Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 19

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguolėmis

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguo

Tai yra mano močiutės receptas - senovinis varškės pyragas, kurį ji vadindavo "Palangos varškėčiu". Tikriausiai nemaža žmonių dalis yra girdėję apie tokį pyragą. O tiems kas nežino, būtinai pamėginkite išsikepti. Lepinsitės kiekvienu kąsniu. Super skonis!

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 90 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 195 gramų.
  • Pertepimui:
  • apelsinų džemas: kelių šaukštų (galite pakeisti į gervuogių, serbentų ar panašiai)
  • cinamonas.

Varškės sluoksniui:

  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • miltai: 20 gramų
  • razinos: 1 saujos (arba džiovintos spanguolės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad šis taptų minkštas.

2. Pagaminame pyrago pagrindą: Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį ir dar kartą plakame, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla gausis labai lipni, lengva, bet pasistengiame daugiau miltų neprikrauti.

3. Iškočiojame ir įtiesiame į 18-22 centimetrų skersmens kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.

4. Kepame pyrago pagrindą maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.

5. Po to išimame pagrindą iš orkaitės ir atvėsiname.

6. Aptepame atvėsusį pagrindą apelsinų (arba kitu) džemu ir ganėtinai gausiai pabarstome cinamonu.

7. Pagaminame varškės sluoksnį: Iš pradžių atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.

8. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su trečdaliu cukraus.

9. Varškę, likusį cukrų bei sviestą išplakame, kol taps puru. Man tam puikiai pasitarnauja kombainas, bet galima tą padaryti ir rankomis.

10. Tada supilame trynius, suberiame razinas ir išplakame.

11. Sukrečiame pusę baltymų, atsargiai išmaišome, tada suberiame miltus ir dar kartą maišome.

12. Sudedame likusią pusę baltymų ir dar vieną kartą atsargiai išmaišome. Tik ilgai nemakaluojame, reikia kad liktų kuo daugiau oro.

13. Paruoštą masę sukrečiame ant iškepto pagrindo.

14. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug 45 minutes.

15. Po to atvėsiname kepimo inde. Išimame ir baigiame vėsinti ant grotelių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Mano virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau