Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 20

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

Turiu pripažinti, kad veršienos mano virtuvėje tikrai nebūna kiekvieną dieną. Ir kai jos atsiranda - tenka gerai pagalvoti ką čia pagaminus, kad šeimos nenuvilti. Šį kartą turėjau veršienos kumpio ir kažkodėl vis mintys sukosi apie kokį troškinį - guliašą. Kiek panaršiusi internete, iš kelių receptų sudėliojau vieną, kad atitiktų mano turimus ingredientus. Ant silpnos kaitros troškinta veršiena gavosi itin skani, labai minkšta iri sultinga. Galėčiau prie tokių skanių ir prabangių pietų greitai priprasti, bene valgyti kad ir kasdien!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko sočiai pamaitinti du suaugusius ir du vaikus.

Ingredientai

  • veršienos kumpis: 450 gramų
  • morkos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • rauginti agurkėliai: 2 (tinka ir marinuoti)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 100 mililitrų
  • švelniai sūdytas daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapeliai: kelių
  • kvapieji pipirai: kelių žirnelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia gilesnėje keptuvėje arba puode storu dugnu išlydykite sviestą.

2. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą veršienos kumpį ir pakepinkite maždaug 6-8 minutes, kad švelniai apskrustų.

3. Tuomet sudėkite kapotą svogūną ir česnako skilteles. Vis pamaišydami pakepkite kelias minutes.

4. Užpilkite sultiniu, sumažinkite kaitrą ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25-30 minučių.

5. Po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių.

6. Paskui suberkite miltus, nuolatos maišydami supilkite pieną, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkus, pomidorų padažą ir kvapiojo pipiro žirnelius. Keptuvę uždengę dangčiu, patroškinkite maždaug 8-10 minučių.

7. Įdėkite grietinės, išmaišykite, dėkite kelis lauro lapelius, išjunkite kaitrą, keptuvę uždengę dangčių palikite pastovėti kelias minutes.

8. Patiekite su bulvių košę, virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 16:20 5 Paprastos Frazės, Kurios Gali Išgelbėti Jūsų Santuoką

Jūsų santuoka krizėje? Sužinokite 5 paprastas, bet galingas frazes, kurios gali išgelbėti santykius be brangių terapeutų ar drastiškų pokyčių. Nuo atsiprašymo „Atleisk man už…“ iki dėkingumo „Ačiū tau“ ir meilės prim...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau