- 08.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 2752 Peržiūros
- Aptarti
Vieną rytą labai užsinorėjau pasigaminti varškėčių varškėčių. Tikrus varškėčius jau gaminau daugybę kartu ir labai norėjau išmėginti kažką naujo. Pasižvalgiau po interneto platybes ir užkliuvo receptas su maskasponės sūriu.
Šaldytuve kaip tik tuo metu praimtą maskarponės pakuotę. Tad nusprendžiau, kad laikas pamėginti šiuos greitai pagaminus keptuvėje keptus varškėčius.
Nors gaminant atrodė, kad tešla ganėtinai lipni, miltų aš daugiau nedėjau ir pasiklioviau pateiktu receptu. Nusprendžiau, kad privalo būti gerai. Ir tikrai nenusivyliau, varškėčiai gavosi labai gardūs. Jie buvo itin minkšti ir purūs. Skonis buvo švelnesnis nei įprastai gaminamų varškėčių. Tad šį kartą dalinuosi receptu ir Jumis, būtinai pamėginkite šį nuostabų patiekalą, kuris patiks ne tik Jums, bet ir visai Jūsų šeimai.
Ingredientai
- varškė: 100 gramų
- maskarponės sūris: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaušktelio
- druska: žiupsnelio
- ghi sviestas: kepimui (arba kokosų aliejus).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinį išplakite su druska.
2. Tada sudėkite varškę ir maskarponės sūrį. Viską gerai pertrinkite šakute, kad gautųsi vientisa masė.
3. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.
4. Viską maišykite šakutės pagalba iki vientisos tešlos.
5. Suformuokite varškėčius. Kaip jau minėjau, tešla bus lipni, tad prieš kiekvieną varškėtį rankas sušlapiname vandeniu. Galite įdėti daugiau miltų, bet tada varškėčiai nesigaus tokie minkšti, o ir sušlapinus rankas, tešla formuojasi ganėtinai lengvai. Patartina varškėčius iškart dėti į karštą keptuvę su riebalais.
6. Kepkite maskarponės varškėčius ant sviesto arba kokosų aliejaus ant vidutinės kaitros iki kol gražiai apskrunda, tada apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
7. Patarimas: Geriau kepkite mažesnius varškėčius, šitaip būsite tikri, kad jų vidus tikrai iškepė.
8. Patiekite su grietine, uogiene arba šviežiais vaisiais. Arba visais pagardais iškart. Kaip jau tik labiau mėgstate. Skanaus!Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau