Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 19

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguolėmis

Senovinis varškės pyragas Palangos varškėtis su razinomis arba spanguo

Tai yra mano močiutės receptas - senovinis varškės pyragas, kurį ji vadindavo "Palangos varškėčiu". Tikriausiai nemaža žmonių dalis yra girdėję apie tokį pyragą. O tiems kas nežino, būtinai pamėginkite išsikepti. Lepinsitės kiekvienu kąsniu. Super skonis!

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 90 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 195 gramų.
  • Pertepimui:
  • apelsinų džemas: kelių šaukštų (galite pakeisti į gervuogių, serbentų ar panašiai)
  • cinamonas.

Varškės sluoksniui:

  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • miltai: 20 gramų
  • razinos: 1 saujos (arba džiovintos spanguolės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad šis taptų minkštas.

2. Pagaminame pyrago pagrindą: Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį ir dar kartą plakame, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla gausis labai lipni, lengva, bet pasistengiame daugiau miltų neprikrauti.

3. Iškočiojame ir įtiesiame į 18-22 centimetrų skersmens kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.

4. Kepame pyrago pagrindą maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.

5. Po to išimame pagrindą iš orkaitės ir atvėsiname.

6. Aptepame atvėsusį pagrindą apelsinų (arba kitu) džemu ir ganėtinai gausiai pabarstome cinamonu.

7. Pagaminame varškės sluoksnį: Iš pradžių atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.

8. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su trečdaliu cukraus.

9. Varškę, likusį cukrų bei sviestą išplakame, kol taps puru. Man tam puikiai pasitarnauja kombainas, bet galima tą padaryti ir rankomis.

10. Tada supilame trynius, suberiame razinas ir išplakame.

11. Sukrečiame pusę baltymų, atsargiai išmaišome, tada suberiame miltus ir dar kartą maišome.

12. Sudedame likusią pusę baltymų ir dar vieną kartą atsargiai išmaišome. Tik ilgai nemakaluojame, reikia kad liktų kuo daugiau oro.

13. Paruoštą masę sukrečiame ant iškepto pagrindo.

14. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug 45 minutes.

15. Po to atvėsiname kepimo inde. Išimame ir baigiame vėsinti ant grotelių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Recepto Autorius Mano virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-15 laikas 08:37 Receptai Kotletai su porais ir grietinėlės padažu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kotletų su porais naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į kulinarinę kelionę ...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:28 Receptai Žemaičių blynai su moliūgu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime žemaičių blynų naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Prisijunkite prie kulinarinės kelion...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:06 Receptai Kepto tinginio nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kepto tinginio naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į saldžią kelionę ir atr...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:59 Gerkles sveikata ir žarnynas: kaip jie susiję ir kaip gydyti natūraliai
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip žarnyno sveikata veikia gerklės ligas, tokias kaip angina, faringitas ar net balso praradimas, kokios maistinės medžiagos padeda organizmui, kaip sumažinti nuostolius ruošiant maistą ir kokius produktus pašalinti, ...

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 19:00 Graikijoje prieglobsčio prašytojams, kurių prašymai atmesti, bus uždedami elektroniniai žymekliai
Naujoji priemonė priimta po migrantų antplūdžio iš Šiaurės Afrikos ir yra dalis platesnio masto griežtos Graikijos migracijos politikos pertvarkos.

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:48 ‘Tai yra Jungtinė Karalystė 2025 m.!’ – policija nesugebėjo suimti prieglobsčio prašytojo, kuris įsibrovė į pagyvenusios moters namus
Metropoliteno policijos pareiškimas dėl šio incidento sukėlė kritikos bangą dėl policijos darbo Jungtinėje Karalystėje.

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:39 ‘Jie nuolat šaukė „Allahu Akbar’ — moteris kritinės būklės po daugybės dūrių Paryžiaus bute, galėjo būti išdarinėta
Policija areštavo aukos partnerį, kuris tariamai prisipažino ją nudūręs po ginčo. Trečiadienio rytą trisdešimtmetė moteris atsidūrė gyvybei pavojingoje būklėje po to, kai jos bute 18-ajame Paryžiaus rajone buvo padaryta daugybė dūrių....

Skaityti daugiau

2025-08-14 laikas 18:30 ‘Buvau labai susijaudinęs. Norėjau tik sekso!’ – Afganistano migrantas kaltinamas Švedijos paštininkės išprievartavimu peiliu
26 metų afganistanietis, Švedijos pilietis nuo 2016 m., negali būti deportuotas, nors prisipažino sekęs ir peiliu išprievartavęs 18-metę merginą.

Skaityti daugiau