Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 18

Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

(Paranormal) Prancūziškasis kišas tai tarsi pyragas, kuris turi tešlos pagrindą, įdarui yra naudojamas kiaušinių ir grietinėlės arba pieno plakinys, sumaišytas su sūriu, žuvimi, mėsa, daržovėmis. Jis tikrai gali būti valgomas bet kuriuo paros metu, bet kokia proga. Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Galite valgyti vieną arba su salotomis.

Kišo pagrindą aš gaminau pati, bet jei nesinori to daryti, galima nusipirkti šaldytos tešlos. Aš tikrai rekomenduočiau tešlą gamintis patiems, nes ją pagaminti gana paprasta ir neužima daugybės laiko.

Pirmiausia pagrindą reikia pakepti vieną, nes jei kepsite iš karto kartu su įdaru, pagrindo vidus gali palikti neiškepęs. Kai kepsite pagrindą, uždedame kepimo popierių, o ant jo vieną saują sausų pupų arba žirnių. Jie yra reikalingi dėl svorio, kad tešla neišsikeltų.

Man pačiai norėjosi kuo lengvesnės tekstūros įdaro, tai naudojau neriebią avižų grietinėlę. Vietoje jos tinka ir sojų, ryžių, arba įprastinė neriebi grietinėlė.

Sūrį pasirinkau naudoti Goudos, bet tinka ir čederis, olandiškas, ožkos sūris arba kitas sūris.

Nepadauginame druskos, nes kiek aš pastebėjau vienos rūkytos lašišos būna sūresnės, o kitos mažiau sūrios.

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens apvali tartų forma.

Ingredientai

Kišo pagrindui:

  • kvietiniai arba balti speltos miltai: 1,5 stiklinės (215 gramų)
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • ledinis vanduo: trečdalio stiklinės (50 gramų)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

Lašišos įdarui:

  • kiaušiniai: 4 (maži)
  • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų (naudoju avižų 16% riebumo)
  • rūkyta lašiša: 150 gramų (stambiai supjaustyta)
  • tarkuotas Goudos sūris: trijų ketvirtadalio stiklinės
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Kišo pagrindas: Dideliame inde sumaišome miltus, čiobrelius, cukrų, druską ir nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą.

2. Tada rankomis arba šakute sutriname iki smulkių žirniukų.

3. Įpilame vandens. Su mentele arba rankomis suformuojame rutulį (neminkome). Palaikome šaldytuve 15 minučių.

4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Kepimo formą ištepame sviestu. Iš tešlos iškočiojame apskritimą ir jį perkeliame į kepimo formą. Palyginame kraštus. Dugną subadome šakute.

6. Tada ant viršaus uždedame kepimo popierių ir suberiame žirnius arba kitas sunkesnes kruopas dėl svorio (kitu atveju tešla gali išsikelti į viršų). Kepame maždaug 15 minučių.

7. Lašišos įdaras: Tuo metu pasiruošiame įdarą. Dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, supilame grietinėlę, pagardiname druska bei pipirais.

8. Iš orkaitės išimame kišo pagrindą. Nuimame kepimo popierių su žirniais. Supilame įdarą.

9. Ant viršaus uždedame lašišos gabaliukus, užbarstome sūrį bei krapus.

10. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau