Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 18

Garnyras prie keptų šonkauliukų

Gaminame namuose: garnyras prie keptų šonkauliukų

Daugeliui mano draugų kyla klausimas, koks gi garnyras labiausiai tinka prie keptų šonkauliukų. Ir aš galiu Jums labai lengvai pasakyti, kad šis mano derinys, apie kurį Jums šiandien papasakosiu yra pats geriausias ir nuostabiausias. Pasigaminsime tobulą česnakinį jogurto padažą, taip pat kopūstų salotas su morkomis (coleslaw) ir fantastiškai iškeptų bulvių skiltelių.

Toks garnyras tinka prie:

- keptų šonkauliukų kamado tipo kepsninėje;
- BBQ šonkauliukų keptų orkaitėje;
- keptų triušienos šonkauliukų;
- keptų avienos šonkauliukų;
- keptų jautienos šonkauliukų;
- jūsų mėgstamu būdu paruoštų šonkaulių;

Ingredientai

Česnakiniam jogurto padažui:

  • graikiškas jogurtas: 4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • švieži krapai: 1 saujelės
  • druska
  • pipirai
  • citrinos sultys: šlakelio.

Kopūstų salotoms su morkomis (Coleslaw):

  • kopūstai: 0,5 (nedidelio)
  • morkos: 1 (didesnės)
  • citrinos: 0,5
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio.

Keptoms bulvių skiltelėms:

  • bulvės: 6 (vid. dydžio)
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • kmynai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Česnakinis jogurto padažas: Į indelį dėkite jogurtą, įtarkuokite česnaką, dėkite susmulkintus krapus, berkite pagal savo skonį druskos bei pipirų, taip pat pagal skonį įspauskite citrinos sulčių.

2. Viską gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!

3. Patarimas: Kuo ilgiau ši padažas pastovi, tuo jis tampa skanesnis, tad rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.

4. Kopūstų salotos su morkomis: Plonai supjaustykite kopūstą.

5. Morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.

6. Tuomet įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite citrinos sultis ir suberkite visus nurodytus prieskonius.

7. Po to maišykite rankomis, gerai paspausdami ir padaužydami, kad daržovės iš savęs išleistų kuo daugiau sulčių ir taptų kaip įmanoma minkštesnės, o skoniai susimaišytų tarpusavyje.

8. Pagamintas kopūstų ir morkų salotas laikykite kambario temperatūroje.

9. Patarimas: Kuo ilgiau šios salotos pastovi, tuo jos tampa skanesnės, todėl rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.

10. Orkaitėje keptos bulvių skiltelės: Bulves nuskuskite ir nuplaukite.

11. Tuomet supjaustykite jas skiltelėmis.

12. Po to sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais bei kmynais.

13. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol bulvių išorė bus gražiai apskrudusi, o vidus pilnai iškepęs.

14. Patarimas: Tokias bulves galite kepti ir kamado tipo kepsninėje.

Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau