Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 02

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Šį kartą Jūsų pietų stalui be mėsos noriu parekomenduoti minkštus ir labai skanius virtų bulvių didžkukulius su varške. Mano šeimai jie labai patinka ir tai yra vienas iš tų patiekalų, kai šeima nepradeda "zirzti" kodėl nėra mėsos.

Aš ruošdama didžkukulius visada į juos įdedu manų kruopų ir bulvių krakmolo, šitaip jie neišyra.

Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu su susmulkintais krapais, bet Jūs žinoma galite pasirinkti savo labiausiai pamiltą padažą prie cepelinų.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 ne pačių didžiausių didžkukulių.

Ingredientai

Virtų bulvių didžkukuliams:
  • bulvės: 12 nelabai didelių
  • kiaušiniai: 1
  • manų kruopos: 5 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: pagal skonį.
Didžkukulių įdarui:
  • smulki varškė: 500 gramų
  • druska: pagal skonį.
Papildomai:
  • vanduo (didžkukulių virimui)
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Ruoškite tešlą didžkukuliams: Pirmiausia bulves vandenyje išvirkite su lupena.

2. Išvirusias bulvės atvėsinkite ir nulupkite (bulves privalomai gerai atvėsinti, todėl jeigu norite pagreitinti gamybos procesą, labai rekomenduočiau bulves išsivirto iš vakaro).

3. Nuluptas bulves sutarkuokite smulkia tarka.

4. Dėkite į dubenį, berkite krakmolą, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska pagal savo skonį ir gerai išmaišykite.

5. Ruoškite varškės įdarą: Jį paruošti labai paprasta. Į varškę berkite druskos ir gerai išmaišykite.

6. Formuokite naminius didžkukulius: Iš bulvių tešlos darykite paplotėlius, ant kurių uždėkite maždaug po vieną kupiną valgomąjį šaukštą varškės įaro ir uždarykite suformuodami norimos formos didžkukulius.

7. Kiekvieną pasiruoštą didžkukulį apvoliokite bulvių krakmole.

8. Pastebėjimas: Paruošta bulvių man kiek lipo prie rankų, bet sudrėkinus rankas vandeniu didžkukuliai labai gerai formavosi.

9. Virkite didžkukulius: Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir krakmolu (aš pati puode užvirus vandeniui įpilu pusėje stiklinės vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišau, vanduo būna tirštumo tarsi kisielius), dėkite didžkukulius.

10. Kai didžkukuliai iškyla į paviršių, virkite maždaug 10-12 minučių ant vidutinės kaitros (stebime, kad nepervirtų).

11. Patiekite su mėgstamu padažu arba grietine ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau didžkukulių receptų rasite: Didžkukulių receptai.

Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau