Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Gruodžio » 8

Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Šiandien sužinosite, kad saldžiosios bulvės (dar kitaip vadinami batatai) puikiai tiks ne tik virimui, kepimui, sriuboms ir troškiniams, bet ir nuostabiai gali atstoti picos padą. Tai yra sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui. Skonis, žinoma, kiek kitoks, bet norintiems į savo mitybą įtraukti kuo daugiau daržovių, toks picos variantas tikrai patiks.

Jei dar iki šių dienų nesate bandę saldžiųjų bulvių, rekomenduoju išmėginti. Picos pade jos turi labai ypatingą specifinį skonį, kuris sėkmingai pakeis visam pasauliui įprastą miltinį padą. Daržovių picos šiomis dienomis labai populiarėja, todėl nesivaržykite ir Jūs, drąsiai mėginkite gaminti. Ir jei atrodys, kad ant picos norisi daugiau ingredientų - patikėkite, visko čia pilnai užtenka, ir nieko nepasigesite.

Gedimino pica pavadinau ją todėl, kad šį receptą sužinojau iš savo draugo Gedimino, kuriam esam be galo dėkinga.

Ingredientai

Saldžių bulvių (batatų) picos padui:

  • saldžios bulvės: 1 (didesnės)
  • avižiniai dribsniai: dviejų trečdalių puodelio (naudoju "Crownfield" prekinio ženklo)
  • jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju "Kania" prekės ženklo)
  • česnakų granulės: žiupsnio (naudoju "Kania" prekės ženklo)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 1.

Picos viršui:

  • tarkuota mocarela: ~120 gramų (naudoju "Lovilio" prekės ženklo)
  • pomidorai: 2
  • šviežias bazilikas
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia saldžiąją bulvę (batatą) nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabaliukais.

2. Tada bulvę sudėkite į blenderį, kartu suberkite avižinius dribsnius ir susmulkinkite.

3. Įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir blenderio pagalba sumaišykite iki vientisos masės.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

5. Kepimo skardą patieskite su kepimo popieriumi, ant jo supilkite bulves ir rankomis suformuokite apvalų picos padą.

6. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba tol, kol pado viršus tampa traškus ir sausas.

7. Po to išimkite iš orkaitės, leiskite pravėsti, ir mentelės pagalba apverskite.

8. Viršų aptepkite aliejumi ir dėkite atgal į orkaitę kepti dar iki 10 minučių.

9. Paskui ant picos pado berkite mocarelos sūrį, dėliokite plonais griežinėliais supjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais ir dėkite į orkaitę kepti tol, kol išsilydo sūris.

10. Išimkite iš orkaitės, apiberkite susmulkintu šviežiu baziliku ir patiekite dar šiltą. Skanaukite!

picos, batatai, vegetariški patiekalai

11. Patarimas: Picą rekomenduočiau pjaustyti, kol ji dar karšta arba šilta, nes po to padas sutvirtės ir pradės lūžinėti kraštai. Valgykite iškart arba vėliau atvėsusią. Tokios picos nerekomenduoju šildyti mikrobangų krosnelėje, nes padas suminkštės ir ims byrėti. Na o ką tik iškepti picos gabaliukai traškūs, tvirtu padu, o pati pica itin skani!

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

picos, batatai, vegetariški patiekalai

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau