Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 26

Torrone arba itališkas desertas nuga

Torrone arba itališkas desertas nuga

Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.

Ingredientai

  • migdolai: 100 gramų (nulupti)
  • neskaldyti lazdyno riešutai: 200 gramų
  • nesūdytos nuluptos pistacijos: 100 gramų
  • kiaušinių baltymai: 2 (dideli)
  • akacijų medus: 250 gramų
  • vanilės ankštys: 1
  • cukrus: 200 gramų
  • cukraus sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vaflių lakštai arba ryžių popierius.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą ir pakepinkite migdolus bei lazdyno riešutus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 6 minutes arba kol jie tampa gražios auksinės spalvos.

2. Lazdyno riešutus supilkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusiluptų jų odelės.

3. Tada medų dėkite į puodą ir užvirkite, šiek tiek pavirkite ant nedidelės kaitros, kad atsirastų putų.

4. Kiaušinių baltymus gerai išplakite dideliame dubenyje ir po truputį dėkite medų. Plakite dar maždaug 6 minutes.

5. Po to suberkite vanilės ankšties sėklytes.

6. Cukrų, cukraus sirupą ir du valgomuosius šaukštus vandens supilkite į puodą ir ištirpinkite maišydami ir kaitindami ant vidutinės kaitros. Cukrus neturi paruduoti, tad labai svarbu jo neperkaitinti.

7. Tada nukelkite nuo kaitros, palaukite kelias sekundes, kol nustoja burbuliuoti ir supilkite šį sirupą į kiaušinių - medaus masę nuolatos maišydami. Ir toliau maišykite, kol masė pasidaro standi bei aksominė.

8. Didelę kepimo skardą išklokite vaflių lakštais arba ryžių popieriaus lapais, ant jų paskleiskite visus riešutus. Skarda turi būti tokio dydžio, kad mūsų gaminama nuga būtų maždaug 3 centimetrų aukščio.

9. Užpilkite pasiruoštą masę, paskleiskite tolygiai ir ant viršaus vėl uždėkite vaflius arba valgomą popierių.

10. Švelniai paspauskite, kad išsilygintų paviršius.

11. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

12. Atvėsusią supjaustykite juostelėmis ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Galite leisti pailsėti net kelias dienas, nuo to skonis taps tik dar geresnis.

13. Mano pačios nugą teko įdėti į šaldymo, nes buvo sunkoka supjaustyti. Pastovėjusi šaldymo kameroje per visą naktį - pjaustėsi labai gerai. Skonis tikrai nuostabus. Pagaliau gavosi balta, tokia kokios ir norėjau. Akacijų medų, jeigu jo neturite, galite pakeisti kitu šviesiu medumi. Plati gali tekti ne 6 minutes, o kiek ilgiau. Kitą kartą gamindama dar bandyti įdėti arba kukurūzų krakmolo, arba įpilti gliukozės sirupo, jeigu tik rasiu kur jo gauti.. Visą masę supilsčiau į skardą 30x30 centimetrų, tad ji gavosi ne 3 centimetrų (kaip norėjau), o maždaug 1,5 centimetrų aukščio, bet skonis nuo to nenukentėjo. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, nuga

Recepto Autorius SP Receptai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:05 Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais
Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais: stiprus vėjas, šnarantys spalvoti lapai, švelnus paukščių čiulbėjimas ir miško ramybė. Idealus miegui, meditacijai ar streso mažinimui. Filmuota 4K kokybe, 2+ val. trukmės kelionė ru...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:02 Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje
Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje. Tikri gamtos garsai: švelnus upelio čiurlenimas, paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas. Puiku miegui, meditacijai ar atsipalaidavimui po sunkios dienos. 4K kokybė, 5 val. ramybės. 🌫️🌲 Prenumeruok daugiau lietuviško...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 19:40 Pamąstymai moterų akimis – kodėl traukia «blogi vaikinai»?
Blogi? Taip, būtent tie, kuriems tu visiškai nerūpi. Ir savo karališką dėmesį jie skiria tik dozuotai – maloningai – po lašelį, kaip dangaus maną. Džiaukis, kad šiandien aš pats tau paskambinau – kaip sakoma, tai tas retas atvejis, kai kalnas pats nu...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 16:55 Ramunėlių arbata: nauda, žala ir saugus vartojimas sveikatai
Ramunėlių arbata, žinoma kaip vienas seniausių natūralių vaistų, tūkstančius metų naudojama liaudies medicinoje. Šis švelnus gėrimas ne tik ramina nervus, bet ir padeda virškinimui, miegui bei daugybei kitų sveikatos problemų. Tačiau, kaip ir bet kok...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 14:56 Moderna pristato naują mRNS vakciną ‘mNEXSPIKE’ — lotynų kalba jos pavadinimas reiškia ‘Smurtinė Mirtis’

Tai atrodo kaip parodija, bet taip nėra. „Moderna“ išleido tikrą televizijos reklamą savo naujai mRNS vakcinai „mNEXSPIKE“ — pavadinimas, kuris lotynų kalba reiškia „smurtinė mirtis“.

...

Skaityti daugiau