Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai
Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
26.03.2024, 11:01
Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir dažnai. Tad, dabar apie juos.
Skaityk toliau
"Burnoje tirpstantis obuolių pyragas": obuolių desertas arbatai
25.03.2024, 16:56
"Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu.
Skaityk toliau
Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
22.03.2024, 21:32
Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.
Skaityk toliau
Iš kefyro ir kiaušinio gaminu erdvius pyragus su įdaru
22.03.2024, 21:12
Iš kefyro ir kiaušinio gaminu erdvius pyragus su įdaru

Traški išorė, o viduje - orus ir minkštas! Skanu su bet kokiu įdaru. Tešla ant kefyro paruošiama greitai ir be glajaus.

Skaityk toliau
Varškės apkepas, garnyras spanguolių kisielius
21.03.2024, 11:29
Varškės apkepas, garnyras spanguolių kisielius
Kiekvienas iš mūsų turime tam tikrų valgymo įpročių. Mano buvusi kolegė bulvinius blynus valgo su bruknių uogiene. Mano vyras daugumą patiekalų valgo su duona, ir net valgant makaronus jam jos reikia ...
Skaityk toliau
Rūkytos žuvies mišrainė (receptas)
21.03.2024, 09:42
Rūkytos žuvies mišrainė
Ne, ne salotos - nors salotos man skamba kur kas rimčiau, nei mišrainė. Bet salotos- tai žali salotų lapai ir dar kokios nors žalios ar virtos daržovės. O mišrainė - tai "pamakaluoti" produktai, kuriose nėra jokių salotų lapų.
Skaityk toliau
Neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
16.03.2024, 17:55
"Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.
Skaityk toliau
Senas, geras kiaulienos guliašas (receptas)
13.03.2024, 08:56
Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.
Skaityk toliau
Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
09.03.2024, 21:24
Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kefyro blynelius, vadovaukitės receptu.
Skaityk toliau
Bavariškos salotos su vištiena
07.03.2024, 10:37
Bavariškos salotos su vištiena: kaip paruošti skanias ir sočias salotas

Vištienos patiekalus lengva paruošti. Ir jie būna labai skanūs. Šios bavariškos salotos šiek tiek primena Cezario salotas, kurios dažnai patiekiamos restoranuose. Tai skanus ir tikrai sotus patiekalas, kuriam pikantiškumo suteikia džiūvėsėliai.

Skaityk toliau
Rageliai su kumpiu ir sūriu
07.03.2024, 10:21
Rageliai su kumpiu ir sūriu: neįprasto skonio populiarių kepinių receptas

Rageliai gaunasi minkšti, o dėl nesaldinto įdaro jų skonis tampa naujas ir įdomus. Jie puikiai tinka užkandžiams. Rageliai nebūtinai yra saldus kepinys, nes juos galima įdaryti įvairiais įdarais. Pavyzdžiui, kumpiu ir sūriu.

Skaityk toliau
Masiškai auga lietuvių apsipirkimai Lenkijoje
06.03.2024, 14:44
Masiškai auga lietuvių apsipirkimai Lenkijoje: išlaidos padidėjo 17 proc.
Lietuvių išlaidos Lenkijoje praėjusių metų sausio–rugsėjo mėnesiais sudarė 271,3 mln. eurų ir buvo 17 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais, kai jos siekė 231,9 mln. eurų. Didžioji dalis išlaidų tenka paslaugoms ir ne maisto prekėms, tuo metu maisto produktams ir nealkoholiniams gėrimams išleidžiama 16,2 proc., alkoholiui ar tabakui – 10 procentų.
Skaityk toliau
Grynųjų naikinimas stumiasi kelią
06.03.2024, 14:39
Grynųjų naikinimas stumiasi kelią: seimūnai pradeda nuo 1 ir 2 centų monetų
Trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) bendru sutarimu pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma atsisakyti 1 ir 2 euro centų monetų atsiskaitant grynaisiais pinigais – prekių ir paslaugų krepšelio galutinę sumą siūloma apvalinti.
Skaityk toliau
Nuo absoliučios skiepų šalininkės iki neįgaliosios
04.03.2024, 11:36
"Berliner Zeitung": Nuo absoliučios skiepų šalininkės iki neįgaliosios
Straipsnyje "Nuo "absoliučios skiepų šalininkės" iki skiepų neįgaliosios - dabar ji kovoja už teisingumą" rašoma, kad po modernaus skiepo Erika Seebacher pajuto burnoje itin stiprų metalo skonį. Jis atsirado praėjus dešimčiai minučių po injekcijos ir išnyko po geros valandos. Tai įprasta: skonio pokyčiai yra vienas dažniausių koronavirusinių vakcinų šalutinių poveikių.
Skaityk toliau
Tinginys su riešutų sviestu (receptas)
04.03.2024, 11:18
Tinginys su riešutų sviestu
Na kas nėra ragavęs tinginio? Tikriausiai Lietuvoje jį nuo pat vaikystės valgė ir mėgavosi bene visi. Ar dažnai mėgstate jį pasigaminti ir pasilepinti šiomis dienomis? Aš vis dar tikrai labai mėgstu. Ir labai mėgstu eksperimentuoti su pačiais įvairiausiais ir kitokiais skoniais.
Skaityk toliau
Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
27.02.2024, 15:53
Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!
Skaityk toliau
Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
27.02.2024, 15:43
Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!
Skaityk toliau
1 2 3 ... 276 277 »