Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 23

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos

Mane pastaruoju metu ganėtinai stipriai faktas, kad picos yra priskiriamos blogo ir nenaudingo maisto (junk food). Man asmeniškai nieko šlamštinio toje picoje nėra, svarbu pasigaminti ją kokybiška. Net atvirkščiai - tai tikras gėris, ir tiek. Picas aš kepu tikrai gana dažnai, kas trečią savaitę tai tikrai, o kartais gaunasi ir dar dažniau. Įprastai aš gaminu plonapades picas, bet šį kartą padariau išimtį.

Atėjo mintis pasigaminti būtent šitą, seniai nusižiūrėtą, storapadę picą.

Tešla čia tikrai kitokia, su semolina ir su daugybe aliejaus. Kildinama ji vos 60 minučių, arba net trumpiau. Po valandos viskas itin gražiai iškyla. Tešla gaunasi nepaprastai minkšta bei švelni, spaudžiama į formas ji itin maloniai pukši ir pučiasi į putlias pagalvėles. Padažas šįkart taipogi naminis, pačios gamintas, daug tirštesnis nei įprastai, nes skystas padažas šio tipo picai visai netinka; su svogūnais ir česnakais, aš dar cukraus nuo savęs įberiu bei aštrių džiovintų paprikų, dėl ugnelės. Padažas gausis toks skanus, kad atrodys, jog jo vieno ir užteks. Mano manymu picos įdarui nebereikia jokių priedų, visiškai pakanka tik to naminio padažo, na ir dar, savaime aišku, sūrio.

Sūrį aš naudoju dviejų rūšių: šviežią mocarelą, pjaustytą storesnėmis riekelėmis, ir tarkuojamą mozarelą, kurią aš tarkavau per burokinę tarką ir kurios pridėjau visiškai negailėdama, nes papildoma sauja sutarkuotos mocarelos dar niekada nieko nėra picos pagadinusi. Atrodo, kad gavosi net ne pica, o pomidorų pyragas su sūriu: storas, išsipūtęs, tešlos krašteliai išorėje traškūs, viduje minkšti, padažas saldus ir pomidorinis, ir sūrio tikrai ne per mažai. Ne prastas maistas, o tiesiog tikro gurmano svajonė.

Trumpai tariant, išsikepkite tokią picą. Būtinai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Ingredientai

Picos tešlai:

  • miltai: 4 stiklinių (482 gramų; mano 1 stiklinė - 236 mililitrų)
  • semolina: trečdalio stiklinės (54 gramų)
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio (6 gramų)
  • sausos tirpios mielės: 1 šaukšto (9 gramų)
  • alyvuogių aliejus: trečdalio stiklinės (81 gramo)
  • šiltas vanduo: 1,5 stiklinės (363 gramų).

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Picos padažui:

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • saldieji svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • česnakas: 3 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • pomidorų pasta: 1 skardinės (175 ramų)
  • pertrinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (825 gramų)
  • šviežias raudonėlis: 1 šaukšto (smulkiai sukapojame)
  • cukrus: 1 šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • džiovinti aštriųjų paprikų dribsniai.

picos, picos receptai, storapadė pica, picos tešla, vegetariški

Chicago Deep Dish picai:

  • paruoštos picos tešlos
  • paruošto picos padažo
  • šviežios mocarelos, supjaustytos griežinėliais
  • stambiai tarkuotos mocarelos
  • alyvuogių aliejaus (formai patepti).

Recepto paruošimas

1. Picos tešla: Pirmiausia elektriniu plakikliu su kablio antgaliu sumaišome miltus, semoliną, druską ir mieles.

2. Supilame aliejų ir vandenį, maišome apie 2 minutes.

3. Tada padidiname plakiklio greitį ir maišome dar apie 3 minutes, kol susiformuoja minkšta bei elastinga tešla.

4. Tešlą perdedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 60 minučių.

5. Picos padažas: Vidutinio dydžio puode ant vidutinio stiprumo kaitros pakaitiname aliejų.

6. Suberiame svogūnus ir kepame, kol šie suminkštėja.

7. Tada suberiame česnakus ir kepame kol pakvimpa, dar maždaug 60 sekundžių.

8. Sudedame pomidorų pastą ir kaitiname, nuolatos maišydami, kol šiek tiek patamsėja.

9. Supilame pertintus pomidorus, suberiame cukrų, raudonėlius, ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 20-25 minutes.

10. Pagardiname druska bei pipirais, suberti džiovintų paprikų dribsnius.

11. Nukeliame nuo kaitros ir atidedame į šalį kol atvės.

12. Chicago Deep Dish pica: Apvalias ar stačiakampes gilias kepimo formas gerai ištepame aliejumi.

13. Tada į formų dugną pirštais įspaudžiame tešlą, padengdami visą dugną ir suformuodami kelių centimetrų aukščio kraštelį.

14. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.

15. Ant tešlos dedame ploną padažo sluoksnį, ant padažo išdėliojame mocarelos griežinėlius, dar kartą dedame sluoksnį padažo, pilnai padengdami sūrį.

16. Užbarstome tarkuotos mocarelos.

17. Picą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 40-45 minutes, kol picos krašteliai įgauna sodrų auksinį atspalvį, padažas perkaista, o sūris ištirpsta ir vietomis paruduoja.

18. Iškepusias picas ištraukiame iš orkaitės, palaukiame maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek atvėsta, pjaustome ir patiekiame. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Vaikai ir vanilė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 07:31 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą JAV: Išsamus vadovas
Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą JAV? Sužinokite, kas gali pirkti, nuo ko pradėti, kokie mokesčiai, kainos ir ar geriau rinktis namą su žeme, ar butą. Atraskite praktinius patarimus ir kainų pavyzdžius. (

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 07:16 Kodėl amerikiečiai nestato tvorų aplink savo namus?
Kiekvienas, žiūrėjęs amerikietiškus filmus ar serialus, pastebėjo, kad privačių namų kiemai JAV dažnai atrodo tarsi atviri pašto ženklai – jokios tvoros, tik tvarkinga veja, galbūt keli krūmai ar medžiai. Lietuvoje toks vaizdas kelia nuostabą, nes tv...

Skaityti daugiau

2025-09-04 laikas 12:58 Kaip išgyventi netikėtus santykių testus: Psichologiniai patarimai ir pamokos iš tikros istorijos
Kodėl žmonės tikrina vienas kitą? Kaip reaguoti, kai romantika susiduria su nepatogiomis situacijomis? Šiame straipsnyje nagrinėsime psichologinius šios istorijos aspektus, įvertinsime, ar tokie „testai“ pagrįsti, ir pateiksime praktinius patarimus, ...

Skaityti daugiau

2025-09-04 laikas 12:38 Kaip mažas gerumo gestas keičia gyvenimus: Psichologiniai patarimai ir pamokos iš tikros istorijos
Šiame straipsnyje nagrinėsime psichologinius šios situacijos aspektus, įvertinsime, ar toks elgesys yra pagrįstas, ir pateiksime praktinius patarimus, kaip elgtis panašiose situacijose. Pasiruoškite įkvepiančiai kelionei, kuri primins, kad net mažiau...

Skaityti daugiau

2025-09-04 laikas 07:52 Švedija: Paaugliai, turintys migrantų kilmę, surengė granatos ataką prieš šeimos namą, buvo iškart paleisti ir nebus nubausti
Du 14-mečiai berniukai, turintys migrantų kilmę, buvo suimti už granatos ataką prieš šeimos vilą, kurioje tuo metu buvo šeima ir vaikai, Eskilstunoje balandžio mėnesį, tačiau dėl savo amžiaus jie buvo iškart paleisti. Jie buvo nuteisti už granatos at...

Skaityti daugiau