- 03.06.2021
- 5.0 Reitingas
- 1440 Peržiūrų
- Aptarti
Ši kiaušinienė - fritata su daržovėmis gaunasi labai soti, skani ir puri, bet tuo pačiu lengva bei neapsunkinanti. Ją galima gaminti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei, nors aš labiausiai įvairiausius patiekalus iš kiaušinių mėgstu pasirinkti būtent pusryčiams.
Ingredientai
- kiaušiniai: 6
- grietinėlė: 200 mililitrų
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- špinatai: kelių saujų
- smidrai: 1 pundelio
- tarkuotas kietasis sūris: kelių saujelių
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- svogūnų laiškai / laiškiniai česnakai: pundelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smidrus patikrinkite ir nulaužkite sumedėjusius jų galus. Viršūnėles palikite fritatos viršui papuošti, o kotelius supjaustykite tiesiog griežinėliais.
2. Tada keptuvėje, kuri tinka kepti ir orkaitėje, įkaitinkite aliejų.
3. Suberkite smidrų gabaliukus, špinatus, susmulkintus svogūnų laiškus ir šiek tiek pakepinkite.
4. Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska bei pipirais. Supilkite į keptuvę.
5. Išdėliokite smidrų viršūnėles ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
6. Galiausiai dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau kiaušinienių receptų rasite: Kiaušinienės.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau