Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugpjūčio » 07

Šernienos guliašas

troškiniai, šerniena, mėsos patiekalai, paranormal.lt

Kiekvieną kartą, kai pasigaminu ką nors iš žvėrienos, apima tas jausmas, kad iš tokios mėsos reiktų gaminti daug dažniau. Man asmeniškai visada būna labai skanu ir norisi įsidėti dar. Gaila, kad tokios mėsos savo šaldytuve turiu labai retai, bet kai pasiseka jos gauti, tai akys tiesiog spindi. Šį kartą gavau šernienos ir jau žinojau, kad gaminsiu šį guliašą, nes receptą buvau užsirašiusi jau senokai ir pasižymėjusi, kad privalau juo palepinti savo šeimą. Patiekalas gavosi nuostabus, dabar pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai rekomenduoju.

Ingredientai

  • šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • druska
  • pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • vanduo
  • miltai: kelių šaukštų
  • bulvės: pagal skonį
  • krapai
  • svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.

3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.

4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.

5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.

7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.

8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.

9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.

10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.

11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 15:43 Vietnamas ištrina 86 milijonus banko sąskaitų
Vietnamas ką tik ištrino 86 milijonus nepatvirtintų banko sąskaitų, nes šalis pasidavė globalistų „Didžiajam perkonfigūravimui“.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 13:35 🌊 Audringos Jūros Ošimas: Didelės Bangos ir Vėjas Tamsoje | 4K Meditacija & Joga
Pasinerkite į kerinčią audringos jūros atmosferą! Didelės bangos, stiprus vėjas ir jūros ošimas tamsoje sukuria unikalią ramybės ir jėgos harmoniją, puikiai tinkančią meditacijai, jogai ar atsipalaidavimui. Tamsus vakaras paplūdimyje ir gamtos garsai...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:42 Tyrimas parodė, kad reguliarus vitamino D vartojimas yra susijęs su mažesne melanoma rizika

Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra gerai žinomas dėl savo vaidmens kaulų sveikatai, kalcio apykaitai ir imuninės sistemos palaikymui. Jis gaminamas odoje reaguojant į ultravioletinius B (UVB) spindulius iš saulės švie...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:15 Marsaeigis Perseverance aptiko potencialius gyvybės pėdsakus Marse: sensacingas atradimas 2024 m.
NASA paskelbė apie potencialius biosignatūras Marse: Perseverance roverio atradimas Jezero krateryje. Išsamus straipsnis apie leopard spots, mineralus ir gyvybės paieškas Raudonojoje planetoje. Moksliniai faktai ir įžvalgos....

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 08:55 Kava ir antibiotikų efektyvumas: nauda, žala ir mokslo įžvalgos
Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime kavos naudą ir žalą organizmui, kaip ji įsisavinama, ką gydo ir kokios rizikos kyla derinant su antibiotikais. Remdamiesi moksliniais šaltiniais, pateiksime patarimus, pavyzdžius iš užsienio šalių ir naujausius ty...

Skaityti daugiau