Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 18

Garnyras prie keptų šonkauliukų

Gaminame namuose: garnyras prie keptų šonkauliukų

Daugeliui mano draugų kyla klausimas, koks gi garnyras labiausiai tinka prie keptų šonkauliukų. Ir aš galiu Jums labai lengvai pasakyti, kad šis mano derinys, apie kurį Jums šiandien papasakosiu yra pats geriausias ir nuostabiausias. Pasigaminsime tobulą česnakinį jogurto padažą, taip pat kopūstų salotas su morkomis (coleslaw) ir fantastiškai iškeptų bulvių skiltelių.

Toks garnyras tinka prie:

- keptų šonkauliukų kamado tipo kepsninėje;
- BBQ šonkauliukų keptų orkaitėje;
- keptų triušienos šonkauliukų;
- keptų avienos šonkauliukų;
- keptų jautienos šonkauliukų;
- jūsų mėgstamu būdu paruoštų šonkaulių;

Ingredientai

Česnakiniam jogurto padažui:

  • graikiškas jogurtas: 4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • švieži krapai: 1 saujelės
  • druska
  • pipirai
  • citrinos sultys: šlakelio.

Kopūstų salotoms su morkomis (Coleslaw):

  • kopūstai: 0,5 (nedidelio)
  • morkos: 1 (didesnės)
  • citrinos: 0,5
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio.

Keptoms bulvių skiltelėms:

  • bulvės: 6 (vid. dydžio)
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • kmynai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Česnakinis jogurto padažas: Į indelį dėkite jogurtą, įtarkuokite česnaką, dėkite susmulkintus krapus, berkite pagal savo skonį druskos bei pipirų, taip pat pagal skonį įspauskite citrinos sulčių.

2. Viską gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!

3. Patarimas: Kuo ilgiau ši padažas pastovi, tuo jis tampa skanesnis, tad rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.

4. Kopūstų salotos su morkomis: Plonai supjaustykite kopūstą.

5. Morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.

6. Tuomet įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite citrinos sultis ir suberkite visus nurodytus prieskonius.

7. Po to maišykite rankomis, gerai paspausdami ir padaužydami, kad daržovės iš savęs išleistų kuo daugiau sulčių ir taptų kaip įmanoma minkštesnės, o skoniai susimaišytų tarpusavyje.

8. Pagamintas kopūstų ir morkų salotas laikykite kambario temperatūroje.

9. Patarimas: Kuo ilgiau šios salotos pastovi, tuo jos tampa skanesnės, todėl rekomenduoju jį pasigaminti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo.

10. Orkaitėje keptos bulvių skiltelės: Bulves nuskuskite ir nuplaukite.

11. Tuomet supjaustykite jas skiltelėmis.

12. Po to sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais bei kmynais.

13. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol bulvių išorė bus gražiai apskrudusi, o vidus pilnai iškepęs.

14. Patarimas: Tokias bulves galite kepti ir kamado tipo kepsninėje.

Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau