Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 17

Traškūs keptuvėje kepti koldūnai su paukštienos mėsa

Traškūs Keptuvėje Kepti Koldūnai Su Paukštienos Mėsa

Tiesą pasakius, dėl pavadinimo čia galima ir pasiginčyti, nes pagal aprašymą tarsi koldūnai, bet valgant atrodo, kad tarsi mini čeburekai. Bet esmė išlieka ta pati, skonis jų labai puikus ir visiems patinkantis.

Įprastai aš juos visada gamindavau su vištiena, bet šį kartą savo šaldytuve turėjau antienos. Tad nusprendžiau pagaminti su ja. Abu variantai gaunasi vienodai labai geri, tad mėsą pasirinkite savo nuožiūra. Esu tikra, kad ir su kalakutiena pavyktų puikiai.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 35 traškūs koldūnai.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: ~300-350 gramų
  • šiltas vanduo: 175 mililitrų
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui:

  • antienos kulšelių mėsa: ~350 gramų (arba vištienos kulšelių mėsa)
  • česnakas: 3 skiltelių
  • pjaustyti švieži svogūnų laiškai: žiupsnelio
  • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • sezamo aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • grūstos čili paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Tešla: Visus nurodytus ingredientus sudedame į dubenį ir išminkome tešlą.

2. Paliekame tešlą pastovėti maždaug pusvalandį.

3. Įdaras: Į virtuvinį blenderį (maisto smulkintuvą) sudedame visus nurodytus ingredientus ir sumalame iki vientisos masės.

4. Po to plonai iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimą (aš tam naudoju 8 centimetrų skersmens stiklinę), dedame įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus.

5. Tuomet keptuvėje aukštesniais kraštais (tinka ir puodas) įkaitiname aliejų, dedame pasiruoštus koldūnus ir kepame iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrunda.

6. Labai skanu patiekti su sojų padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.

koldūnai, koldūnai su vištiena, koldūnai su paukštiena

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau