Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 23

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Mane pastaruoju metu ganėtinai stipriai faktas, kad picos yra priskiriamos blogo ir nenaudingo maisto (junk food). Man asmeniškai nieko šlamštinio toje picoje nėra, svarbu pasigaminti ją kokybiška. Net atvirkščiai - tai tikras gėris, ir tiek. Picas aš kepu tikrai gana dažnai, kas trečią savaitę tai tikrai, o kartais gaunasi ir dar dažniau. Įprastai aš gaminu plonapades picas, bet šį kartą padariau išimtį.

Atėjo mintis pasigaminti būtent šitą, seniai nusižiūrėtą, storapadę picą.

Tešla čia tikrai kitokia, su semolina ir su daugybe aliejaus. Kildinama ji vos 60 minučių, arba net trumpiau. Po valandos viskas itin gražiai iškyla. Tešla gaunasi nepaprastai minkšta bei švelni, spaudžiama į formas ji itin maloniai pukši ir pučiasi į putlias pagalvėles. Padažas šįkart taipogi naminis, pačios gamintas, daug tirštesnis nei įprastai, nes skystas padažas šio tipo picai visai netinka; su svogūnais ir česnakais, aš dar cukraus nuo savęs įberiu bei aštrių džiovintų paprikų, dėl ugnelės. Padažas gausis toks skanus, kad atrodys, jog jo vieno ir užteks. Mano manymu picos įdarui nebereikia jokių priedų, visiškai pakanka tik to naminio padažo, na ir dar, savaime aišku, sūrio.

Sūrį aš naudoju dviejų rūšių: šviežią mocarelą, pjaustytą storesnėmis riekelėmis, ir tarkuojamą mozarelą, kurią aš tarkavau per burokinę tarką ir kurios pridėjau visiškai negailėdama, nes papildoma sauja sutarkuotos mocarelos dar niekada nieko nėra picos pagadinusi. Atrodo, kad gavosi net ne pica, o pomidorų pyragas su sūriu: storas, išsipūtęs, tešlos krašteliai išorėje traškūs, viduje minkšti, padažas saldus ir pomidorinis, ir sūrio tikrai ne per mažai. Ne prastas maistas, o tiesiog tikro gurmano svajonė.

Trumpai tariant, išsikepkite tokią picą. Būtinai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Ingredientai

Picos tešlai:

  • miltai: 4 stiklinių (482 gramų; mano 1 stiklinė - 236 mililitrų)
  • semolina: trečdalio stiklinės (54 gramų)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (6 gramų)
  • sausos tirpios mielės: 1 šaukšto (9 gramų)
  • alyvuogių aliejus: trečdalio stiklinės (81 gramo)
  • šiltas vanduo: 1,5 stiklinės (363 gramų).

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Picos padažui:

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • saldieji svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • česnakas: 3 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • pomidorų pasta: 1 skardinės (175 ramų)
  • pertrinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (825 gramų)
  • šviežias raudonėlis: 1 šaukšto (smulkiai sukapojame)
  • cukrus: 1 šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • džiovinti aštriųjų paprikų dribsniai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Chicago Deep Dish picai:

  • paruoštos picos tešlos
  • paruošto picos padažo
  • šviežios mocarelos, supjaustytos griežinėliais
  • stambiai tarkuotos mocarelos
  • alyvuogių aliejaus (formai patepti).

Recepto paruošimas

1. Picos tešla: Pirmiausia elektriniu plakikliu su kablio antgaliu sumaišome miltus, semoliną, druską ir mieles.

2. Supilame aliejų ir vandenį, maišome apie 2 minutes.

3. Tada padidiname plakiklio greitį ir maišome dar apie 3 minutes, kol susiformuoja minkšta bei elastinga tešla.

4. Tešlą perdedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 60 minučių.

5. Picos padažas: Vidutinio dydžio puode ant vidutinio stiprumo kaitros pakaitiname aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame, kol šie suminkštėja.

7. Tada suberiame česnakus ir kepame kol pakvimpa, dar maždaug 60 sekundžių.

8. Sudedame pomidorų pastą ir kaitiname, nuolatos maišydami, kol šiek tiek patamsėja.

9. Supilame pertintus pomidorus, suberiame cukrų, raudonėlius, ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 20-25 minutes.

10. Pagardiname druska bei pipirais, suberti džiovintų paprikų dribsnius.

11. Nukeliame nuo kaitros ir atidedame į šalį kol atvės.

12. Chicago Deep Dish pica: Apvalias ar stačiakampes gilias kepimo formas gerai ištepame aliejumi.

13. Tada į formų dugną pirštais įspaudžiame tešlą, padengdami visą dugną ir suformuodami kelių centimetrų aukščio kraštelį.

14. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.

15. Ant tešlos dedame ploną padažo sluoksnį, ant padažo išdėliojame mocarelos griežinėlius, dar kartą dedame sluoksnį padažo, pilnai padengdami sūrį.

16. Užbarstome tarkuotos mocarelos.

17. Picą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 40-45 minutes, kol picos krašteliai įgauna sodrų auksinį atspalvį, padažas perkaista, o sūris ištirpsta ir vietomis paruduoja.

18. Iškepusias picas ištraukiame iš orkaitės, palaukiame maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek atvėsta, pjaustome ir patiekiame. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Vaikai ir vanilė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
07.05.2024 laikas 12:23 Receptai – Patiekalai Paprasto obuolių pyrago receptas
Šiandien pristatau paprastą variantą, kaip pagaminti obuolių pyragą, kuriam reikia vos keturių ingredientų. Paruošimo procesas toks paprastas, kad sugebės pagaminti net ir virtuvės naujokas. Dalinuosi šiuo receptu, tik imkite ir g...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Mylimiausi čirviniai blynai su kefyru
Šiandien aš Jums noriu parodyti tiek savo, tiek savo vaikų pačius mylimiausius čirvinius blynus, kuriuos aš gaminu su kefyru. Beje, man šie čirviniai blynai patys gardžiausi truputį pravėsę, šitaip būna labai traškūs. Visiškai atv...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Bulvės su mėsa: sotaus pietų patiekalo receptas
Jei nesilaikote gavėnios ir valgote mėsą, rekomenduojame pietums paruošti sotų ir skanų patiekalą - bulves su jautiena. Puikus priedas prie jo bus daržovių skonio salotos.

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 20:12 „Mano tėvas nužudė NSO liudininkus Rosvelyje“

NSO tyrinėtojas Antonis Bragalija garsėja kruopščiais tyrimais ir paieškomis. Jam pavyko pritraukti daugybę įvairių su NSO susijusių epizodų liudininkų. Tačiau dauguma jų yra įvykių, tiesiogiai susijusių su Rosvelyje įvykusia NSO katastrofa, liudi...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 19:18 Senovinės gydomosios taurės paslaptis: unikali jėzuitų vienuolio dovana Romos imperatoriui

Labai seniai jėzuitų vienuolis Atanasijus Kircheris Šventosios Romos imperijos imperatoriui Ferdinandui III įteikė labai neįprastą dovaną. Ji atrodė kaip paprasta medinė taurė. Tačiau šis indas slėpė nuostabią paslaptį. Į ja įpylus tyro šaltinio v...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 10:20 Kuo maitinti rožes pavasarį?

Pavasaris – geriausias metas rožes maitinti prieš žydėjimą arba žydėjimo metu. Tada jos žydės visą vasarą. Kuo maitinti rožes, kad jos ilgai žydėtų.

Skaityti daugiau