- 03.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 2482 Peržiūros
- Aptarti
Tikriausiai kugelį ruošę ir ragavę yra beveik visi. Mano vienas iš variantų jį ruošti yra su rūkytomis kiaulių ausimis. Aš visada galvojau, kad daugumai lietuvių ruošti tokį variantą yra įprasta ir, kad nieko naujo tikrai nepapasakosiu. Tačiau neseniai vykusioje diskusijoje tarp draugių sužinojau, kad jos apie tokį variantą joms net girdėti neteko.
Ingredientai
- bulvės: 2,5 kilogramo
- pienas: 200 mililitrų
- kiaušiniai: 3
- rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malti kmynai: žiupsnelio
- ciberžolė: žiupsnelio (dėl gražios spalvos, galima ir nedėti)
- rūkytos kiaulės ausys: 2
- grietinė arba varškės pagardas (patiekimui)
- varškė: 2 pakelių (~360 gramų)
- riebesnis pienas: ~100-150 mililitrų
- druska
- smulkinti krapai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuplauname, nuskutame ir dar kartą nuplauname po tekančiu vandeniu.
2. Bulves smulkiai sutarkuojame į gilų indą (galite tarkuoti bulvių tarkavimo mašina arba tiesiog smulkia rankine tarka).
3. Tada nedideliame metaliniame puode užkaitiname (neužverdame) pieną. Pieno temperatūra turėtų būti apie 60-70 laipsnių.
4. Karštą pieną supilame ant bulvių tarkių ir sumaišome. Paliekame pravėsti.
5. Tuomet indelyje suplakame kiaušinius, druską, kmynus ir ciberžolę (jeigu ją naudosite.
6. Pasiruoštą plakinį supilame į bulvių tarkius ir dar kartą permaišome.
7. Rūkytas kiaulės ausis supjaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais gabaliukais. Taip pat įmaišome į bulvių tarkių masę.
8. Tada viską supilame į kepimo formą.
9. Kepimo formą statome ant grotelių orkaitės viduryje, įjungiame 180 laipsnių temperatūrą su kepimo režimu iš abiejų pusių.
10. Kepame maždaug 80 minučių. Jeigu jūsų naudojama kepimo forma yra labiau plati, nei aukšta, gali užtekti ir valandos kepimo, tad stebėkite.
11. Iškepusį kugelį su ausytėmis patiekime dar karštą, su grietine arba varškės pagardu ir gausiai pabarstome šviežiais žalumynais. Skanaujame!
12. Varškės pagardas prie kugelio: Varškę ištriname su pienu. Tada pagal savo skonį pasūdome ir įmaišome susmulkintų krapų.
Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.
Recepto Autorius Kūmutės virtuvė
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau