Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 28

Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis

Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis

Nuostabaus skonio antienos ir krevečių sriuba, kurios tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Tikrai! Aš jums prižadu. Net neabejoju, kad ir svečiai ir Jūsų šeima liks itin patenkinti tokiu nuostabiu patiekalu.

Ingredientai

  • šviežia ančiukų filė su oda: 490 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • rūkyta kiaulienos šoninė: 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • raudonosios paprikos: 1
  • žirnelių ankštys: 100 gramų
  • šviežios krevetės: ~20
  • rūkytos raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • grūsta čili paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (arba citrinos sultys)
  • vištienos sultinys: 2-2,5 litro (naudoju naminį sultinį)
  • natūralūs tailandietiški makaronai: 250 gramų (galima pakeisti virtais ryžiais)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • pjaustyti švieži svogūnų laiškai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia anties krūtinėlę nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2. Tada įstrižais rėžiais supjaustome antienos odelę. Iš abiejų pusių pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.

3. Krūtinėlę žemyn oda dedame į šaltą keptuvę, kepame ant silpnos kaitros maždaug 7-8 minutes, kol odelė gražiai apskrunda.

4. Apverčiame ir kepame dar maždaug 7-8 minutes.

5. Tada perdedame į lėkštę ir paliekame pastovėti.

6. Kiaulienos šoninę supjaustome griežinėliais ir apskrudiname keptuvėje.

7. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.

8. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antiena, dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, sudedame juostelėmis pjaustytą raudonąją papriką. Kepame dar keletą minučių.

9. Puode užverdame vištienos sultinį, sudedame keptą svogūną, papriką, šoninę, nedideliais kubeliais pjaustytas antienos krūtinėlės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintus čiobrelius, čili papriką, supilame baltojo vyno actą arba citrinos sultis, išmaišome ir leidžiame užvirti.

10. Verdame maždaug 5 minutes, tada sudedame šviežias krevetes, žirnelių ankštis ir verdame dar maždaug 2 minutes.

11. Makaronus paruošiame pagal instrukcijas nurodytus ant pakuotės. Jeigu pasirinksite naudoti ryžius, juos tiesiog išverdame pasūdytame vandenyje.

12. Į dubenėlį dedame makaronų arba ryžių, užpilame išvirta sriuba.

13. Ant viršaus užberiame supjaustytų svogūnų laiškų. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau