Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 19

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguolėmis

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguo

Tai yra mano močiutės receptas - senovinis varškės pyragas, kurį ji vadindavo "Palangos varškėčiu". Tikriausiai nemaža žmonių dalis yra girdėję apie tokį pyragą. O tiems kas nežino, būtinai pamėginkite išsikepti. Lepinsitės kiekvienu kąsniu. Super skonis!

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 90 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 195 gramų.
  • Pertepimui:
  • apelsinų džemas: kelių šaukštų (galite pakeisti į gervuogių, serbentų ar panašiai)
  • cinamonas.

Varškės sluoksniui:

  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • miltai: 20 gramų
  • razinos: 1 saujos (arba džiovintos spanguolės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad šis taptų minkštas.

2. Pagaminame pyrago pagrindą: Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį ir dar kartą plakame, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla gausis labai lipni, lengva, bet pasistengiame daugiau miltų neprikrauti.

3. Iškočiojame ir įtiesiame į 18-22 centimetrų skersmens kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.

4. Kepame pyrago pagrindą maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.

5. Po to išimame pagrindą iš orkaitės ir atvėsiname.

6. Aptepame atvėsusį pagrindą apelsinų (arba kitu) džemu ir ganėtinai gausiai pabarstome cinamonu.

7. Pagaminame varškės sluoksnį: Iš pradžių atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.

8. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su trečdaliu cukraus.

9. Varškę, likusį cukrų bei sviestą išplakame, kol taps puru. Man tam puikiai pasitarnauja kombainas, bet galima tą padaryti ir rankomis.

10. Tada supilame trynius, suberiame razinas ir išplakame.

11. Sukrečiame pusę baltymų, atsargiai išmaišome, tada suberiame miltus ir dar kartą maišome.

12. Sudedame likusią pusę baltymų ir dar vieną kartą atsargiai išmaišome. Tik ilgai nemakaluojame, reikia kad liktų kuo daugiau oro.

13. Paruoštą masę sukrečiame ant iškepto pagrindo.

14. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug 45 minutes.

15. Po to atvėsiname kepimo inde. Išimame ir baigiame vėsinti ant grotelių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Mano virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau