Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 29

Saldus vyniotinis su maskarponės ir rabarbarų įdaru

Saldus Vyniotinis Su Maskarponės Ir Rabarbarų Įdaru

Labai ilgai laukiau, kol susikrūmuos ir užaugs mano rabarbaras, nes eilėje laukė šis saldus vyniotinis. Itin norėjau jį pasigaminti, nes jau senokai turėjau užsirašiusi receptą. Galiu pasakyti tik tiek, gaminau kitą dieną vėl, nes šeima suvalgė per kelias minutes.

Maskarponės kremas su rabarbarų bei braškių rūgštele suteikia šiam vyniotiniui tikrai fantastišką skonį. Rekomenduoju bėgti gaminti jau dabar!

Ingredientai:

Biskvitui:

  • kiaušiniai: 4 (dideli)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 stiklinės.
  • Maskarponės kremui:
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • maskarponės sūris: 200 gramų.

Rabarbarų ir braškių įdarui:

  • smulkinti rabarbarai: 3 stiklinių
  • braškės: 1 stiklinės
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • cinamonas: žiupsnio.

Vyniotiniui pabarstyti:

  • cukraus pudra: pagal poreikį.

Porcijos: 8.

Maskarponė, Desertai, Kepiniai, Kiaušiniai, Kremas, Rabarbarai, Sūris

Recepto paruošimas:

  1. Pirmiausia į prikaistuvį suberkite rabarbarus, susmulkintas braškes, cukrų bei cinamoną.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies vis maišydami, kol rabarbarai bei braškės suvirs į košę. Tai užtruks iki 10 minučių.
  3. Atvėsinkite tyrę.
  4. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  5. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  6. Tada įspauskite citrinos sulčių.
  7. Tešlą supilkite į stačiakampę kepimo formą, ištiestą su kepimo popieriumi.
  8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  9. Iškepusį biskvitą susukite į ritinėlį.
  10. Kambario temperatūros sviestą išsukite su maskarpone.
  11. Kremą tepkite ant biskvito.
  12. Tada ant viršaus tepkite rabarbarų ir braškių uogienę. Susukite ritinėlį.
  13. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
  14. Pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!

Receptu pasidalino: samciouzrasai.blogspot.com

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau