Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugpjūčio » 07

Šernienos guliašas

troškiniai, šerniena, mėsos patiekalai, paranormal.lt

Kiekvieną kartą, kai pasigaminu ką nors iš žvėrienos, apima tas jausmas, kad iš tokios mėsos reiktų gaminti daug dažniau. Man asmeniškai visada būna labai skanu ir norisi įsidėti dar. Gaila, kad tokios mėsos savo šaldytuve turiu labai retai, bet kai pasiseka jos gauti, tai akys tiesiog spindi. Šį kartą gavau šernienos ir jau žinojau, kad gaminsiu šį guliašą, nes receptą buvau užsirašiusi jau senokai ir pasižymėjusi, kad privalau juo palepinti savo šeimą. Patiekalas gavosi nuostabus, dabar pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai rekomenduoju.

Ingredientai

  • šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • druska
  • pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • vanduo
  • miltai: kelių šaukštų
  • bulvės: pagal skonį
  • krapai
  • svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.

3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.

4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.

5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.

7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.

8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.

9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.

10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.

11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:33 Italija: Tuniso migrantas areštuotas už tėvo užpuolimą ir bandymą pagrobti vienerių metų vaiką Paduvoje
Bandymas pagrobti vaiką yra naujausias panašaus pobūdžio nusikaltimų atvejis Vakarų Europoje. 22 metų Tuniso pilietis, gyvenantis Italijoje, ketvirtadienį buvo areštuotas už tai, kad sumušė vienerių metų mergaitės tėvą ir bandė pabėgti su vežimėliu, ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:26 Mažame Prancūzijos kaimelyje išardytas metamfetamino laboratorija, susijusi su Meksikos narkotikų karteliu
Prancūzijos tyrėjai teigia, kad 400 kilogramų metamfetamino gamybos vieta Le Val mieste atitinka platesnį Sinaloa kartelio narkotikų gamybos modelį visoje šalyje.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:12 Kaip prailginti nupjautų gėlių gyvavimą iki 3–4 savaičių namuose?

Daugelis puokštę išmeta po 3–4 dienų, nes nežino paprasto triuko. Su namų gamybos tirpalu (actas + cukrus + lašas baliklio) ir kasdieniu 2 min. ritualu rožės, tulpės ar lelijos namuose stovės šviežios 3–4 savaites! Sužinokite tikslų receptą, kurį ...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau