- 15.07.2019
- 0.0 Reitingas
- 1961 Peržiūr
- Aptarti
Varškės spurgos receptas
Ingredientai:
Varškė (sausesnė) - 300 g;
Kiaušinis - 2 vnt.;
Grietinė - 1 valgomasis šaukštas;
Manų kruopos - 1 valgomasis šaukštas;
Miltai - 140 g;
Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai;
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Augalinis aliejus kepimui;
Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti.
Gaminame namuose. Varškės spurgos
Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis minkšta.
Giliame puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą. Jeigu tešla labai minkšta, panaudokite sudrėkintą šaukštelį. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau