Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugpjūčio » 07

Šernienos guliašas

troškiniai, šerniena, mėsos patiekalai, paranormal.lt

Kiekvieną kartą, kai pasigaminu ką nors iš žvėrienos, apima tas jausmas, kad iš tokios mėsos reiktų gaminti daug dažniau. Man asmeniškai visada būna labai skanu ir norisi įsidėti dar. Gaila, kad tokios mėsos savo šaldytuve turiu labai retai, bet kai pasiseka jos gauti, tai akys tiesiog spindi. Šį kartą gavau šernienos ir jau žinojau, kad gaminsiu šį guliašą, nes receptą buvau užsirašiusi jau senokai ir pasižymėjusi, kad privalau juo palepinti savo šeimą. Patiekalas gavosi nuostabus, dabar pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai rekomenduoju.

Ingredientai

  • šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • druska
  • pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • vanduo
  • miltai: kelių šaukštų
  • bulvės: pagal skonį
  • krapai
  • svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.

3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.

4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.

5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.

7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.

8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.

9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.

10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.

11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau