
- 23.07.2020
- 2.0 Reitingas
- 1632 Peržiūros
- Aptarti
Iš vyšnių verdu ne tik uogienę ar kompotą, ar šaldau šaldiklyje, bet ir pikantišką padažą.
Reikia:
- 2 kg vyšnių,
- 3 galvutės česnakų,
- 200 gr cukraus,
- 1 v.š druskos,
- po 1 arb.š čili pipirų, koreandro, džiovintų krapų, muskato riešutų miltelių, šafrano prieskonių,
- 0,5 arb.š kumyno,
- 3 v.š sojų padažo,
- 100-150 ml balzamiko acto (g.b vyno ar obuolių actas).
Išimti kauliukus. Vyšnias ir česnakus mėsmale sumalti (bet nebūtina, gali likti sveikos uogos) ir kaitinti nuo užvirimo pradžios 20 min.
Po to suberti visus likusius prieskonius (išskyrus actą) ir kaitinti dar 30 min.
Likus 2-3 min iki pabaigos įpilti actą.
Gaunasi unikalus, saldžiarūgščio skonio padažas. Tinka mėsai bei prie įvairių rūšių sūrio.
Receptu pasidalino: vakavimas.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau