Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Birželio » 29

Saldus vyniotinis su maskarponės ir rabarbarų įdaru

Saldus Vyniotinis Su Maskarponės Ir Rabarbarų Įdaru

Labai ilgai laukiau, kol susikrūmuos ir užaugs mano rabarbaras, nes eilėje laukė šis saldus vyniotinis. Itin norėjau jį pasigaminti, nes jau senokai turėjau užsirašiusi receptą. Galiu pasakyti tik tiek, gaminau kitą dieną vėl, nes šeima suvalgė per kelias minutes.

Maskarponės kremas su rabarbarų bei braškių rūgštele suteikia šiam vyniotiniui tikrai fantastišką skonį. Rekomenduoju bėgti gaminti jau dabar!

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4 (dideli)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 stiklinės.
  • Maskarponės kremui:
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • maskarponės sūris: 200 gramų.

Rabarbarų ir braškių įdarui:

  • smulkinti rabarbarai: 3 stiklinių
  • braškės: 1 stiklinės
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • cinamonas: žiupsnio.

Vyniotiniui pabarstyti:

  • cukraus pudra: pagal poreikį.

Porcijos: 8.

Maskarponė, Desertai, Kepiniai, Kiaušiniai, Kremas, Rabarbarai, Sūris

Recepto paruošimas:

  1. Pirmiausia į prikaistuvį suberkite rabarbarus, susmulkintas braškes, cukrų bei cinamoną.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies vis maišydami, kol rabarbarai bei braškės suvirs į košę. Tai užtruks iki 10 minučių.
  3. Atvėsinkite tyrę.
  4. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  6. Tada įspauskite citrinos sulčių.
  7. Tešlą supilkite į stačiakampę kepimo formą, ištiestą su kepimo popieriumi.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  9. Iškepusį biskvitą susukite į ritinėlį.
  10. Kambario temperatūros sviestą išsukite su maskarpone.
  11. Kremą tepkite ant biskvito.
  12. Tada ant viršaus tepkite rabarbarų ir braškių uogienę. Susukite ritinėlį.
  13. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!

Receptu pasidalino: samciouzrasai.blogspot.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau