Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 03

Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)

Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)

Tikriausiai kugelį ruošę ir ragavę yra beveik visi. Mano vienas iš variantų jį ruošti yra su rūkytomis kiaulių ausimis. Aš visada galvojau, kad daugumai lietuvių ruošti tokį variantą yra įprasta ir, kad nieko naujo tikrai nepapasakosiu. Tačiau neseniai vykusioje diskusijoje tarp draugių sužinojau, kad jos apie tokį variantą joms net girdėti neteko.

Po ilgų diskusijų supratau, kad tiesiog privalau paruošti savo mylimiausią naminio kugelio versija, kurią būtinai gaminu su pienu, nufotografuoti ir pasidalinti su visais. Dabar atėjo ir Jūsų eilė pasigaminti šį fantastiškai gerą kugelio variantą.
Gamindama naudoju didesnę kepimo formą.

Ingredientai

Varškės pagardui (jei pasirinksite jį):
  • bulvės: 2,5 kilogramo
  • pienas: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 3
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti kmynai: žiupsnelio
  • ciberžolė: žiupsnelio (dėl gražios spalvos, galima ir nedėti)
  • rūkytos kiaulės ausys: 2
  • grietinė arba varškės pagardas (patiekimui)
  • varškė: 2 pakelių (~360 gramų)
  • riebesnis pienas: ~100-150 mililitrų
  • druska
  • smulkinti krapai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves nuplauname, nuskutame ir dar kartą nuplauname po tekančiu vandeniu.

2. Bulves smulkiai sutarkuojame į gilų indą (galite tarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba tiesiog smulkia rankine tarka).

3. Tada nedideliame metaliniame puode užkaitiname (neužverdame) pieną. Pieno temperatūra turėtų būti apie 60-70 laipsnių.

4. Karštą pieną supilame ant bulvių tarkių ir sumaišome. Paliekame pravėsti.

5. Tuomet indelyje suplakame kiaušinius, druską, kmynus ir ciberžolę (jeigu ją naudosite.

6. Pasiruoštą plakinį supilame į bulvių tarkius ir dar kartą permaišome.

7. Rūkytas kiaulės ausis supjaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais gabaliukais. Taip pat įmaišome į bulvių tarkių masę.

8. Tada viską supilame į kepimo formą.

9. Kepimo formą statome ant grotelių orkaitės viduryje, įjungiame 180 laipsnių temperatūrą su kepimo režimu iš abiejų pusių.

10. Kepame maždaug 80 minučių. Jeigu jūsų naudojama kepimo forma yra labiau plati, nei aukšta, gali užtekti ir valandos kepimo, tad stebėkite.

11. Iškepusį kugelį su ausytėmis patiekime dar karštą, su grietine arba varškės pagardu ir gausiai pabarstome šviežiais žalumynais. Skanaujame!

12. Varškės pagardas prie kugelio: Varškę ištriname su pienu. Tada pagal savo skonį pasūdome ir įmaišome susmulkintų krapų.

Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.

bulvės, kugelis, bulvių plokštainis, bulvių patiekalai

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau