Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Spalio » 23

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Mane pastaruoju metu ganėtinai stipriai faktas, kad picos yra priskiriamos blogo ir nenaudingo maisto (junk food). Man asmeniškai nieko šlamštinio toje picoje nėra, svarbu pasigaminti ją kokybiška. Net atvirkščiai - tai tikras gėris, ir tiek. Picas aš kepu tikrai gana dažnai, kas trečią savaitę tai tikrai, o kartais gaunasi ir dar dažniau. Įprastai aš gaminu plonapades picas, bet šį kartą padariau išimtį.

Atėjo mintis pasigaminti būtent šitą, seniai nusižiūrėtą, storapadę picą.

Tešla čia tikrai kitokia, su semolina ir su daugybe aliejaus. Kildinama ji vos 60 minučių, arba net trumpiau. Po valandos viskas itin gražiai iškyla. Tešla gaunasi nepaprastai minkšta bei švelni, spaudžiama į formas ji itin maloniai pukši ir pučiasi į putlias pagalvėles. Padažas šįkart taipogi naminis, pačios gamintas, daug tirštesnis nei įprastai, nes skystas padažas šio tipo picai visai netinka; su svogūnais ir česnakais, aš dar cukraus nuo savęs įberiu bei aštrių džiovintų paprikų, dėl ugnelės. Padažas gausis toks skanus, kad atrodys, jog jo vieno ir užteks. Mano manymu picos įdarui nebereikia jokių priedų, visiškai pakanka tik to naminio padažo, na ir dar, savaime aišku, sūrio.

Sūrį aš naudoju dviejų rūšių: šviežią mocarelą, pjaustytą storesnėmis riekelėmis, ir tarkuojamą mozarelą, kurią aš tarkavau per burokinę tarką ir kurios pridėjau visiškai negailėdama, nes papildoma sauja sutarkuotos mocarelos dar niekada nieko nėra picos pagadinusi. Atrodo, kad gavosi net ne pica, o pomidorų pyragas su sūriu: storas, išsipūtęs, tešlos krašteliai išorėje traškūs, viduje minkšti, padažas saldus ir pomidorinis, ir sūrio tikrai ne per mažai. Ne prastas maistas, o tiesiog tikro gurmano svajonė.

Trumpai tariant, išsikepkite tokią picą. Būtinai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Ingredientai

Picos tešlai:

  • miltai: 4 stiklinių (482 gramų; mano 1 stiklinė - 236 mililitrų)
  • semolina: trečdalio stiklinės (54 gramų)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (6 gramų)
  • sausos tirpios mielės: 1 šaukšto (9 gramų)
  • alyvuogių aliejus: trečdalio stiklinės (81 gramo)
  • šiltas vanduo: 1,5 stiklinės (363 gramų).

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Picos padažui:

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • saldieji svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • česnakas: 3 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • pomidorų pasta: 1 skardinės (175 ramų)
  • pertrinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (825 gramų)
  • šviežias raudonėlis: 1 šaukšto (smulkiai sukapojame)
  • cukrus: 1 šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • džiovinti aštriųjų paprikų dribsniai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Chicago Deep Dish picai:

  • paruoštos picos tešlos
  • paruošto picos padažo
  • šviežios mocarelos, supjaustytos griežinėliais
  • stambiai tarkuotos mocarelos
  • alyvuogių aliejaus (formai patepti).

Recepto paruošimas

1. Picos tešla: Pirmiausia elektriniu plakikliu su kablio antgaliu sumaišome miltus, semoliną, druską ir mieles.

2. Supilame aliejų ir vandenį, maišome apie 2 minutes.

3. Tada padidiname plakiklio greitį ir maišome dar apie 3 minutes, kol susiformuoja minkšta bei elastinga tešla.

4. Tešlą perdedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 60 minučių.

5. Picos padažas: Vidutinio dydžio puode ant vidutinio stiprumo kaitros pakaitiname aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame, kol šie suminkštėja.

7. Tada suberiame česnakus ir kepame kol pakvimpa, dar maždaug 60 sekundžių.

8. Sudedame pomidorų pastą ir kaitiname, nuolatos maišydami, kol šiek tiek patamsėja.

9. Supilame pertintus pomidorus, suberiame cukrų, raudonėlius, ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 20-25 minutes.

10. Pagardiname druska bei pipirais, suberti džiovintų paprikų dribsnius.

11. Nukeliame nuo kaitros ir atidedame į šalį kol atvės.

12. Chicago Deep Dish pica: Apvalias ar stačiakampes gilias kepimo formas gerai ištepame aliejumi.

13. Tada į formų dugną pirštais įspaudžiame tešlą, padengdami visą dugną ir suformuodami kelių centimetrų aukščio kraštelį.

14. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.

15. Ant tešlos dedame ploną padažo sluoksnį, ant padažo išdėliojame mocarelos griežinėlius, dar kartą dedame sluoksnį padažo, pilnai padengdami sūrį.

16. Užbarstome tarkuotos mocarelos.

17. Picą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 40-45 minutes, kol picos krašteliai įgauna sodrų auksinį atspalvį, padažas perkaista, o sūris ištirpsta ir vietomis paruduoja.

18. Iškepusias picas ištraukiame iš orkaitės, palaukiame maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek atvėsta, pjaustome ir patiekiame. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Vaikai ir vanilė

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.12.2021 laikas 09:50 Receptai | Patiekalai Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario pasta
Toks tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti, jog yra pagaminamas gan sudėtingai, bet iš tiesų tai yra ganėtinai paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų. Tikrai daug savo brangaus laiko nesugaišite jį gamindami....

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:25 Receptai | Patiekalai Brusketa (Bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Paprasta ir ganėtinai greitai pagaminama, bet tuo pačiu skani brusketa (bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela.

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:12 Receptai | Patiekalai Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Šiandien sužinosite, kad saldžiosios bulvės (dar kitaip vadinami batatai) puikiai tiks ne tik virimui, kepimui, sriuboms ir troškiniams, bet ir nuostabiai gali atstoti picos padą. Tai yra sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui.

...

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 10:22 Naujas tyrimas atskleidė, kad Kinija jau sėkmingai kontroliuoja orus

Kinijos Komunistų partija vasarą šventė šimtmečio jubiliejų. Ir dangus virš Pekino buvo giedras, taip pradžiugindamas dešimtis tūkstančių susirinkusiųjų.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:12 Tibeto ilgaamžiškumo paslaptys
Jų filosofinės praktikos, gyvenimo pagrindai ir paprasti praktiški patarimai pratęsė gyvenimus daugybei žmonių, kurie į tą išmintį įsiklausė. Šį kartą ir mes nusprendėme kreiptis pagalbos į tuos, kurie išmoko gyventi be ligų ir pilni jėgų sutikti šimto metų slenkstį....

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:04 Liaudiškos priemonės, kad kepenys neskaudėtų
Sumaišyti 1/2 stiklinės kopūstų sūrymo ir 1/2 stiklinės šviežių pomidorų sulčių. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio. Vartoti ilgą laiką.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 19:34 Apie burokėlių naudą, dilgėlės nuo skausmo, kraujospūdis
Burokėliuose yra daugybė vitaminų ir druskų: vitaminai C, B, B2, B3, B6, B9, geležies, vario, jodo, mangano, boro, vanadžio, fluoro, cinko druskos

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 18:34 Tiesa skaudina: Pfizer, Moderna COVID vakcinos sukelia širdies sutrikimų
Naujo tyrimo duomenimis, beveik 600 pacientų, gavusių "Pfizer" arba "Moderna Wuhan" koronaviruso (COVID-19) vakcinas, pasireiškė širdies ir kraujagyslių sistemos pažeidimo požymių, dėl kurių padidėjo širdies priepuolio ir kitų sunkių koronarinių problemų rizika....

Skaityti daugiau