Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 05

Tradicinė Kaimiška Kopūstų Sriuba su Dešrelėmis: 2025 m. Receptas

Įvadas: Šiltas Šeimos Patiekalas

Tradicinė kaimiška kopūstų sriuba su dešrelėmis – tai patiekalas, kuris šildo ne tik kūną, bet ir sielą šaltais žiemos vakarais. Šis lietuviškas receptas, paveldėtas iš senolių, tapo šeimų favoritu, primenančiu jaukius pietus kaime pas močiutę. Sultingi kopūstai, aromatingos dešrelės ir turtingas sultinys – tai skonių harmonija, puikiai tinkanti kasdienai ar svečiams.

Ingredientai ir Alternatyvos

Štai pagrindiniai ingredientai:

  • Kopūstas: 1 vidutinis (apie 1 kg)
  • Rūkytos dešrelės: 400 g
  • Bulvės: 4 vidutinės
  • Morkos: 2 vidutinės
  • Svogūnas: 1 didelis
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Vanduo: 2.5 litro
  • Daržovių sultinio kubelis: 2 vnt.
  • Laurų lapai: 2 vnt.
  • Juodieji pipirai: 5 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Petražolės: 1 ryšelis

Alternatyvos: Vietoje rūkytų dešrelių galite naudoti virtas dešreles, šoninę ar kumpį. Kopūstą pakeiskite raugintais kopūstais (sumažinkite virimo laiką), bulves – salierais ar pastarnokais. Veganiškam variantui rinkitės rūkytą tofu.

Kopūstų sriuba su dešrelėmis 2025
Tradicinė kopūstų sriuba su dešrelėmis

Gaminimo Patarimai

Kad sriuba būtų tobula:

  • Pjaustykite kopūstą plonomis juostelėmis – greičiau išvirs ir sugers skonį.
  • Dešreles pjaustykite įstrižai – estetiška ir praktiška.
  • Gaminkite iš anksto – per naktį skoniai dar labiau susilieja.

Recepto Paruošimas

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutraiškykite česnaką.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus ir česnaką iki permatomumo.
  3. Supjaustykite morkas griežinėliais, suberkite į puodą.
  4. Kopūstą pjaustykite juostelėmis, pridėkite prie daržovių.
  5. Supjaustykite bulves kubeliais, suberkite.
  6. Supilkite vandenį, įdėkite sultinio kubelius, laurų lapus ir pipirus.
  7. Užvirkite ir virkite 20 min. ant vidutinės ugnies.
  8. Dešreles pjaustykite įstrižai, suberkite ir virkite dar 10 min.
  9. Įberkite druskos pagal skonį.
  10. Smulkiai supjaustykite petražoles.
  11. Baigdami virti, įberkite petražolių.

Išvada: Lietuviškos Tradicijos Lėkštėje

Ši kopūstų sriuba – tai ne tik maistas, bet ir prisiminimai apie šeimos šilumą. 2025 m. išbandykite šį receptą ir atraskite lietuviškos virtuvės žavesį!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 17:17, 2025-04-05
Šalta žiema? Sušildykite save ir šeimą tradicine kopūstų sriuba su dešrelėmis – 2025 m. receptas tiesiai iš močiutės virtuvės! Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau