuvėje apkepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, apkepame kartu su grybais, iki pilnai iškepa.

6. Ant keptuvėje paruošto risotto sudedame vištieną su grybais, grietinę ir dalį šviežių žolelių, viską išmaišome ir kartu pakaitiname.

7. Tada serviruojame į lėkštes, apiberdami šviežiai maltais pipirais ir susmulkintomis žolelėmis, taip pat pjaustytos citrinos dalimi.

8. Ant viršaus užberiame parmezano sūriu. Patiekiame ir skanaujame!

Vištienos filė receptai, Vištienos filė, alyvuogių aliejaus, perlinės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau