Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2021 » Vasario » 19 » Patalpinti naujieną

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguolėmis

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguo

Tai yra mano močiutės receptas - senovinis varškės pyragas, kurį ji vadindavo "Palangos varškėčiu". Tikriausiai nemaža žmonių dalis yra girdėję apie tokį pyragą. O tiems kas nežino, būtinai pamėginkite išsikepti. Lepinsitės kiekvienu kąsniu. Super skonis!

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 90 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 195 gramų.
  • Pertepimui:
  • apelsinų džemas: kelių šaukštų (galite pakeisti į gervuogių, serbentų ar panašiai)
  • cinamonas.

Varškės sluoksniui:

  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • miltai: 20 gramų
  • razinos: 1 saujos (arba džiovintos spanguolės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad šis taptų minkštas.

2. Pagaminame pyrago pagrindą: Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį ir dar kartą plakame, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla gausis labai lipni, lengva, bet pasistengiame daugiau miltų neprikrauti.

3. Iškočiojame ir įtiesiame į 18-22 centimetrų skersmens kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.

4. Kepame pyrago pagrindą maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.

5. Po to išimame pagrindą iš orkaitės ir atvėsiname.

6. Aptepame atvėsusį pagrindą apelsinų (arba kitu) džemu ir ganėtinai gausiai pabarstome cinamonu.

7. Pagaminame varškės sluoksnį: Iš pradžių atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.

8. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su trečdaliu cukraus.

9. Varškę, likusį cukrų bei sviestą išplakame, kol taps puru. Man tam puikiai pasitarnauja kombainas, bet galima tą padaryti ir rankomis.

10. Tada supilame trynius, suberiame razinas ir išplakame.

11. Sukrečiame pusę baltymų, atsargiai išmaišome, tada suberiame miltus ir dar kartą maišome.

12. Sudedame likusią pusę baltymų ir dar vieną kartą atsargiai išmaišome. Tik ilgai nemakaluojame, reikia kad liktų kuo daugiau oro.

13. Paruoštą masę sukrečiame ant iškepto pagrindo.

14. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug 45 minutes.

15. Po to atvėsiname kepimo inde. Išimame ir baigiame vėsinti ant grotelių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Mano virtuvės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 09:47 Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu

Daugelio lietuvių pamėgti ir metai iš metų gaminami kaimiški bulviniai vėdarai. Man asmeniškai patinka ir bulviniai, ir kraujiniai vėdarai. Tad gaminu kartais vienokius, o kartais kitokius, pagal tos dienos norus.

...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:28 Veganiški / vegetariški raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai (orkaitėje)
Tokie raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai mūsų šeimą labai sužavėjo. Kepsime juos dar tikrai ne vieną kartą. Skonis šiek tiek net priminė tikrą mėsą. Todėl jei ieškote, ką pagaminti tiems, kurie nenori valgyti veganiškai, toks receptas gali būti nuostabus kompromisas tarp įprastų bei veganiškų malti...

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:20 Omletas su pienu, keptas orkaitėje
Tai fantastiškas patiekalas vėlyviems pusryčiams - omletui padaryti prireiks vos kelių minučių ir kol jis keps orkaitėje, galėsite laiką leisti lovoje. Man asmeniškai šis omletas labai primena, lygiai tokį koks būdavo patiekiamas darželiuose....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau