Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 04

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo velveto" arba kitaip "Raudonojo aksomo" tortas visada patinka net ir patiems išrankiausiems desertų mėgėjams. Šis red velvet tortas gaminamas tikrai visai nesudėtingai, tik užima truputį laiko, kol viską sumaišysite ir iškepsite.

Jeigu mėgstate tortus su daug kremo, tai padvigubiname kremo kiekį, bet man pačiai asmeniškai asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio visiškai užtenka. Beje, pagal šį receptą kuo idealiausiai galite iškepti keksiukus arba pyragą.

Mano naudojama stiklinė - 240 mililitrų. Mano turimi maistiniai dažai buvo itin skysti, dėl to pyliau 3,5 valgomojo šaukšto, jeigu jūsų maistiniai dažai tirštesni, naudojame pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.

Ingredientai

Biskvitui:

  • miltai: 2 pilni puodeliai ir du trečdaliai puodelio
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • kukurūzų krakmolas: trečdalio stiklinės
  • saulėgrąžų aliejus: 1 stiklinės
  • pasukos: 1 stiklinės (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 4 (kambario temperatūros)
  • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
  • raudoni maistiniai dažai: 3,5 šaukšto
  • kakava: 2 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1,5 šaukšto
  • actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • "Philadelphia" sūris: 460 gramų
  • sviestas: 110 gramų
  • cukraus pudra: 1,5 stiklinės
  • pienas: 3 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia viename dubenyje sumaišome miltus su krakmolu, mišinį persijojame keturis kartus.

2. Paskui miltų mišinį sumaišome su kakava, druska ir kepimo soda, persijojame dar du kartus.

3. Tada į kitą indą sudedame sviestą, plakame elektriniu plaktuvu, kol sviestas tampa kremo konsistencijos.

4. Paskui sudedame cukrų, plakame keletą minučių, kol sviestas susijungia su cukrumi.

5. Supilkite aliejų, dar kartą plakite kelias minutes, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.

6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

7. Kiaušinių trynius ir vanilę sudėkite į sviesto masę, išplakite, tuomet supilkite actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakame, kad neapsitaškytume.

8. Į sviesto masę pamažu supilkite miltus ir pasukas, lėtai išplakite.

9. Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (šitaip jie greičiau išsiplaka). Baltymus plakite iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekris.

10. Baltymus atsargiai bei lėtai įmaišykite į tešlą.

11. Apvalią kepimo formą patepkite trupučiu sviesto (aš pati gamindama naudojau 24 skersmens išardomą tortinę).

12. Supilkite pusę tešlos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

13. Kepimo pabaigoje patikriname ar biskvito vidurys jau yra iškepęs - su mediniu pagaliuku įduriame vidurį ir ištraukiame, jeigu pagaliukas aplipęs tešla, tada dar šiek tiek pakepame, jeigu švarus - traukiame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti (tik nereiktų perkepti biskvitų).

14. Lygiai taip pat pat iškepame likusią dalį tešlos. Jeigu norisi, galima biskvitus perpjauti, šitaip gausime 4 biskvitus. Arba galite kepti tris biskvitus, kaip jau labiau patinka ir norisi.

15. Kremas: Į vieną indą sudėkite sviestą bei kreminį sūrį, plakite kelias minutes su plakikliu, kol gausite vientisą masę, tuomet suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakite, kol neliks gumuliukų. Jeigu sutepsite tortą vėliau - dedame kremą į šaldytuvą.

16. Torto formavimas Prieš sutepant red velvet tortą, kremą reikia mažiausiai prieš 40-60 minučių išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų itin standus.

17. Biskvitų viršų nupjaukite peiliu, kad nebūtų iškilimo.

18. Vieną biskvitą dėkite ant tortinės, tepkite šiek tiek daugiau nei puse kremo, uždėkite antrąjį biskvitą, užtepkite jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu.

19. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupinkite, papuoškite jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip labiau norisi. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau