Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 18

Kaip pasigaminti naminės sardelės - šviežias pieniškas dešrelės?

Labai mano pamiltos naminės šviežios pieniškos dešrelės - sardelės. Kai atradau šį receptą, parduotuvėje jų stengiuosi niekada nebepirkti. Jos gaunasi tikrai puikios, labai rekomenduoju išmėginti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 750 gramų
  • jautiena: 300 gramų
  • kiaulienos lašinukai: 150 gramų
  • karšto rūkymo šoninė: 300 gramų
  • tarkuotas rūkytas sūris: 100 gramų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušiniai: 2
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
  • kalendra: 2 šakelių
  • rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • itališkas prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 3 arbatinių šaukštelių
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • plonos, sūdytos kiaulienos žarnos.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.

2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.

3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.

4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.

5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.

6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.

7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.

8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.

9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.

11. Pastebėjimas: Įdedu video iš youtube (anglų kalba) kuris padeda orientuotis gamybos eigoje.

Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau