Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Onkologinė Mityba » 2019 » Liepos » 30

3.2. Visa teisybė apie dietas..! Maistas – paveldimumo pagrindas

Visa teisybė apie dietas..! Maistas – paveldimumo pagrindas

Maistas – paveldimumo pagrindas

Nuo blogo “maisto” nyksta žemė, blogoje žemėje miršta, išsigimsta žolė, nyksta gėlės. Po jų, tarsi grandinės tąsa, žūsta gyvūnai ir mes, nuodėmingieji. Šito niekas nebandys neigti. Tačiau realybėje mes apie tai nemąstome, tiesiog gyvenam ir pasikliaujame “geru dėde” (ten, aukštybėse). Niekuo netikėkite. Tikras žmogus galvoja savo galva, netikras – leidžia kitiems už jį galvoti ir labai neblogai iš to uždirbti.

Šios dalies pradžią galite skaityti 3.1. Visa teisybė apie dietas..! Sveikatos taktika ir strategija

Mielieji mano skaitytojai, visada reikia atsiminti: “Gamtoje užuojauta neegzistuoja!” Todėl rūpintis savo atgimimu reikia kiekvienam asmeniškai, kartą ir visiems laikams. Visos dietos, netgi labiausiai moksliškai pagrįstos – apgaulė.

Tad kaip maitintis, kad nepažeistume organizmo, Gamtos, Visatos dėsnių? Atsakymas paprastas:

Grįžimas prie Žmogiškosios mitybos.

Svarbu, itin svarbu, kad maistas maitintų visą organizmą, o ne tam tikras jo dalis.

Svarbu, kad maistas ne tik tiektų mums tiek visų medžiagų, kiek mums reikia, bet ir puikiai, iš pagrindų valytų visą organizmą.

Tai svarbiausias maisto savybių derinys. Tada nebus jokių vidurių užkietėjimų, nereikės laisvinamųjų vaistų.

Nemaišykite žodžio alkis su žodžiu apetitas. Apetitas – tai tiesioginė alkio priešingybė, įpročio ir praktikos vaisius (valgymo laikas, valgio skonis arba kvapas, mintys apie maistą). Nežabotas apetitas – tai liga. O šią ligą gydyti visai paprasta –kelioms dienoms visiškai atsisakykite bet kokio maisto.

Valgykite tik tada, kai jaučiate alkį. Visiškai pamirškite žodžius: norėčiau ką nors perkąsti…

Niekada nevalgykite, jei ką nors skauda, jei esate protiškai ar fiziškai pervargę.

Niekada nevalgykite dirbdami rimtą darbą (protinį ar fizinį) arba iškart po jo.

Valgydami niekada negerkite.

Kruopščiai (jausdami nuolatinę vidinę kontrolę) kramtykite ir sudrėkinkite seilėmis bet kokį maistą, netgi sultis.

Valgykite paprastą, o ne įvairių rūšių maistą. Geriau pasirinkti daugiau variantų dienos ir savaitės valgiaraštyje. Nepatingėkite susiplanuoti visos savaitės valgiaraštį.

Iškart virkite kuo mažiau rūšių produktų ir virkite labai trumpai.

Kuo dažniau stenkitės išvengti termino “virti”. Žodį “kepti” apskritai pamirškite. Pakeiskite abu šiuos terminus žodžiu “troškinti”.

Gerkite tik gryną vandenį. Firmų pagamintus gėrimus palikite šių firmų vadovams “atsigaivinti”.

Atsisakykite druskos ir aštrių prieskonių.

Atsisakykite cukraus, kur jis bebūtų.

Atminkite: grybų ir burokėlių organizmas dažnai neįsisavina arba įsisavina tik iš dalies.

Visada kontroliuokite maisto kiekį – iškart galite suvalgyti ne daugiau negu telpa rieškutėse.

Ant jūsų stalo turi būti tik vienas patiekalas (jokių pirmų, antrų, trečių ir t.t.).

Niekada nepamirškite: kuo daugiau jūs valgote, tuo labiau save nuodijate ir tuo greičiau dėvisi jūsų organizmas.

Kaip pereiti prie Žmogiškosios mitybos

Daugelis autorių rekomenduoja lėtą “šliaužimą” nuo vienos dietos prie kitos. Pasirinkus tokį kelią gali neužtekti kantrybės, o kartais ir viso gyvenimo.

Remdamasis savo praktika drįstu tvirtinti: pereiti geriausia iškart, staiga, bet… po visiško 7-10 dienų badavimo. Tada jums viskas bus labai skanu (netgi tai, ko anksčiau nė į burną nenorėjote imti). Ir perėjimas bus natūralus, kadangi organizmas per tą laiką (kol badavote) vėl atgaus prigimtinę intuiciją ir sugebės pajusti sveiko maisto skonį.

Šį straipsnį rašau po 14 dienų trukusio badavimo, todėl galite tikėti manimi, o ne kažkieno kalbomis. Nieko nepadarysi, reikia ugdyti naują, Žmogiškąjį skonio pojūtį net ir patyrusiam natūropatui.

Prieš pasiūlydamas Žmogiškosios mitybos variantų, noriu bent trumpai apibrėžti teisingo maisto produktų derinimo svarbą ir esminius teiginius.

Jų labai daug, tad aptarsime tik pagrindinius:

  1. Jokio krakmolo negalima valgyti su rūgštimis. (O kaip mes mėgstame bulvytes su raugintu agurkėliu, kopūstais, rūgpieniu… Deja…)
  2. Pomidorus irgi reikia valgyti be krakmolo, geriau su kitomis daržovėmis ir riebiu maistu.
  3. Nemaišykite baltymų ir angliavandenių (t.y. duonos, bulvių, košių, makaronų) su mėsa, žuvimi, kiaušiniais ir t.t.
  4. Nevalgykite baltymų su riebalais (jokiais). O mes juk viską kepam, vis stengiamės įdėti daugiau riebalų…
  5. Rūgščių nevalgykite su baltymais.
  6. Nevalgykite kartu krakmolo ir cukraus, cukraus su riebalais (mūsų pyragaičiai, tortai, meduoliai ir kt.).
  7. Nevalgykite krakmolo su krakmolu (t.y. reikia valgyti tik vienos rūšies produktus, kurie turi krakmolo).
  8. Venkite virtų ir keptų krakmolų.
  9. Melioną reikia valgyti atskirai.
  10. Pieną reikia gerti atskirai (tai valgis, o ne gėrimas).

Kai nesilaikome suderintos mitybos principų, mūsų skrandyje vyksta ne virškinimas, o, atleiskite, - pūtimas, t.y. rūgimas, neįsisavinimas, apsinuodijimas.

Pavyzdinis Žmogiškosios mitybos valgiaraštis

Nesibaiminkite, kad jus vargins alkis, kentėsite, liesėsite ir blogai jausitės.

Anot Pasaulinės sveikatos organizacijos statistikos, vienam kenčiančiam badą tenka 99 kenčiantys nuo apsirijimo!

Pradžioje valgysite, kaip esate įpratę, tris kartus per dieną. Bet palaipsniui patys pereisite prie dviejų, vieno valgymo per dieną (pietūs ir vakarienė).

Žalių (lapinių) daržovių salotas, daržovių, vaisių salotas reikia valgyti ne rečiau kaip 1 kartą per dieną, o dar geriau – 2-3 kartus.

Dieną pradėkite nuo vaisių (jų sultys skatina virškinimą, tuštinimąsi, žarnyno valymąsi).

Maiste turi būti stambių pluoštų, t.y. jame turi būti daug ląstelienos, nes ji yra žarnyną švarinanti “šluota”.

Pagrindinis baltymų šaltinis – riešutai, saulėgrąžų, moliūgų sėklos, linų sėmenys.

O štai ir pavyzdinis valgiaraštis:

Pusryčiai: (pateikta daug variantų, kad turėtumėte iš ko rinktis).

Patiekalas, pagamintas iš kokio nors vaisiaus, duona be mielių iš stambaus malimo grūdų su medumi, daigintų kviečių paplotėliai su medumi, kavos pakaitalas arba žolelių arbata su medumi.

  • Trys apelsinai.
  • Greipfrutas be cukraus.
  • 200 g vynuogių, vienas obuolys.
  • 2 kriaušės, 8 šviežios arba saulėje džiovintos figos.
  • Išmirkytos džiovintos slyvos, 1 obuolys (kriaušė).
  • 2 kriaušės, sauja datulių arba figų.
  • Obuolys (vynuogės), patiekalas iš datulių arba džiovintų slyvų.
  • Arbūzas.
  • Melionas (daugelį užvalgiusių jo rytą, tuščiu skrandžiu, pradeda pykinti.
  • Vadinasi, nešvarus žarnynas).
  • Uogos (be cukraus), galima su grietine.
  • Persikai, galima su grietine.

Pietūs (pavakariai, pasirinktinai):

  • Šviežių daržovių salotos (morkos, burokėliai, špinatai).
  • Daržovių salotos + puodelis daigintų grūdų + ropė.
  • Salieras (ridikėliai) + kopūstas (Pekino) + avokada.
  • Daržovių salotos + morkos + žalieji žirneliai.
  • Rūgščių vaisių salotos + 100 riešutų.
  • Daržovių salotos (žiedinis kopūstas + kukurūzai + mangoldas (burokėlių stiebai) + įvairūs kopūstai).
  • Daržovių salotos (ropė + kaimiškas sūris).
  • Daržovių salotos (špinatai + riešutai).
  • Šviežių daržovių salotos + troškintos mėsos, paukštienos, žuvies patiekalas.
  • Orkaitėje keptas baklažanas, virti pomidorai.
  • Virtos (troškintos) daržovės + troškinta mėsa, žuvis.
  • Troškintos daržovės: žiediniai kopūstai, brokoliai, salieras, šparaginės pupelės, cukinija.

Vakarienė (vakare, pasirinktinai):

  • Šviežių daržovių salotos arba šviežių vaisių salotos.
  • Šviežių vaisių salotos + troškinta mėsa, žuvis (jeigu jų nevalgėte per pietus – mėsą, žuvį, paukštieną valgyti tik 1 kartą per dieną).
  • Daržovių salotos, špinatai, riešutai.
  • Šviežių vaisių salotos, obuoliai, riešutai.
  • Daržovių salotos, kopūstai (Pekino), avokada.
  • Daržovių salotos, kopūstai (mangoldai, burokėlių stiebai), riešutai.
  • Daržovių salotos, ridikėliai (su lapais), riešutai.
  • Rūgščių vaisių salotos, 100 g kaimiškos varškės.
  • Šviežių daržovių salotos: avokada, pomidorai, agurkai, salotos ir burokėliai (prieskoniai: citrina, aliejus).
  • Žalioji paprika, įdaryta tamsiais ryžiais.

Jeigu labai kankina alkis tarp valgymų, užvalgykite vaisių, išgerkite kavos pakaitalo, žolelių arbatos, bet be duonos.

Jeigu toks bus Jūsų įprastinis valgiaraštis, nereikės jokių dietų, vitaminų, mineralų, maisto papildų ir kt.

Pakaks mums gyventi iš visų pusių kvailinamiems tai politikų, tai medicinos, tai gamintojų. Išsigelbėjimas – mūsų pačių rankose. Nejaugi neįkyrėjo visą gyvenimą būti “pacientais” ir prašyti sveikatos kaip išmaldos prie svetimų, brangių durų?

Pradėkime Žmonijos Atgimimą nuo savęs, nuo savo šeimos. Nieko nepaisydami būkime sveiki...

Visos šios knygos dalis bus galima skaityti pavadinimu Onkologinė mityba

Rašytojas natūropatas
Anatolijus Malovičko

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau