Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Liepos » 15

Skanios varškės spurgos

Gaminame namuose. Varškės spurgos

Varškės spurgos receptas

Ingredientai:

Varškė (sausesnė) - 300 g;

Kiaušinis - 2 vnt.;

Grietinė - 1 valgomasis šaukštas;

Manų kruopos - 1 valgomasis šaukštas;

Miltai - 140 g;

Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai;

Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;

Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;

Augalinis aliejus kepimui;

Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti.

Gaminame namuose. Varškės spurgos

Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis minkšta.

Giliame puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą. Jeigu tešla labai minkšta, panaudokite sudrėkintą šaukštelį. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar