
- 01.07.2020
- 1.0 Reitingas
- 1357 Peržiūrų
- Aptarti
Aš šaltienos tikrai negaminu dažnai. Bet kai gaminu tai yra mano receptas favoritas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad gaminant šaltieną yra daug darbo, bet iš tiesų taip nėra ir viskas yra ganėtinai paprasta. Aš pati tradiciškai ruošiu su kiaulės kojomis, nuo jų šaltiena visados sustingta, taip pat į šaltieną dar būtinai įdedu ir vištienos.
Ingredientai:
- kiaulės kojos: 2
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- vištienos ketvirčiai: 2
- druska: pagal skonį
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai: 4-6 žirneliai.
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia vištienos ketvirčius, kiaulės kojas, svogūną, česnaką ir morką sudėkite į puodą.
- Tada berkite druskos, pipirų ir lauro lapus.
- Užpilame vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite ilgai - maždaug 2 valandas, kol mėsa pati ims nertis nuo kaulų.
- Jei namie turite greitpuodį, viską galite atlikti greičiau. Užteks vos 50-60 minučių.
- Po to mėsą šiek tiek atvėsinkite.
- Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Morką taip pat supjaustykite griežinėliais ir juostelėmis.
- Į indus, kuriuose ruošite šaltieną dėkite morkų, ant viršaus supjaustytą mėsą.
- Skystį, kuriame virė mėsa perkoškite. Skystį užpilkit ant mėsos ir dėkite į šaldytuvą stingti.
- Štai ir viskas. Mūsų šaltiena jau pagaminta. Skanaus!
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau