Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 18

Kaip pasigaminti naminės sardelės - šviežias pieniškas dešrelės?

Labai mano pamiltos naminės šviežios pieniškos dešrelės - sardelės. Kai atradau šį receptą, parduotuvėje jų stengiuosi niekada nebepirkti. Jos gaunasi tikrai puikios, labai rekomenduoju išmėginti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 750 gramų
  • jautiena: 300 gramų
  • kiaulienos lašinukai: 150 gramų
  • karšto rūkymo šoninė: 300 gramų
  • tarkuotas rūkytas sūris: 100 gramų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušiniai: 2
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
  • kalendra: 2 šakelių
  • rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • itališkas prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 3 arbatinių šaukštelių
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • plonos, sūdytos kiaulienos žarnos.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.

2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.

3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.

4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.

5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.

6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.

7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.

8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.

9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.

11. Pastebėjimas: Įdedu video iš youtube (anglų kalba) kuris padeda orientuotis gamybos eigoje.

Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau