Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 21

Apvirti ir orkaitėje kepti veršienos šonkauliai su padažu

Apvirti ir orkaitėje kepti veršienos šonkauliai su padažu

Šį kartą gamindami veršienos šonkaulius, mes pirmiausia juos apvirsime vandenyje, o po to iškepsime orkaitėje. Šitaip jie bus fantastiškai skanūs. Pati mėsa tiesiog nukris nuo kaulo. Beje, jei dar niekada nekepėte veršienos šonkauliukų, tai bėkite į artimiausią mėsos parduotuvę ir nusipirkite jau šiandien. Jų skonis yra tiesiog fantastiškai tobulai tobulas, vertas visų įmanomų pagyrų.

Be to apvirtus šonkauliukus reikia kepti daug trumpiau. Ir šitaip tuo pačiu galite pasigaminti nuostabų sultinį. Taigi, apie viską iš eilės.

Ingredientai

mėsingi veršienos šonkauliai: ~2 kilogramų.

BBQ padažui:

  • vanduo: 200 mililitrų
  • rudas cukrus: 2
  • baltojo vyno actas: 2 šaukštų (arba obuolių vyno actas)
  • sojos padažas: 2 šaukštų
  • pomidorų pasta: 4 šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 šaukštų
  • medus: 2 šaukštų
  • modenos balzamo (balzamiko): 2 šaukštų
  • vorčesterio (worcestershire) padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
  • čili pipirai: 1 (arba 1 arbatinio šaukštelio čili prieskonių)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • česnakas: 6 skiltelių
  • druska: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia veršienos šonkauliukus išvirkite vandenyje maždaug 90 minučių.

2. Šitaip vienu šūviu nušausite iškart 2 zuikius - gausite nuostabų sultinį sriubai bei paruoštus šonkaulius apkepimui su BBQ padažu.

3. Virtus veršienos šonkauliukus kepti reikia trumpiau nei žalius, mėsa būna daug minkštesnė, lengvai nusineria nuo kaulo, o užteptas ant šonkauliukų padažas turi daug mažiau šansų pridegti.

4. Per tą laiką, kol verda šonkauliukai, pasiruoškite BBQ padažą aptepimui.

5. Storadugniame puode pakepinkite smulkintą svogūną, čili pipirą bei česnaką.

6. Tuomet supilkite / sudėkite visus kitus nurodytus ingredientus ir gerai išmaišykite.

7. Viską užvirkite bei paverkite keletą minučių. BBQ padažas paruoštas.

8. Po to pasiruoštu barbekiu padažu aptepkite išvirusius veršienos šonkaulius iš abiejų pusių.

9. Viską sudėkite į kepimo skardą arba ant grotelių.

10. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kol šonkauliukai dailiai apskrunda.

11. Aš šį kartą patiekiau su svieste skrudintomis bulvėmis (prieskoniams naudojau druską, grūstus pipirai ir kmynus) bei svieste keptais pastarnokais. Daugiau daržovių visai neprireikė. Buvo labai skanu. Pasilepinkite ir Jūs!

Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.

Gamina Vanagai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau