- 19.10.2019
- 0.0 Reitingas
- 1486 Peržiūrų
- Aptarti
Eklerai magiškai ir stebuklingai veikia žmones – ir vaikus, ir senelius. Aš savo virtuvėje vis turiu sugalvoti kažką naujo. Esu žmogus be firminio torto, bet man taip smagu turėti svečiuose žmones, kurie ištobulinę savo vieną saldumyną.
Jums prireiks:
Tešlai:
- stiklinė pieno (250 ml)
- 100 g sviesto
- 150 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 4 kiaušiniai
Plikytam kremui:
- 400 ml pieno
- kiaušinių tryniai – 2 vnt
- 1,5 valgomojo šaukšto krakmolo
- cukrus – 80 g
- vanilė arba vanilinas pagal skonį
Gaminame
Tešla
- Nedideliame puode sumaišome pieną, tirpintą sviestą ir druską. Išsijojame miltus, sumaišome ir užviriname masę. Nuimame ją nuo viryklės ir leidžiame truputį ataušti.
- Pastoviai plakdami mišinį, dedame kiaušinius.
- Paruoštą tešlą supilame į konditerinį maišelį (jei nėra, naudokite celofaninį maišelį, nukirpę nuo jo kampą). Dabar ant skardos, užtiestos pergamentu, spaudžiame tešlą iš maišelio. Darykite apie 10 cm ilgio juosteles, palikdami maždaug 5 cm intervalus tarp jų.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti 25 min. Tuo metu negalima darinėti orkaitės! Kai eklerai bus gatavi, padarykite juose skyles plikytam kremui.
Plikytas kremas
- Gerai suplakame trynius su cukrumi ir vanile. Palaipsniui pilame pieną ir sijojame miltus. Toliau maišydami berkite krakmolą. Stebėkite, kad nebūtų gumulėlių. Tešlą dedame į mikrobangų krosnelę 3-5 min maksimaliu galingumu.
- Kai kremas bus gatavas, pripildykite juo eklerus.
- Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir paliekite juo gatavus pyragaičius. Skanumėlis!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Skaityti daugiau
20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Skaityti daugiau