Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 29

Saldus vyniotinis su maskarponės ir rabarbarų įdaru

Saldus Vyniotinis Su Maskarponės Ir Rabarbarų Įdaru

Labai ilgai laukiau, kol susikrūmuos ir užaugs mano rabarbaras, nes eilėje laukė šis saldus vyniotinis. Itin norėjau jį pasigaminti, nes jau senokai turėjau užsirašiusi receptą. Galiu pasakyti tik tiek, gaminau kitą dieną vėl, nes šeima suvalgė per kelias minutes.

Maskarponės kremas su rabarbarų bei braškių rūgštele suteikia šiam vyniotiniui tikrai fantastišką skonį. Rekomenduoju bėgti gaminti jau dabar!

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4 (dideli)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 stiklinės.
  • Maskarponės kremui:
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • maskarponės sūris: 200 gramų.

Rabarbarų ir braškių įdarui:

  • smulkinti rabarbarai: 3 stiklinių
  • braškės: 1 stiklinės
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • cinamonas: žiupsnio.

Vyniotiniui pabarstyti:

  • cukraus pudra: pagal poreikį.

Porcijos: 8.

Maskarponė, Desertai, Kepiniai, Kiaušiniai, Kremas, Rabarbarai, Sūris

Recepto paruošimas:

  1. Pirmiausia į prikaistuvį suberkite rabarbarus, susmulkintas braškes, cukrų bei cinamoną.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies vis maišydami, kol rabarbarai bei braškės suvirs į košę. Tai užtruks iki 10 minučių.
  3. Atvėsinkite tyrę.
  4. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  6. Tada įspauskite citrinos sulčių.
  7. Tešlą supilkite į stačiakampę kepimo formą, ištiestą su kepimo popieriumi.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  9. Iškepusį biskvitą susukite į ritinėlį.
  10. Kambario temperatūros sviestą išsukite su maskarpone.
  11. Kremą tepkite ant biskvito.
  12. Tada ant viršaus tepkite rabarbarų ir braškių uogienę. Susukite ritinėlį.
  13. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!

Receptu pasidalino: samciouzrasai.blogspot.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau