Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 04

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo aksomo" tortas

Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo velveto" arba kitaip "Raudonojo aksomo" tortas visada patinka net ir patiems išrankiausiems desertų mėgėjams. Šis red velvet tortas gaminamas tikrai visai nesudėtingai, tik užima truputį laiko, kol viską sumaišysite ir iškepsite.

Jeigu mėgstate tortus su daug kremo, tai padvigubiname kremo kiekį, bet man pačiai asmeniškai asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio visiškai užtenka. Beje, pagal šį receptą kuo idealiausiai galite iškepti keksiukus arba pyragą.

Mano naudojama stiklinė - 240 mililitrų. Mano turimi maistiniai dažai buvo itin skysti, dėl to pyliau 3,5 valgomojo šaukšto, jeigu jūsų maistiniai dažai tirštesni, naudojame pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.

Ingredientai

Biskvitui:

  • miltai: 2 pilni puodeliai ir du trečdaliai puodelio
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • kukurūzų krakmolas: trečdalio stiklinės
  • saulėgrąžų aliejus: 1 stiklinės
  • pasukos: 1 stiklinės (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 4 (kambario temperatūros)
  • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
  • raudoni maistiniai dažai: 3,5 šaukšto
  • kakava: 2 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1,5 šaukšto
  • actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • "Philadelphia" sūris: 460 gramų
  • sviestas: 110 gramų
  • cukraus pudra: 1,5 stiklinės
  • pienas: 3 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia viename dubenyje sumaišome miltus su krakmolu, mišinį persijojame keturis kartus.

2. Paskui miltų mišinį sumaišome su kakava, druska ir kepimo soda, persijojame dar du kartus.

3. Tada į kitą indą sudedame sviestą, plakame elektriniu plaktuvu, kol sviestas tampa kremo konsistencijos.

4. Paskui sudedame cukrų, plakame keletą minučių, kol sviestas susijungia su cukrumi.

5. Supilkite aliejų, dar kartą plakite kelias minutes, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.

6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

7. Kiaušinių trynius ir vanilę sudėkite į sviesto masę, išplakite, tuomet supilkite actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakame, kad neapsitaškytume.

8. Į sviesto masę pamažu supilkite miltus ir pasukas, lėtai išplakite.

9. Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (šitaip jie greičiau išsiplaka). Baltymus plakite iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekris.

10. Baltymus atsargiai bei lėtai įmaišykite į tešlą.

11. Apvalią kepimo formą patepkite trupučiu sviesto (aš pati gamindama naudojau 24 skersmens išardomą tortinę).

12. Supilkite pusę tešlos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

13. Kepimo pabaigoje patikriname ar biskvito vidurys jau yra iškepęs - su mediniu pagaliuku įduriame vidurį ir ištraukiame, jeigu pagaliukas aplipęs tešla, tada dar šiek tiek pakepame, jeigu švarus - traukiame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti (tik nereiktų perkepti biskvitų).

14. Lygiai taip pat pat iškepame likusią dalį tešlos. Jeigu norisi, galima biskvitus perpjauti, šitaip gausime 4 biskvitus. Arba galite kepti tris biskvitus, kaip jau labiau patinka ir norisi.

15. Kremas: Į vieną indą sudėkite sviestą bei kreminį sūrį, plakite kelias minutes su plakikliu, kol gausite vientisą masę, tuomet suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakite, kol neliks gumuliukų. Jeigu sutepsite tortą vėliau - dedame kremą į šaldytuvą.

16. Torto formavimas Prieš sutepant red velvet tortą, kremą reikia mažiausiai prieš 40-60 minučių išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų itin standus.

17. Biskvitų viršų nupjaukite peiliu, kad nebūtų iškilimo.

18. Vieną biskvitą dėkite ant tortinės, tepkite šiek tiek daugiau nei puse kremo, uždėkite antrąjį biskvitą, užtepkite jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu.

19. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupinkite, papuoškite jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip labiau norisi. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau