Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 24

Sultingas orkaitėje keptas kiaulienos kumpis su kaulu

Sultingas orkaitėje keptas kiaulienos kumpis su kaulu

Jeigu šitaip užmarinuosite kiaulienos kumpio kepsnį, tai vakare jis jau bus užsimarinavęs ir galėsite kepti ir šitaip palepinti visą savo šeimyną. Žinoma, galite užmarinuoti ir vakare ir kepti tik kitos dienos vakare, bus tik dar geriau. Patiekalas gaunasi itin sultingas, tiesiog tirpsta burnoje.

Atėjus grilio sezonui, rekomenduoju lygiai tokį patį patiekalą išsikepti ir grilyje, ne tik orkaitėje.

Ingredientai

  • kiaulienos kumpis su kaulu: ~600 gramų
  • vanduo: 500 mililitrų
  • druska: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • garstyčių sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • šviežias čiobrelis: 2 šakelių
  • labai šaltas vanduo: 5 puodelių (arba ledo kubeliais)
  • sviestas: nedidelio gabaliuko.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilame 500 mililitrų vandens, druską, cukrų, suberiame garstyčias, juoduosius pipirus, išilgai perpjautą česnako skiltelę, įmetame čiobrelio šakeles ir maišydami verdame, kol ištirpsta druska bei cukrus.

2. Tuomet į dubenį supilame 5 puodelius šalto vandens arba ledo kubelius, supilame marinatą, viską išmaišome.

3. Įsitikiname, kad marinatas visiškai šaltas, jeigu ne - tada paliekame atvėsti ir po to dedame kiaulienos kumpį.

4. Marinuojame vėsioje patalpoje arba šaldytuve maždaug 8-12 valandų. Galima ir ilgiau.

5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir išlydome sviesto gabaliuką.

6. Dedame popieriniu rankšluosčiu gerai nusausintą kiaulienos kumpį. Kepame tol, kol viena pusė gražiais apskrunda.

7. Tada apverčiame ir pabaigiame kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Aš kepu toje pačioje keptuvėje, nes ji yra pritaikyta kepti ir orkaitėje. Jeigu tokios neturite, tai perdėkite kepti į kepimo skardą.

8. Kai jau iškepa, patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau