Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 20

Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu užpilu

Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu užpilu

Turiu pripažinti, kad aš savo virtuvėje labiau mėgstu gaminti paprastus patiekalus, kurie neužima daug laiko, bet tuo pačiu yra labai skanūs. Tačiau, kartais būna tokių dienų, kai tiesiog noriu restorano savo virtuvėje. Šį kartą Jums parodysiu kaip tai įmanoma padaryti, iškeptą tobulą veršienos nugarinę su kaulu. Šio patiekalo gamybos išmokau iš savo draugo, kuris dirbo viename Anglijos restorane. Tai vienas tų patiekalų, kur valgai ir pirštelius laižai. Rekomenduoju jau dabar bėgti ir įsigyti veršienos nugarinės, nes ši mėsa tiesiog fantastiška!

Ingredientai

  • veršienos nugarinė su kaulu: 600 gramų
  • laimo vaisiai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • mirinas: 4 valgmųjų šaukštų
  • ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovinta mėta: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Susiruoškite ingredientus, kurių prireiks patiekalo gamybai.

2. Veršienos nugarinę pamarinuokite su rūkyta paprika, mėta, druska, pipiro ir laimo vaisiaus sultimis. Palaikykite maždaug 60 minučių šaldytuve.

3. Sumaišykite užpilą: Tarkuotą česnaką užpilkite ryžiu actu, mirinu, alyvuogių aliejumi, vandeniu (4 šaukštai), įberkite šiek tiek druskos ir pipiro. Gerai išmaišykite ir palike taip pat pastovėti maždaug 60 minučių.

4. Po to pamarinuotą nugarinę iš visų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

5. Keptuvę su apkepta nugarinę dėkite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

6. Iškeptą veršienos nugarinę supjaustykite ir apipilkite česnakiniu užpilu. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau veršienos receptų rasite: Veršienos receptai.

Recepto Autorius Gamink Pats

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau