Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 18

Kaip pasigaminti naminės sardelės - šviežias pieniškas dešrelės?

Labai mano pamiltos naminės šviežios pieniškos dešrelės - sardelės. Kai atradau šį receptą, parduotuvėje jų stengiuosi niekada nebepirkti. Jos gaunasi tikrai puikios, labai rekomenduoju išmėginti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 dešrelių.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 750 gramų
  • jautiena: 300 gramų
  • kiaulienos lašinukai: 150 gramų
  • karšto rūkymo šoninė: 300 gramų
  • tarkuotas rūkytas sūris: 100 gramų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušiniai: 2
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
  • kalendra: 2 šakelių
  • rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • itališkas prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 3 arbatinių šaukštelių
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • plonos, sūdytos kiaulienos žarnos.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sūdytas žarnas pamirkykite vandenyje.

2. Kiaulieną, jautieną, lašinukus bei šoninę smulkiai permalkite mėsmale.

3. Tada į mėsos masę įmaišykite krakmolą, kiaušinius, grietinėlę, česnaką, kalendrą, prieskonius ir pertrinkite blenderiu iki pastos konsistencijos.

4. Po to žarnas prikimškite mėsos mase, kas 10 centimetrų užsukite, o galus užriškite.

5. Dešreles apvirkite vos kunkuliuojančiame vandenyje maždaug 15 minučių ir dėkite į ledinio vandens vonelę.

6. Prieš patiekdami apkepkite svieste arba orkaitėje.

7. Garnyrui rekomenduoju: Svogūnus supjaustykite žiedais. Petražoles ir svogūno laiškus pasmulkinkite.

8. Viską trumpai pakepinkite svieste. Pabarstykite druska, cukrumi dėkite šaukštelį kaparėlių ir dar pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.

9. Padažui rekomenduoju: Grietinę sumaišykite su grietinėle, pripjaustykite petražolių pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

10. Pastebėjimas: Žarnoms prikimšti aš pati naudojau specialų antgalį kuris būna prie mėsmalės, kombainų priedų. Į dešreles niekada nededame svogūno, nes jos patamsės ir pradės rūgti.

11. Pastebėjimas: Įdedu video iš youtube (anglų kalba) kuris padeda orientuotis gamybos eigoje.

Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau