- 22.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 647 Peržiūrų
- Aptarti
Tokie pyragėliai "Empanadas" yra labai populiarūs Ispanijoje ir Lotynų Amerikos šalyse. Juos gaminant gali būti naudojami įvairiausia įdarai. Gali būti kepama aliejuje arba orkaitėje (aš rinkausi pastarąjį variantą). Įdarą pasirinkau gaminti iš įvairiausių daržovių ir sūrio.
Norint, kad gaminant pyragėliai "neatsidarytų", galite su visa kepimo skarda juos palaikyti šaldytuve maždaug 20 minučių. Ne vieną kartą esu bandžiusi šį metodą ir jis tikrai pasiteisina. Toks triukas tiks ir kitiems trapios tešlos pyragėliams.
Pyragėlius aš visada užspaudžiu šakute. Jų kraštus, jeigu norisi, galima apipjaustyti su ratuku.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 16 pyragėlių. Jie buvo vidutinio dydžio.
Kartais mėgstu pasigaminti iš dvigubo kiekio ir iškart nekepti, o užšaldyti. Tada kitą kartą, kai jų užsinoriu, gamyba būna itin greita.
Ingredientai
Tešlai:
- kvietiniai miltai: 380 gramų (3 stiklinių)
- šaltas sviestas: 180 gramų (supjaustome kubeliais)
- kiaušiniai: 1
- ledinis vanduo: 5-8 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušinio plakinys: aptepimui (arba pienas).
Įdarui:
- svogūnai: 0,5 didelio (smulkiai supjaustome)
- pievagrybiai: 250 gramų (smulkiai supjaustome)
- morkos: 1 (sutarkuojame burokine tarka)
- raudonosios paprikos: 1 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2 skiltelių (sukapojame)
- šaldyti kukurūzai: 0,5 stiklinės
- pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų (galite pakeisti pomidorų padažu)
- džiovintas bazilikas ir petražolės: po 1 arbatinį šaukštelį (galite pakeisti šviežiomis)
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
- tarkuotas sūris: 1,5 stiklinės (naudoju mocarelos sūrį picai).
Recepto paruošimas
1. Tešla: Į didelį indą suberiame miltus, druską ir cukrų, išmaišome. Suberiame sviestą. Rankomis arba šakute sutriname iki smulkių trupinių.
2. Įmušame kiaušinį. Jį įmaišome į tešlą. Tuomet įpilame vandens. Maišome, kol susidarys vientisas rutulys. Tešla privalo būti minkšta ir elastinga. Padedame į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
3. Įdaras: Kol tešla šaldytuve, keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
4. Suberiame svogūną ir pakepiname maždaug 4-5 minutes, kol jis tampa auksinės spalvos.
5. Suberiame grybus. Kepiname, kol jie sukrenta. Suberiame česnaką, papriką, morką ir kukurūzus. Dar pakepiname maždaug 60 sekundžių. Įberiame druskos, pipirų, petražolių ir bazilikų. Viską sumaišome su pomidorų pasta.
6. Kai įdaras pravėsta, suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišome.
7. Empanadas: Plonai iškočiojame tešlą.
8. Su apvalia forma (aš pati naudoju 12 centimetrų skersmens puodelį) išspaudžiame 16 apskritimų. Į juos pridedame įdaro (po 2-3 valgomuosius šaukštus).
9. Kraštus galite patepti vandeniu bei tvirtai užspausti. Apačią įspaudžiame su šakute.
10. Sudedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi. Šiame etape galite palaikyti šaldytuve maždaug 20 minučių (toks žingnis garantuoja, kad empanados kepdamos neatsidarys).
11. Prieš kepimą patepame kiaušinio plakiniu arba pienu.
12. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėj maždaug 18-25 minutes ar kol lengvai apskrunda. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau