- 05.11.2019
- 0.0 Reitingas
- 877 Peržiūrų
- Aptarti
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
100 g 198 kcal; Ruošti 2 val.; 8 porcijos
- 500 g vanilinių ledų
- 180 g juodojo šokolado
- 120 ml grietinėlės
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
Gaminimas
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sviestui ištirpus sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti 3–4 min., kol susidarys tešla. Ją atvėsinti ir po vieną įmušti 3 kiaušinius. Gerai išmaišyti. Konditeriniu švirkštu formuoti mažus pyragaičius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragaičius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su grietinėle. Ant vienos pyragaičių pusės dėti šaukštą ledų ir užvožti kita puse. Apšlakstyti šokoladu.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau