Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 28

Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis

Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis

Nuostabaus skonio antienos ir krevečių sriuba, kurios tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Tikrai! Aš jums prižadu. Net neabejoju, kad ir svečiai ir Jūsų šeima liks itin patenkinti tokiu nuostabiu patiekalu.

Ingredientai

  • šviežia ančiukų filė su oda: 490 gramų (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • rūkyta kiaulienos šoninė: 100 gramų
  • svogūnai: 1
  • raudonosios paprikos: 1
  • žirnelių ankštys: 100 gramų
  • šviežios krevetės: ~20
  • rūkytos raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • grūsta čili paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (arba citrinos sultys)
  • vištienos sultinys: 2-2,5 litro (naudoju naminį sultinį)
  • natūralūs tailandietiški makaronai: 250 gramų (galima pakeisti virtais ryžiais)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • pjaustyti švieži svogūnų laiškai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia anties krūtinėlę nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2. Tada įstrižais rėžiais supjaustome antienos odelę. Iš abiejų pusių pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.

3. Krūtinėlę žemyn oda dedame į šaltą keptuvę, kepame ant silpnos kaitros maždaug 7-8 minutes, kol odelė gražiai apskrunda.

4. Apverčiame ir kepame dar maždaug 7-8 minutes.

5. Tada perdedame į lėkštę ir paliekame pastovėti.

6. Kiaulienos šoninę supjaustome griežinėliais ir apskrudiname keptuvėje.

7. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.

8. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antiena, dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, sudedame juostelėmis pjaustytą raudonąją papriką. Kepame dar keletą minučių.

9. Puode užverdame vištienos sultinį, sudedame keptą svogūną, papriką, šoninę, nedideliais kubeliais pjaustytas antienos krūtinėlės, rūkytos paprikos miltelius, džiovintus čiobrelius, čili papriką, supilame baltojo vyno actą arba citrinos sultis, išmaišome ir leidžiame užvirti.

10. Verdame maždaug 5 minutes, tada sudedame šviežias krevetes, žirnelių ankštis ir verdame dar maždaug 2 minutes.

11. Makaronus paruošiame pagal instrukcijas nurodytus ant pakuotės. Jeigu pasirinksite naudoti ryžius, juos tiesiog išverdame pasūdytame vandenyje.

12. Į dubenėlį dedame makaronų arba ryžių, užpilame išvirta sriuba.

13. Ant viršaus užberiame supjaustytų svogūnų laiškų. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau