- 20.03.2022
- 0.0 Reitingas
- 2894 Peržiūros
- Aptarti
Turiu pripažinti, kad veršienos mano virtuvėje tikrai nebūna kiekvieną dieną. Ir kai jos atsiranda - tenka gerai pagalvoti ką čia pagaminus, kad šeimos nenuvilti. Šį kartą turėjau veršienos kumpio ir kažkodėl vis mintys sukosi apie kokį troškinį - guliašą. Kiek panaršiusi internete, iš kelių receptų sudėliojau vieną, kad atitiktų mano turimus ingredientus. Ant silpnos kaitros troškinta veršiena gavosi itin skani, labai minkšta iri sultinga. Galėčiau prie tokių skanių ir prabangių pietų greitai priprasti, bene valgyti kad ir kasdien!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko sočiai pamaitinti du suaugusius ir du vaikus.
Ingredientai
- veršienos kumpis: 450 gramų
- morkos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
- svogūnai: 1
- česnakas: 4 skiltelių
- rauginti agurkėliai: 2 (tinka ir marinuoti)
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 100 mililitrų
- švelniai sūdytas daržovių sultinys: 100 mililitrų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- druska: pagal skonį
- lauro lapeliai: kelių
- kvapieji pipirai: kelių žirnelių.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia gilesnėje keptuvėje arba puode storu dugnu išlydykite sviestą.
2. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą veršienos kumpį ir pakepinkite maždaug 6-8 minutes, kad švelniai apskrustų.
3. Tuomet sudėkite kapotą svogūną ir česnako skilteles. Vis pamaišydami pakepkite kelias minutes.
4. Užpilkite sultiniu, sumažinkite kaitrą ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25-30 minučių.
5. Po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių.
6. Paskui suberkite miltus, nuolatos maišydami supilkite pieną, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkus, pomidorų padažą ir kvapiojo pipiro žirnelius. Keptuvę uždengę dangčiu, patroškinkite maždaug 8-10 minučių.
7. Įdėkite grietinės, išmaišykite, dėkite kelis lauro lapelius, išjunkite kaitrą, keptuvę uždengę dangčių palikite pastovėti kelias minutes.
8. Patiekite su bulvių košę, virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašų receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau