Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 26

Torrone arba itališkas desertas nuga

Torrone arba itališkas desertas nuga

Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.

Ingredientai

  • migdolai: 100 gramų (nulupti)
  • neskaldyti lazdyno riešutai: 200 gramų
  • nesūdytos nuluptos pistacijos: 100 gramų
  • kiaušinių baltymai: 2 (dideli)
  • akacijų medus: 250 gramų
  • vanilės ankštys: 1
  • cukrus: 200 gramų
  • cukraus sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vaflių lakštai arba ryžių popierius.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą ir pakepinkite migdolus bei lazdyno riešutus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 6 minutes arba kol jie tampa gražios auksinės spalvos.

2. Lazdyno riešutus supilkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusiluptų jų odelės.

3. Tada medų dėkite į puodą ir užvirkite, šiek tiek pavirkite ant nedidelės kaitros, kad atsirastų putų.

4. Kiaušinių baltymus gerai išplakite dideliame dubenyje ir po truputį dėkite medų. Plakite dar maždaug 6 minutes.

5. Po to suberkite vanilės ankšties sėklytes.

6. Cukrų, cukraus sirupą ir du valgomuosius šaukštus vandens supilkite į puodą ir ištirpinkite maišydami ir kaitindami ant vidutinės kaitros. Cukrus neturi paruduoti, tad labai svarbu jo neperkaitinti.

7. Tada nukelkite nuo kaitros, palaukite kelias sekundes, kol nustoja burbuliuoti ir supilkite šį sirupą į kiaušinių - medaus masę nuolatos maišydami. Ir toliau maišykite, kol masė pasidaro standi bei aksominė.

8. Didelę kepimo skardą išklokite vaflių lakštais arba ryžių popieriaus lapais, ant jų paskleiskite visus riešutus. Skarda turi būti tokio dydžio, kad mūsų gaminama nuga būtų maždaug 3 centimetrų aukščio.

9. Užpilkite pasiruoštą masę, paskleiskite tolygiai ir ant viršaus vėl uždėkite vaflius arba valgomą popierių.

10. Švelniai paspauskite, kad išsilygintų paviršius.

11. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

12. Atvėsusią supjaustykite juostelėmis ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Galite leisti pailsėti net kelias dienas, nuo to skonis taps tik dar geresnis.

13. Mano pačios nugą teko įdėti į šaldymo, nes buvo sunkoka supjaustyti. Pastovėjusi šaldymo kameroje per visą naktį - pjaustėsi labai gerai. Skonis tikrai nuostabus. Pagaliau gavosi balta, tokia kokios ir norėjau. Akacijų medų, jeigu jo neturite, galite pakeisti kitu šviesiu medumi. Plati gali tekti ne 6 minutes, o kiek ilgiau. Kitą kartą gamindama dar bandyti įdėti arba kukurūzų krakmolo, arba įpilti gliukozės sirupo, jeigu tik rasiu kur jo gauti.. Visą masę supilsčiau į skardą 30x30 centimetrų, tad ji gavosi ne 3 centimetrų (kaip norėjau), o maždaug 1,5 centimetrų aukščio, bet skonis nuo to nenukentėjo. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto Autorius SP Receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau