Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 25

Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas greitpuodyje

Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas greitpuodyje

Mano šeima itin mėgsta šį greitai pagaminamą, rytietišką plovą su vištiena ir basmati ryžiais, gamintą greitpuodyje.

Ingredientai

  • vištienos šlaunelės be kaulo ir be odelės: 500 gramų
  • ghee sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba alyvuogių aliejus)
  • svogūnai: 3 (dideli)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • aštrūs pipirai: 1 (galite naudoti ir chilly powder)
  • pomidorai savo sultyse: 1 indelio (~250-300 gramų)
  • pomidorų pasta: ~15-20 gramų (nėra būtina)
  • Basmati ryžiai: ~250-300 gramų (galite naudoti ir kitokius; bet šie yra mano mėgstamiausi)
  • indiški kmynai (kuminas): ~10-15 gramų
  • Garam masala: ~10-15 gramų
  • malta kalendra: ~15-20 gramų
  • kurkuma: 10 gramų
  • druska: pagal skonį
  • šviežia kalendra: 1 saujos (arba petražolės).

Recepto paruošimas

1. Patarimas: Vietoje pomidorų savo sultyse galite naudoti ir šviežius pomidorus, juos reikia nublanširuoti bei smulkiai supjaustyti. Bet man kartais labai svarbu ne tik gardus maistas, bet ir kuo greičiau paruošiamas, tad aš renkuosi vakuotus pomidorus ir galiu patikinti, kad skonis nuo to nenukenčia.

2. Patarimas: Norint pagaminti plovą greitai - idealiausia jį gaminti greitpuodyje. Jeigu savo virtuvėje neturite greitpuodžio, tuomet galite gaminti plovą puode su storu dugnu.

3. Pirmiausia įkaitiname puodą arba greitpuodį bei supilame ten alyvuogių aliejų arba išlydome ghee sviestą.

4. Tuomet suberiame kumino sėklas ir, kai jos paskleidžia savo aromatą, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus.

5. Kai jau svogūnai švelniai pagelsta, suberiame smulkiai sukapotą česnaką (būtent sukapotą, o ne išspaustą) bei smulkiai pjaustytą aštrųjį pipirą. Svogūnų su česnakais nereiktų palikti be priežiūros, juos reikia kartas nuo karto permaišyti, kad jie parustų, o ne pridegtų.

6. Kai jau greitpuodyje masė pasidarys minkšta bei švelniai ruda - dedame pomidorus savo sultyse bei pomidorų pastą ir suberiame visus prieskonius: garam masalą, kurkumą, maltą kalendrą bei druską. Viską gerai išmaišome bei paliekame troškintis maždaug 5 minutes.

7. Tuomet sudedame mažais gabaliukais (~2x2 centimetrų dydžio) supjaustytą vištieną ir paliekami troškintis dar apie 5 minutes.

8. Paskui sudedame ryžius, įpilame du su puse karto daugiau vandens, visą masę gerai išmaišome ir uždengiame dangčiu.

9. Jeigu patiekalas yra gaminamas greitpuodyje - jam pagaminti užteks trijų švilpukų, na o jeigu jis gaminamas puode - tada jį reikia palikti ant vidutinės kaitros maždaug 15 minučių.

10. Paskui, kai jau greitpuodis sušvilps tris kartus, reikia jį nuimti nuo kaitros ir palikti pastovėti, kol atvėsta.

11. Atidengus dangtį privalu patikrinti, ar ryžiai jau išbrinkę ir ar pakanka skonių. Jeigu ko nors trūksta - galite įdėti, išmaišyti ir dar keletą minučių patroškinti.

12. Kai jau mūsų plovas paruoštas, jį galite išdėti į plokščias lėkštes, pabarstyti kalendra arba petražolėmis ir patiekti su kokia nors Raita (jeigu plovas tikrai ugninis, tada itin skanu agurkų raita su medumi).

13. Aš pati visada plovą valgau rankomis (taip kaip išmokiau daryti keliaudama), bet mano namiškiai vis dar neišdrįsta, tad aš ant stalo padedu ir įrankius. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.

vištiena, vištienos patiekalai, paukštiena, paukštienos patiekalai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau