- 18.04.2023
- 0.0 Reitingas
- 1296 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- aguonos: 150 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 150 gramų
- malti džiūvėsėliai: 100 gramų
- kondensuotas pienas: 0,5 indelio
- migdolų plokštelės: 1 pakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių aguonas užmerkiame visai nakčiai šiltame vandenyje.
2. Po to perkošiame per marlę, sutriname kombainu arba blenderiu.
3. Mikseriu gerai išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki vientisos masės.
4. Tuomet aguonas, išplaktą kiaušinio bei cukraus masę ir džiūvėsius sumaišome.
5. Tada kiaušinių baltymus išplakame atskirai bei įmaišome į aguonų masę, atsargiai, neskubėdamos.
6. Pilkite masę į skardą bei kepkite maždaug 50 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
7. Paskui pyragui iškepus, pašildykite kondensuotą pieną.
8. Pyragą subadykite mediniu iešmeliu bei laistykite kondensuotą pieną, pabarstykite migdolų plokštelėmis, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Labai gardu! Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.
Pastaba: Pyragas tikrai skanus, tačiau man asmeniškai, kepant standartinio dydžio formoje, pyragas gavosi itin plonas. Patariu naudoti mažesnę kepimo formą arba daryti dvigubą porciją.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau