Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Rugpjūčio » 7

Šernienos guliašas

troškiniai, šerniena, mėsos patiekalai, paranormal.lt

Kiekvieną kartą, kai pasigaminu ką nors iš žvėrienos, apima tas jausmas, kad iš tokios mėsos reiktų gaminti daug dažniau. Man asmeniškai visada būna labai skanu ir norisi įsidėti dar. Gaila, kad tokios mėsos savo šaldytuve turiu labai retai, bet kai pasiseka jos gauti, tai akys tiesiog spindi. Šį kartą gavau šernienos ir jau žinojau, kad gaminsiu šį guliašą, nes receptą buvau užsirašiusi jau senokai ir pasižymėjusi, kad privalau juo palepinti savo šeimą. Patiekalas gavosi nuostabus, dabar pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai rekomenduoju.

Ingredientai

  • šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • morkos: 2
  • druska
  • pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • vanduo
  • miltai: kelių šaukštų
  • bulvės: pagal skonį
  • krapai
  • svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.

3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.

4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.

5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.

7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.

8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.

9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.

10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.

11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
15.01.2025 laikas 18:01 Receptai Skanus Kijevo kotleto su žalumynais receptas: paprasta ir greita

Kijevo kotletai – tai ne tik skanus, bet ir elegantiškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šventinius stalus. Sujungus sultingą vištienos filę ir aromatingą sviestą su žalumynais, šis patiekalas tampa tikru skonio šede...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 17:44 Receptai Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu
Raugintų kopūstų sriuba – tai ne tik skanus, bet ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šis tradicinis receptas apjungia raugintų kopūstų rūgštumą ir švelnią mėsos skonį, sukuriant harmoniją, kuri patiks visai...

Skaityti daugiau

13.01.2025 laikas 07:52 Receptai Vištienos muštiniai: skanus ir greitas patiekalas namuose
Vištienos muštiniai yra populiarus patiekalas, kuris džiugina skoniu ir paprastumu. Šis receptas leidžia greitai ir skaniai paruošti vištieną, o prieskonių įvairovė suteikia galimybę kiekvieną kartą pasigaminti ką nors naujo. Suži...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 22:52 Planetų palydovai: ar jie turėjo žiedus praeityje?
Kiekvienas planetos palydovas yra unikali istorija, tačiau naujausi tyrimai atskleidžia, kad jie galėjo turėti dar neatrastus bruožus – žiedus. Šiame straipsnyje nagrinėsime hipotezes apie tai, kaip ir kodėl žiedai galėjo egzistuoti planetų palydovuo...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 20:26 1863 m. britų rašytojas numatė, kad atsiras dirbtinis intelektas, kuris valdys žmoniją

Prieš 162 metus, kai pasaulis dar tik pradėjo įsisavinti mechanizaciją, britų rašytojas Samuelis Butleris vizionieriškai prognozavo ateitį, kurioje mašinos galėtų tapti mūsų lygiavertėmis būtybėmis. Jo 1863 m. laiške aprašyta mašinų evoliucija ir ...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:55 Mano uošvės namelis netrukus prives mūsų šeimą prie skyrybų. Galvoju palikti savo vyrą dėl nuolatinių konfliktų
Vasaros ir pavasario sezonai anksčiau buvo mano mėgstamiausi metų laikai, kupini džiaugsmo ir laisvės. Tačiau pastaraisiais metais šie laikotarpiai tapo kupini streso ir konfliktų dėl mano uošvės įtakos mūsų šeimai. Šiame straipsnyje pasidalinsiu sav...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:46 Mano sūnus mane apgaudinėjo šešis mėnesius, o mano uošvė slėpė neištikimybę
Kiekvienas tėvas nori, kad jo vaikas užsiimtų veikla, kuri padėtų jam augti ir tobulėti. Tačiau kas atsitinka, kai artimieji pradeda slėpti svarbius dalykus? Mano istorija apie tai, kaip uošvė ir sūnus susivienijo prieš mane, kai Romas paslapčia prad...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:15 Pfizer vadovas CNBC laidoje pripažino, kad COVID skiepai ‘yra gana pavojingi’
Ar pasaulinė pandemija atskleidė ne tik viruso, bet ir vakcinų kūrimo procesų trūkumus? Šiandien, kai vis daugiau žmonių abejoja skiepų saugumu, „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Burla atskleidė nuodingą tiesą apie COVID vakcinas tiesioginiam...

Skaityti daugiau