Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 20

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

Veršienos kumpio troškinys - guliašas su morkomis

Turiu pripažinti, kad veršienos mano virtuvėje tikrai nebūna kiekvieną dieną. Ir kai jos atsiranda - tenka gerai pagalvoti ką čia pagaminus, kad šeimos nenuvilti. Šį kartą turėjau veršienos kumpio ir kažkodėl vis mintys sukosi apie kokį troškinį - guliašą. Kiek panaršiusi internete, iš kelių receptų sudėliojau vieną, kad atitiktų mano turimus ingredientus. Ant silpnos kaitros troškinta veršiena gavosi itin skani, labai minkšta iri sultinga. Galėčiau prie tokių skanių ir prabangių pietų greitai priprasti, bene valgyti kad ir kasdien!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko sočiai pamaitinti du suaugusius ir du vaikus.

Ingredientai

  • veršienos kumpis: 450 gramų
  • morkos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • rauginti agurkėliai: 2 (tinka ir marinuoti)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 100 mililitrų
  • švelniai sūdytas daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapeliai: kelių
  • kvapieji pipirai: kelių žirnelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia gilesnėje keptuvėje arba puode storu dugnu išlydykite sviestą.

2. Dėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą veršienos kumpį ir pakepinkite maždaug 6-8 minutes, kad švelniai apskrustų.

3. Tuomet sudėkite kapotą svogūną ir česnako skilteles. Vis pamaišydami pakepkite kelias minutes.

4. Užpilkite sultiniu, sumažinkite kaitrą ir keptuvę uždengę dangčiu troškinkite maždaug 25-30 minučių.

5. Po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių.

6. Paskui suberkite miltus, nuolatos maišydami supilkite pieną, dėkite burokinę tarka sutarkuotus raugintus agurkus, pomidorų padažą ir kvapiojo pipiro žirnelius. Keptuvę uždengę dangčiu, patroškinkite maždaug 8-10 minučių.

7. Įdėkite grietinės, išmaišykite, dėkite kelis lauro lapelius, išjunkite kaitrą, keptuvę uždengę dangčių palikite pastovėti kelias minutes.

8. Patiekite su bulvių košę, virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau