- 21.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 1706 Peržiūrų
- Aptarti
Šį kartą gamindami veršienos šonkaulius, mes pirmiausia juos apvirsime vandenyje, o po to iškepsime orkaitėje. Šitaip jie bus fantastiškai skanūs. Pati mėsa tiesiog nukris nuo kaulo. Beje, jei dar niekada nekepėte veršienos šonkauliukų, tai bėkite į artimiausią mėsos parduotuvę ir nusipirkite jau šiandien. Jų skonis yra tiesiog fantastiškai tobulai tobulas, vertas visų įmanomų pagyrų.
Be to apvirtus šonkauliukus reikia kepti daug trumpiau. Ir šitaip tuo pačiu galite pasigaminti nuostabų sultinį. Taigi, apie viską iš eilės.
Ingredientai
mėsingi veršienos šonkauliai: ~2 kilogramų.
BBQ padažui:
- vanduo: 200 mililitrų
- rudas cukrus: 2
- baltojo vyno actas: 2 šaukštų (arba obuolių vyno actas)
- sojos padažas: 2 šaukštų
- pomidorų pasta: 4 šaukštų
- pomidorų padažas: 2 šaukštų
- medus: 2 šaukštų
- modenos balzamo (balzamiko): 2 šaukštų
- vorčesterio (worcestershire) padažas: 2 arbatinių šaukštelių
- garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
- čili pipirai: 1 (arba 1 arbatinio šaukštelio čili prieskonių)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 6 skiltelių
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia veršienos šonkauliukus išvirkite vandenyje maždaug 90 minučių.
2. Šitaip vienu šūviu nušausite iškart 2 zuikius - gausite nuostabų sultinį sriubai bei paruoštus šonkaulius apkepimui su BBQ padažu.
3. Virtus veršienos šonkauliukus kepti reikia trumpiau nei žalius, mėsa būna daug minkštesnė, lengvai nusineria nuo kaulo, o užteptas ant šonkauliukų padažas turi daug mažiau šansų pridegti.
4. Per tą laiką, kol verda šonkauliukai, pasiruoškite BBQ padažą aptepimui.
5. Storadugniame puode pakepinkite smulkintą svogūną, čili pipirą bei česnaką.
6. Tuomet supilkite / sudėkite visus kitus nurodytus ingredientus ir gerai išmaišykite.
7. Viską užvirkite bei paverkite keletą minučių. BBQ padažas paruoštas.
8. Po to pasiruoštu barbekiu padažu aptepkite išvirusius veršienos šonkaulius iš abiejų pusių.
9. Viską sudėkite į kepimo skardą arba ant grotelių.
10. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kol šonkauliukai dailiai apskrunda.
11. Aš šį kartą patiekiau su svieste skrudintomis bulvėmis (prieskoniams naudojau druską, grūstus pipirai ir kmynus) bei svieste keptais pastarnokais. Daugiau daržovių visai neprireikė. Buvo labai skanu. Pasilepinkite ir Jūs!
Rekomendacija: Daugiau šonkauliukų receptų rasite: Šonkauliukų receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau