Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 04

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo velveto" arba kitaip "Raudonojo aksomo" tortas visada patinka net ir patiems išrankiausiems desertų mėgėjams. Šis red velvet tortas gaminamas tikrai visai nesudėtingai, tik užima truputį laiko, kol viską sumaišysite ir iškepsite.

Jeigu mėgstate tortus su daug kremo, tai padvigubiname kremo kiekį, bet man pačiai asmeniškai asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio visiškai užtenka. Beje, pagal šį receptą kuo idealiausiai galite iškepti keksiukus arba pyragą.

Mano naudojama stiklinė - 240 mililitrų. Mano turimi maistiniai dažai buvo itin skysti, dėl to pyliau 3,5 valgomojo šaukšto, jeigu jūsų maistiniai dažai tirštesni, naudojame pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.

Ingredientai

Biskvitui:

  • miltai: 2 pilni puodeliai ir du trečdaliai puodelio
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • kukurūzų krakmolas: trečdalio stiklinės
  • saulėgrąžų aliejus: 1 stiklinės
  • pasukos: 1 stiklinės (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 4 (kambario temperatūros)
  • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
  • raudoni maistiniai dažai: 3,5 šaukšto
  • kakava: 2 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1,5 šaukšto
  • actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • "Philadelphia" sūris: 460 gramų
  • sviestas: 110 gramų
  • cukraus pudra: 1,5 stiklinės
  • pienas: 3 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia viename dubenyje sumaišome miltus su krakmolu, mišinį persijojame keturis kartus.

2. Paskui miltų mišinį sumaišome su kakava, druska ir kepimo soda, persijojame dar du kartus.

3. Tada į kitą indą sudedame sviestą, plakame elektriniu plaktuvu, kol sviestas tampa kremo konsistencijos.

4. Paskui sudedame cukrų, plakame keletą minučių, kol sviestas susijungia su cukrumi.

5. Supilkite aliejų, dar kartą plakite kelias minutes, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.

6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

7. Kiaušinių trynius ir vanilę sudėkite į sviesto masę, išplakite, tuomet supilkite actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakame, kad neapsitaškytume.

8. Į sviesto masę pamažu supilkite miltus ir pasukas, lėtai išplakite.

9. Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (šitaip jie greičiau išsiplaka). Baltymus plakite iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekris.

10. Baltymus atsargiai bei lėtai įmaišykite į tešlą.

11. Apvalią kepimo formą patepkite trupučiu sviesto (aš pati gamindama naudojau 24 skersmens išardomą tortinę).

12. Supilkite pusę tešlos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

13. Kepimo pabaigoje patikriname ar biskvito vidurys jau yra iškepęs - su mediniu pagaliuku įduriame vidurį ir ištraukiame, jeigu pagaliukas aplipęs tešla, tada dar šiek tiek pakepame, jeigu švarus - traukiame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti (tik nereiktų perkepti biskvitų).

14. Lygiai taip pat pat iškepame likusią dalį tešlos. Jeigu norisi, galima biskvitus perpjauti, šitaip gausime 4 biskvitus. Arba galite kepti tris biskvitus, kaip jau labiau patinka ir norisi.

15. Kremas: Į vieną indą sudėkite sviestą bei kreminį sūrį, plakite kelias minutes su plakikliu, kol gausite vientisą masę, tuomet suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakite, kol neliks gumuliukų. Jeigu sutepsite tortą vėliau - dedame kremą į šaldytuvą.

16. Torto formavimas Prieš sutepant red velvet tortą, kremą reikia mažiausiai prieš 40-60 minučių išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų itin standus.

17. Biskvitų viršų nupjaukite peiliu, kad nebūtų iškilimo.

18. Vieną biskvitą dėkite ant tortinės, tepkite šiek tiek daugiau nei puse kremo, uždėkite antrąjį biskvitą, užtepkite jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu.

19. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupinkite, papuoškite jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip labiau norisi. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau