Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2021 » Sausio » 18 » Patalpinti naujieną

Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

(Paranormal) Prancūziškasis kišas tai tarsi pyragas, kuris turi tešlos pagrindą, įdarui yra naudojamas kiaušinių ir grietinėlės arba pieno plakinys, sumaišytas su sūriu, žuvimi, mėsa, daržovėmis. Jis tikrai gali būti valgomas bet kuriuo paros metu, bet kokia proga. Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Galite valgyti vieną arba su salotomis.

Kišo pagrindą aš gaminau pati, bet jei nesinori to daryti, galima nusipirkti šaldytos tešlos. Aš tikrai rekomenduočiau tešlą gamintis patiems, nes ją pagaminti gana paprasta ir neužima daugybės laiko.

Pirmiausia pagrindą reikia pakepti vieną, nes jei kepsite iš karto kartu su įdaru, pagrindo vidus gali palikti neiškepęs. Kai kepsite pagrindą, uždedame kepimo popierių, o ant jo vieną saują sausų pupų arba žirnių. Jie yra reikalingi dėl svorio, kad tešla neišsikeltų.

Man pačiai norėjosi kuo lengvesnės tekstūros įdaro, tai naudojau neriebią avižų grietinėlę. Vietoje jos tinka ir sojų, ryžių, arba įprastinė neriebi grietinėlė.

Sūrį pasirinkau naudoti Goudos, bet tinka ir čederis, olandiškas, ožkos sūris arba kitas sūris.

Nepadauginame druskos, nes kiek aš pastebėjau vienos rūkytos lašišos būna sūresnės, o kitos mažiau sūrios.

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens apvali tartų forma.

Ingredientai

Kišo pagrindui:

  • kvietiniai arba balti speltos miltai: 1,5 stiklinės (215 gramų)
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • ledinis vanduo: trečdalio stiklinės (50 gramų)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

Lašišos įdarui:

  • kiaušiniai: 4 (maži)
  • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų (naudoju avižų 16% riebumo)
  • rūkyta lašiša: 150 gramų (stambiai supjaustyta)
  • tarkuotas Goudos sūris: trijų ketvirtadalio stiklinės
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Kišo pagrindas: Dideliame inde sumaišome miltus, čiobrelius, cukrų, druską ir nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą.

2. Tada rankomis arba šakute sutriname iki smulkių žirniukų.

3. Įpilame vandens. Su mentele arba rankomis suformuojame rutulį (neminkome). Palaikome šaldytuve 15 minučių.

4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Kepimo formą ištepame sviestu. Iš tešlos iškočiojame apskritimą ir jį perkeliame į kepimo formą. Palyginame kraštus. Dugną subadome šakute.

6. Tada ant viršaus uždedame kepimo popierių ir suberiame žirnius arba kitas sunkesnes kruopas dėl svorio (kitu atveju tešla gali išsikelti į viršų). Kepame maždaug 15 minučių.

7. Lašišos įdaras: Tuo metu pasiruošiame įdarą. Dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, supilame grietinėlę, pagardiname druska bei pipirais.

8. Iš orkaitės išimame kišo pagrindą. Nuimame kepimo popierių su žirniais. Supilame įdarą.

9. Ant viršaus uždedame lašišos gabaliukus, užbarstome sūrį bei krapus.

10. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 204
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.03.2021 laikas 17:40 Veganišku Įdaryta Saldžioji Bulvė Su Grikiais Ir Rudosiomis Pupelėmis
Šį kartą noriu Jums pristatytą veganišką patiekalą (patiks ne veganams ar vegetarams), kuris labai tinka tingiai dienai, kai norisi, kad orkaitėje didžiąją darbo dalį padarytu už Jus. Pastaruoju metu vienas iš mano pačių mėgstamiausių patiekalų tapo orkaitėje kepta saldžioji bulvė....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:40 Žaliavalgiškos Apelsinų Ir Kivi Salotos Su Razinomis Ir Medumi
Jei kas kada nors pasakė, kad žaliai valgyti būna neskanu, tai tikrai dar negamino tokių vaisių salotų. Tokios salotos yra ne tik labai skanios, bet tuo pačiu tai gali būti patys skaniausi pusryčiai, kuriuos kada valgysite. Pamėginkite nuostabiai dienos pradžiai....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:28 Skaniausias omletas su rūkyta šonine, sūriu ir svogūnų laiškais
Visai nedaug ingredientų, o šis omletas su šonine, sūriu bei svogūnų laiškais gaunasi pasakiškai skanus. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti.

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:47 Nepakeičiamas magnis mūsų kūnui
Magnis dalyvauja daugybėje organizme vykstančių procesų - energijos gamyboje, gliukozės įsisavinime, nervų signalų perdavime, baltymų sintezėje, kaulinio audinio kūrime, kraujagyslių bei raumenų atsipalaidavimo ir įtempimo reguliavime. Jis daro raminamąjį poveikį, slopindamas nervų sistemos jaudrumą...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:26 Išgydykite padidėjusią prostatą, diabetą, gastritą ir ne tik! Gerkite šią gydomąją arbatą iš 1 komponento!
Neįtikėtina gydomoji priemonė! Moliūgas yra labai sveika daržovė, tačiau jo sėklos yra dar sveikesnės. Kaip vieno ingrediento arbata gydo padidėjusią prostatą, diabetą ir gastritą

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 20:27 Krzysztofas Jackowskis apie ateitį, geopolitiką ir karą Viduriniuose Rytuose

Kaip pirmadienį, 2021 m. kovo 1 d. pranešė „DW, NY Times“ ir visa kita svarbi žiniasklaida, atrodo, kad Iranas atsitraukia iš branduolinių derybų su Jungtinėmis Valstijomis: Teheranas atsisakė susitikti su JAV ir keliomis Europos šalimis dėl atnaujinto 2015 m. dėl branduolinio susitar...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:57 Skiepytis atsisakęs G.Akelaitis: „Aš - gydytojas, ne avinas“

Nors Lietuvoje nuo COVID-19 pirmiausiai buvo skiepijami medikai, tačiau „Vakaro žinios" jau rašė, kad, pavyzdžiui, Marijampolės ligoninės chirurgas-ortopedas Gediminas Akelaitis skiepytis nesutiko. Gal jau persigalvojo ir gavo dozę? Juk kai kurie žmonės net be eilės vakcinuotis veržias...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 11:00 Kur galima panaudoti bananų žievę?
Suvalgius bananą – neišmeskite jo. Pasirodo, jo žievę galima panaudoti įvairioms reikmėms.

Skaityti daugiau