Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Kovo » 20

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis
  • 20.03.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 2617 Peržiūrų
  • Aptarti

Turiu pripažinti, kad veršienos mano virtuvėje tikrai nebūna kiekvieną dieną. Ir kai jos atsiranda - tenka gerai pagalvoti ką čia pagaminus, kad šeimos nenuvilti. Šį kartą turėjau veršienos kumpio ir kažkodėl vis mintys sukosi apie kokį troškinį - guliašą. Kiek panaršiusi internete, iš kelių receptų sudėliojau vieną, kad atitiktų mano turimus ingredientus. Ant silpnos kaitros troškinta veršiena gavosi itin skani, labai minkšta iri sultinga. Galėčiau prie tokių skanių ir prabangių pietų greitai priprasti, bene valgyti kad ir kasdien!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko sočiai pamaitinti du suaugusius ir du vaikus.

Ingredientai

  • veršienos kumpis: 450 gramų
  • morkos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • rauginti agurkėliai: 2 (tinka ir marinuoti)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 100 mililitrų
  • švelniai sūdytas daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapeliai: kelių
  • kvapieji pipirai: kelių žirnelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia gilesnėje keptuvėje arba puode storu dugnu išlydykite sviestą.

2. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą veršienos kumpį ir pakepinkite maždaug 6-8 minutes, kad švelniai apskrustų.

3. Tuomet sudėkite kapotą svogūną ir česnako skilteles. Vis pamaišydami pakepkite kelias minutes.

4. Užpilkite sultiniu, sumažinkite kaitrą ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25-30 minučių.

5. Po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių.

6. Paskui suberkite miltus, nuolatos maišydami supilkite pieną, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkus, pomidorų padažą ir kvapiojo pipiro žirnelius. Keptuvę uždengę dangčiu, patroškinkite maždaug 8-10 minučių.

7. Įdėkite grietinės, išmaišykite, dėkite kelis lauro lapelius, išjunkite kaitrą, keptuvę uždengę dangčių palikite pastovėti kelias minutes.

8. Patiekite su bulvių košę, virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau