Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Rugsėjo » 7

Perlinių kruopų risotto su vištos filė

Perlinių Kruopų Risotto Su Vištos Filė

Iki pat patiekalo paragavimo, žiūrėjau į šį receptą ganėtinai skeptiškai, kaip į visiškai ekspermentinį, bet galiu tik pasakyti, kad rezultatas pranoko visus lūkesčius, tad dalinuosi su jumis nuostabiu risotto su vištiena.

Peletrūno žolė šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio, todėl NEREKOMENDUOJU jos pakeisti krapais arba kitomis prieskoninėmis žolelėmis.

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • porai: 2 (supjaustyti riekelėmis; galima keisti baltu svogūnu)
  • česnakas: 2 galvučių (susmulkintų)
  • perlinės kruopos: 300 gramų
  • paruoštas vištienos sultinys: 1,25 litro
  • baltas vynas: 250 mililitrų
  • vištienos filė gabaliukai: 4 (tinka ir kulšelės ar kiti gabaliukai, bet nuriebalinti)
  • pievagrybiai: 200 gramų (susmulkinti)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • smulkintos šviežios petržolės: 1 saujelės
  • smulkintas šviežias peletrūnas: 1 saujelės
  • citrinos: 1 (nenuluptos)
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris: ~15 gramų (užbarstymui).

Recepto paruošimas:

1. Pirmiausia įkaitintame alyvuogių aliejuje sudedame porus bei česnaką, apkepame maždaug 2-3 minutes, kol suminkštės.

2. Tuomet ant jų užpilame perlines kruopas ir pamaišydami apkepame maždaug 3 minutes.

3. Tada padidinus ugnį supilame vyną, kad apsemtų kruopas ir troškiname, dažnai pamaišydami.

4. Vynui įsigėrus į kruopas, pridedame pusė sultinio ir toliau kepame ant vidutinio stiprumo ugnies, pamaišydami ir atitinkamai pagal risotto tirštumą vis papildydami sultiniu.

5. Kitoje keptuvėje apkepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, apkepame kartu su grybais, iki pilnai iškepa.

6. Ant keptuvėje paruošto risotto sudedame vištieną su grybais, grietinę ir dalį šviežių žolelių, viską išmaišome ir kartu pakaitiname.

7. Tada serviruojame į lėkštes, apiberdami šviežiai maltais pipirais ir susmulkintomis žolelėmis, taip pat pjaustytos citrinos dalimi.

8. Ant viršaus užberiame parmezano sūriu. Patiekiame ir skanaujame!

Vištienos filė receptai, Vištienos filė, alyvuogių aliejaus, perlinės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau