Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Spalio » 26

Torrone arba itališkas desertas nuga

Torrone arba itališkas desertas nuga
  • 26.10.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 1170 Peržiūrų
  • Aptarti

Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.

Ingredientai

  • migdolai: 100 gramų (nulupti)
  • neskaldyti lazdyno riešutai: 200 gramų
  • nesūdytos nuluptos pistacijos: 100 gramų
  • kiaušinių baltymai: 2 (dideli)
  • akacijų medus: 250 gramų
  • vanilės ankštys: 1
  • cukrus: 200 gramų
  • cukraus sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vaflių lakštai arba ryžių popierius.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą ir pakepinkite migdolus bei lazdyno riešutus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 6 minutes arba kol jie tampa gražios auksinės spalvos.

2. Lazdyno riešutus supilkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusiluptų jų odelės.

3. Tada medų dėkite į puodą ir užvirkite, šiek tiek pavirkite ant nedidelės kaitros, kad atsirastų putų.

4. Kiaušinių baltymus gerai išplakite dideliame dubenyje ir po truputį dėkite medų. Plakite dar maždaug 6 minutes.

5. Po to suberkite vanilės ankšties sėklytes.

6. Cukrų, cukraus sirupą ir du valgomuosius šaukštus vandens supilkite į puodą ir ištirpinkite maišydami ir kaitindami ant vidutinės kaitros. Cukrus neturi paruduoti, tad labai svarbu jo neperkaitinti.

7. Tada nukelkite nuo kaitros, palaukite kelias sekundes, kol nustoja burbuliuoti ir supilkite šį sirupą į kiaušinių - medaus masę nuolatos maišydami. Ir toliau maišykite, kol masė pasidaro standi bei aksominė.

8. Didelę kepimo skardą išklokite vaflių lakštais arba ryžių popieriaus lapais, ant jų paskleiskite visus riešutus. Skarda turi būti tokio dydžio, kad mūsų gaminama nuga būtų maždaug 3 centimetrų aukščio.

9. Užpilkite pasiruoštą masę, paskleiskite tolygiai ir ant viršaus vėl uždėkite vaflius arba valgomą popierių.

10. Švelniai paspauskite, kad išsilygintų paviršius.

11. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

12. Atvėsusią supjaustykite juostelėmis ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Galite leisti pailsėti net kelias dienas, nuo to skonis taps tik dar geresnis.

13. Mano pačios nugą teko įdėti į šaldymo, nes buvo sunkoka supjaustyti. Pastovėjusi šaldymo kameroje per visą naktį - pjaustėsi labai gerai. Skonis tikrai nuostabus. Pagaliau gavosi balta, tokia kokios ir norėjau. Akacijų medų, jeigu jo neturite, galite pakeisti kitu šviesiu medumi. Plati gali tekti ne 6 minutes, o kiek ilgiau. Kitą kartą gamindama dar bandyti įdėti arba kukurūzų krakmolo, arba įpilti gliukozės sirupo, jeigu tik rasiu kur jo gauti.. Visą masę supilsčiau į skardą 30x30 centimetrų, tad ji gavosi ne 3 centimetrų (kaip norėjau), o maždaug 1,5 centimetrų aukščio, bet skonis nuo to nenukentėjo. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto Autorius SP Receptai

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
30.11.2023 laikas 21:37 Receptai | Patiekalai Tai šedevras, o ne tik receptas. Subtilus keksas arbatai iš paprastų produktų
Tai pats geriausias keksas, kokį esu ragavęs! Minkštas, švelnus ir labai skanus, be to, jį lengva paruošti.

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 21:22 Receptai | Patiekalai "Dieve, kaip skanu": biudžetinis pyragas su uogiene
Mėgstu paprastus ir skanius receptus, o šis yra vienas iš mano mėgstamiausių. Tokį pyragą net savo svečiams prie arbatos patiekiu - na, labai skanu!

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 16:06 Tauta Siūlo "BlackRock" perima valstybių ir centrinių bankų kontrolę

Šiandien Rusijos ir užsienio žiniasklaidoje retkarčiais minima Amerikos bendrovė intriguojančiu pavadinimu "BlackRock", kuris išvertus reiškia "Juodoji uola". Daugumai piliečių ji yra daug mažiau žinoma nei,...

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 09:22 2023 m. gruodžio 1 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams
Horoskopai visada traukė žmonių dėmesį, ir daugelis juos laiko patikimu informacijos apie ateitį šaltiniu. Jie padeda suprasti, kokie įvykiai gali nutikti mūsų gyvenime ir kokius sprendimus priimti. Šiame straipsnyje apžvelgsime 2023 m. gruodžio 1 d....

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 20:59 Kodėl protingas vyras geriau nei gražus?
Bet jeigu patys neskaitote ilgų tekstų, gali būti, kad geriausias dalykas, kurį galite padaryti, – ištekėti (arba vesti) už žmogaus, kuris vis dar juos skaito.

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 20:55 Jeigu jūs – mama, rūpinkitės savimi. Tai – jūsų pareiga
Nesvarbu, ar jums 5, 25, ar 40 metų, jeigu jūs – mama, jūsų užduotis nesikeičia: jūs priimate jausmus, padedate atsikratyti baimių, suteikiate stabilumo. Be jūsų to niekas nepadarys. O be šito žmogui sunku gyventi. Nesulaukdamas jūsų paramos, vaikas ...

Skaityti daugiau