Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 01

Veganiškas šokoladinis pyragas su šokoladiniu glaistu ir migdolais

Veganiškas šokoladinis pyragas su šokoladiniu glaistu ir migdolais

Šis veganiškas šokoladinis pyragas man asmeniškai pats tobuliausias kokį tik kada esu kepusi. Greitai bei gana paprastai pagaminamas. Idealiai tinka prie kavos arbatos puodelio. Ypač glaistas yra tobulai gardus. Įpylus į šokoladą šiek tiek aliejaus, glaistas patampa itin malonios tekstūros. Tik svarbu nepagailėti pinigų kokybiškam juodam šokoladui!

Pyragų niekada nebus per daug. Tad gaminam ir lepinamės!

Ingredientai

Šokoladiniam pyragui:

  • migdolų pienas: 1 stiklinės (190 gramų)
  • saulėgrąžų aliejus: trečdalio stiklinės (45 gramų)
  • kakava: trečdalio stiklinės (30 gramų)
  • Demerara cukrus: trečdalio stiklinės (65 gramų)
  • balti speltos miltai: 1,5 stiklinės (195 gramų)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio.

Šokoladiniam glaistui:

  • juodas šokoladas: 1 plytelės (80 gramų)
  • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • migdolų drožlės: trečdalio stiklinės.

Recepto paruošimas

1. Šokoladinis pyragas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Tada migdolų pieną sumaišome su obuolių actu. Paliekame keletui minučių, kol pieną sutraukia.

3. Dubenyje sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

4. Kitame dubenyje sumaišome aliejų, cukrų bei pieną.

5. Per kelis kartus supilame miltų ir kakavos mišinį. Viską išmaišome.

6. Supilame tešlą į apvalią kepimo formą (skersmuo 17 centimetrų).

7. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį.

8. Šokoladinis glaistas: Kai jau pyragas iškepa ir atvėsta, išimame iš formos. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir įpilame aliejaus.

9. Pyrago viršų apliejame šokoladu ir užbarstome migdolais.

10. Palaikome šaldytuve maždaug pusvalandį, kol glaistas sustingsta. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau veganiškų šokoladinių pyragų receptų rasite: Veganiški šokoladiniai pyragai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau