Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Lapkričio » 12

Kugelis (bulvių plokštainis) keptas kamado tipo grilyje

Kugelis (bulvių plokštainis) keptas kamado tipo grilyje

Kai tik grįžtu iš kokių nors atostogų iš kitos šalies, pirmiausia bėgu pasigaminti kokį nors patiekalą iš bulvių. Aš tokių patiekalų pasiilgstu labiausiai, be jų negaliu įsivaizduoti savo šeimos patiekalų.

Šį kartą mano šeimos užsakymas buvo kugelis arba dar kitaip bulvių plokštainis su šonine!

Bet norėjosi iškepti labai ir labai skaniai. Todėl pasirinkau kepimą ne orkaitėje, o Kamado tipo kepsninėje.

Jau tikriausiai ne vieną kartą esu pasakojusi (o daugelis jau yra ir girdėję), kad tai grilis, rūkykla, krosnis ir orkaitė viename, todėl mano kugelis keptas labai lėtai, žemoje temperatūroje. Grilyje kugelis iškepė tarsi senovinėje krosnyje. Apsivalgėm visa šeima, būtinai rekomenduoju pamėginti, tokį jo gaminimo būdą. Skaniau ir nebūna!

Ingredientai

  • bulvės: 2 kilogramų
  • kiaušiniai: 3
  • grietinė: 3 šaukštų
  • pienas: 0,5 litro
  • svogūnai: 2
  • druska
  • pipirai
  • muskato riešutas.

Padažui:

  • sūdyta šoninė: 150 gramų
  • svogūnai: 2
  • grietinėlė: 200 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nuskustas bulves sutarkuokite kartu su svogūnais.

2. Lengvai išplakite kiaušinius ir įmaišykite į bulvių tarkių masę.

3. Tada pieną pakaitinkite iki užvirimo, į jį sudėkite grietinę, permaišykite ir užpilkite ant tarkių masės.

4. Viską pagardinkite druska ir pipirais, taip pat įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto.

5. Tuomet gautą masę supilkite į ketaus puodą išteptą su aliejumi.

6. Įkaitinkite savo grilį iki 150 laipsnių temperatūros ir ant grotelių statykite puodą uždengtą dangčiu. Kepkite ant netiesioginės kaitros naudodami karščio deflektorių.

7. Po 2 valandų kepimo nuimkite dangtį ir kepkite dar maždaug 60 minučių.

8. Per tą laiką, kol mūsų kugelis kepa, pasigaminame padažą.

9. Padažas kugeliui: Supjaustome kubeliais šoninę bei svogūnus. Keptuvėje apkepame šoninės kubelius, po to suberiame svogūnus, kai jie suminkštėja - supilame grietinėlę ir nukeliame keptuvę nuo kaitros.

10. Iškeptą kugelį sudedame į lėkštę, gausiai apliejame pasigamintu padažu. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau