Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Kovo » 2

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Šį kartą Jūsų pietų stalui be mėsos noriu parekomenduoti minkštus ir labai skanius virtų bulvių didžkukulius su varške. Mano šeimai jie labai patinka ir tai yra vienas iš tų patiekalų, kai šeima nepradeda "zirzti" kodėl nėra mėsos.

Aš ruošdama didžkukulius visada į juos įdedu manų kruopų ir bulvių krakmolo, šitaip jie neišyra.

Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu su susmulkintais krapais, bet Jūs žinoma galite pasirinkti savo labiausiai pamiltą padažą prie cepelinų.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 ne pačių didžiausių didžkukulių.

Ingredientai

Virtų bulvių didžkukuliams:
  • bulvės: 12 nelabai didelių
  • kiaušiniai: 1
  • manų kruopos: 5 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: pagal skonį.
Didžkukulių įdarui:
  • smulki varškė: 500 gramų
  • druska: pagal skonį.
Papildomai:
  • vanduo (didžkukulių virimui)
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Ruoškite tešlą didžkukuliams: Pirmiausia bulves vandenyje išvirkite su lupena.

2. Išvirusias bulvės atvėsinkite ir nulupkite (bulves privalomai gerai atvėsinti, todėl jeigu norite pagreitinti gamybos procesą, labai rekomenduočiau bulves išsivirto iš vakaro).

3. Nuluptas bulves sutarkuokite smulkia tarka.

4. Dėkite į dubenį, berkite krakmolą, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska pagal savo skonį ir gerai išmaišykite.

5. Ruoškite varškės įdarą: Jį paruošti labai paprasta. Į varškę berkite druskos ir gerai išmaišykite.

6. Formuokite naminius didžkukulius: Iš bulvių tešlos darykite paplotėlius, ant kurių uždėkite maždaug po vieną kupiną valgomąjį šaukštą varškės įaro ir uždarykite suformuodami norimos formos didžkukulius.

7. Kiekvieną pasiruoštą didžkukulį apvoliokite bulvių krakmole.

8. Pastebėjimas: Paruošta bulvių man kiek lipo prie rankų, bet sudrėkinus rankas vandeniu didžkukuliai labai gerai formavosi.

9. Virkite didžkukulius: Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir krakmolu (aš pati puode užvirus vandeniui įpilu pusėje stiklinės vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišau, vanduo būna tirštumo tarsi kisielius), dėkite didžkukulius.

10. Kai didžkukuliai iškyla į paviršių, virkite maždaug 10-12 minučių ant vidutinės kaitros (stebime, kad nepervirtų).

11. Patiekite su mėgstamu padažu arba grietine ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau didžkukulių receptų rasite: Didžkukulių receptai.

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau