Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 26

Torrone arba itališkas desertas nuga

Torrone arba itališkas desertas nuga

Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.

Ingredientai

  • migdolai: 100 gramų (nulupti)
  • neskaldyti lazdyno riešutai: 200 gramų
  • nesūdytos nuluptos pistacijos: 100 gramų
  • kiaušinių baltymai: 2 (dideli)
  • akacijų medus: 250 gramų
  • vanilės ankštys: 1
  • cukrus: 200 gramų
  • cukraus sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vaflių lakštai arba ryžių popierius.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą ir pakepinkite migdolus bei lazdyno riešutus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 6 minutes arba kol jie tampa gražios auksinės spalvos.

2. Lazdyno riešutus supilkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusiluptų jų odelės.

3. Tada medų dėkite į puodą ir užvirkite, šiek tiek pavirkite ant nedidelės kaitros, kad atsirastų putų.

4. Kiaušinių baltymus gerai išplakite dideliame dubenyje ir po truputį dėkite medų. Plakite dar maždaug 6 minutes.

5. Po to suberkite vanilės ankšties sėklytes.

6. Cukrų, cukraus sirupą ir du valgomuosius šaukštus vandens supilkite į puodą ir ištirpinkite maišydami ir kaitindami ant vidutinės kaitros. Cukrus neturi paruduoti, tad labai svarbu jo neperkaitinti.

7. Tada nukelkite nuo kaitros, palaukite kelias sekundes, kol nustoja burbuliuoti ir supilkite šį sirupą į kiaušinių - medaus masę nuolatos maišydami. Ir toliau maišykite, kol masė pasidaro standi bei aksominė.

8. Didelę kepimo skardą išklokite vaflių lakštais arba ryžių popieriaus lapais, ant jų paskleiskite visus riešutus. Skarda turi būti tokio dydžio, kad mūsų gaminama nuga būtų maždaug 3 centimetrų aukščio.

9. Užpilkite pasiruoštą masę, paskleiskite tolygiai ir ant viršaus vėl uždėkite vaflius arba valgomą popierių.

10. Švelniai paspauskite, kad išsilygintų paviršius.

11. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

12. Atvėsusią supjaustykite juostelėmis ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Galite leisti pailsėti net kelias dienas, nuo to skonis taps tik dar geresnis.

13. Mano pačios nugą teko įdėti į šaldymo, nes buvo sunkoka supjaustyti. Pastovėjusi šaldymo kameroje per visą naktį - pjaustėsi labai gerai. Skonis tikrai nuostabus. Pagaliau gavosi balta, tokia kokios ir norėjau. Akacijų medų, jeigu jo neturite, galite pakeisti kitu šviesiu medumi. Plati gali tekti ne 6 minutes, o kiek ilgiau. Kitą kartą gamindama dar bandyti įdėti arba kukurūzų krakmolo, arba įpilti gliukozės sirupo, jeigu tik rasiu kur jo gauti.. Visą masę supilsčiau į skardą 30x30 centimetrų, tad ji gavosi ne 3 centimetrų (kaip norėjau), o maždaug 1,5 centimetrų aukščio, bet skonis nuo to nenukentėjo. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto Autorius SP Receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau