- 23.07.2020
- 2.0 Reitingas
- 1820 Peržiūrų
- Aptarti
Iš vyšnių verdu ne tik uogienę ar kompotą, ar šaldau šaldiklyje, bet ir pikantišką padažą.
Reikia:
- 2 kg vyšnių,
- 3 galvutės česnakų,
- 200 gr cukraus,
- 1 v.š druskos,
- po 1 arb.š čili pipirų, koreandro, džiovintų krapų, muskato riešutų miltelių, šafrano prieskonių,
- 0,5 arb.š kumyno,
- 3 v.š sojų padažo,
- 100-150 ml balzamiko acto (g.b vyno ar obuolių actas).
Išimti kauliukus. Vyšnias ir česnakus mėsmale sumalti (bet nebūtina, gali likti sveikos uogos) ir kaitinti nuo užvirimo pradžios 20 min.
Po to suberti visus likusius prieskonius (išskyrus actą) ir kaitinti dar 30 min.
Likus 2-3 min iki pabaigos įpilti actą.
Gaunasi unikalus, saldžiarūgščio skonio padažas. Tinka mėsai bei prie įvairių rūšių sūrio.
Receptu pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau