Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 03

Ką skanaus paruošti Tėvo dienai (+ 3 receptai)

Ką skanaus paruošti Tėvo dienai (+ 3 receptai)

Vyrams patinka Tėvo dieną praleisti lauke, ypač jei oras oras. Geriausias būdas tai padaryti – skaniai pavalgyti su draugais ar šeima.

Nepakartojamam kepsnių vakarui ar tobulai iškylai lauke prireiks įvairių patiekalų receptų. Švenčiant Tėvo dieną tortas gali būti ne klasikinis saldus, o Skandinavijoje populiarus sumuštinių tortas, o kur dar klasikiniai kepsniai, ruošti ant grotelių bei netrupantys nesaldūs užkandžiai, kurie puikiai tilps į iškylų krepšį. Išbandykite!

Švediškas sumuštinių tortas

  • 200 g agurkų
  • 200 g ridikėlių
  • 3 kiaušiniai
  • 20 sumuštinių duonos riekelių
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 150 g gaudos sūrio
  • 600 g grietinės
  • 800 g grietinėlės sūrio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 100 g svogūnų laiškų

Gaminimas

Nuplauti agurkus ir ridikėlius. Atidėti vieną ridikėlį ir šiek tiek agurkų, o likusius supjaustyti plonais griežinėliais. Kietai išvirti, atvėsinti ir nulupti kiaušinius.

Į apvalią torto formą su nuimamais kraštais sudėti 4 sumuštinių duonos riekes taip, kad sutilptų į formą.

Grietinę sumaišyti su grietinėlės sūriu ir prieskoniais. Ant torto pagrindo užtepti du šaukštus šio kremo ir paskleisti pjaustytus agurkus ir ridikėlius. Ant viršaus vėl tolygiai paskirstyti 2 šaukštus kremo.

Ant viršaus uždėti duonos riekelių ir aptepti kremu. Šį sluoksnį uždengti rūkyta lašiša ir aptepti kremu. Vėl dėti agurkų, ridikėlių. Dėti trečią duonos sluoksnį ir aptepti kremu. Lengvai paspausti ir 20 min. laikyti šaldytuve.

Nuimti formos kraštus iš tortą perdėti ant padėklo. Papuošti pjaustytais agurkais, ridikėliais, kietai virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais.

8 porcijos

100 g apie 429 kcal

Ruošti: 1 val. 20 min. 

Mini dešrainiai

  • 200 ml pieno arba vandens
  • 60 g sviesto arba margarino
  • 500 g miltų
  • 20 g šviežių mielių
  • Šaukštas cukraus
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • Kiaušinis
  • Kiaušinio baltymas

Aptepti:

  • Kiaušinio trynys
  • Šaukštas vandens

Įdarui:

  • 260 g nusausintų mažų dešrelių
  • 50 g kečupo
  • 1 – 2 šaukštai keptų svogūnų
  • 90 g agurkų salotų
  • 50 g remulado padažo
  •  

Gaminimas

Pašildyti pieną arba vandenį. Jame ištirpinti sviestą arba margariną. Į dubenį suberti miltus. Ant viršaus sutrupinti mieles. Sudėti likusius ingredientus, supilti pieno ir riebalų mišinį ir išmaišyti, kol gausis vientisa tešla. Tešlą uždengti ir leisti kilti šiltoje vietoje apie 1 val., kol ji pastebimai padidės. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos suformuoti vyniotinį. Padalyti tešlą į maždaug 28 lygias dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti ant kepimo popieriaus, vėl uždengti ir leisti kilti dar 30 min. Aptepti plaktu kiaušiniu tryniu ir kepti 15 – 18 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti ant grotelių.

Dešreles kelias minutes palaikyti karštame vandenyje. Įpjauti išilgai bandeles, sudėti dešreles, agurkų salotas (tai tiesiog agurkai supjaustyti kubeliais), pakepintus svogūnus, patepti kečupu ir remuladu. Tada dešrainius supjaustyti ir patiekti.

28 porcijos

100 g apie 379 kcal

Ruošti: 2 val. 

Veršienos medalionai su mangu

  • Mangas
  • 600 g veršienos filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 150 g graikiško jogurto
  • 3 šaukšteliai abrikosų džemo
  • Šaukštelis garstyčių
  • Druskos, maltų Kajeno paprikų, kario pagal skonį

Gaminimas

Mangą nulupti, pašalinti kauliuką ir minkštimą supjaustyti griežinėliais. Veršienos filė nusausinti, supjaustyti maždaug 4 cm storio griežinėliais ir iš abiejų pusių ištrinti druska ir pipirais. Apkepti medalionus iš abiejų pusių uždengtoje griliaus keptuvėje. Tada suvynioti į foliją ir toliau kepti 10 – 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 120 ℃.

Graikišką jogurtą sumaišyti su džemu, garstyčiomis ir prieskoniais. Mango gabalėlius ir veršienos medalionus išdėlioti lėkštėse ir patiekti su šiuo padažu.

4 porcijos

100 g apie 159 kcal

Ruošti: 40 min. 

priekavos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau