Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 29

Saldus vyniotinis su maskarponės ir rabarbarų įdaru

Saldus Vyniotinis Su Maskarponės Ir Rabarbarų Įdaru

Labai ilgai laukiau, kol susikrūmuos ir užaugs mano rabarbaras, nes eilėje laukė šis saldus vyniotinis. Itin norėjau jį pasigaminti, nes jau senokai turėjau užsirašiusi receptą. Galiu pasakyti tik tiek, gaminau kitą dieną vėl, nes šeima suvalgė per kelias minutes.

Maskarponės kremas su rabarbarų bei braškių rūgštele suteikia šiam vyniotiniui tikrai fantastišką skonį. Rekomenduoju bėgti gaminti jau dabar!

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4 (dideli)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 stiklinės.
  • Maskarponės kremui:
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • maskarponės sūris: 200 gramų.

Rabarbarų ir braškių įdarui:

  • smulkinti rabarbarai: 3 stiklinių
  • braškės: 1 stiklinės
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • cinamonas: žiupsnio.

Vyniotiniui pabarstyti:

  • cukraus pudra: pagal poreikį.

Porcijos: 8.

Maskarponė, Desertai, Kepiniai, Kiaušiniai, Kremas, Rabarbarai, Sūris

Recepto paruošimas:

  1. Pirmiausia į prikaistuvį suberkite rabarbarus, susmulkintas braškes, cukrų bei cinamoną.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies vis maišydami, kol rabarbarai bei braškės suvirs į košę. Tai užtruks iki 10 minučių.
  3. Atvėsinkite tyrę.
  4. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  6. Tada įspauskite citrinos sulčių.
  7. Tešlą supilkite į stačiakampę kepimo formą, ištiestą su kepimo popieriumi.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  9. Iškepusį biskvitą susukite į ritinėlį.
  10. Kambario temperatūros sviestą išsukite su maskarpone.
  11. Kremą tepkite ant biskvito.
  12. Tada ant viršaus tepkite rabarbarų ir braškių uogienę. Susukite ritinėlį.
  13. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!

Receptu pasidalino: samciouzrasai.blogspot.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau