Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 13

Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu

Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu

Kalafioro aš tikrai dažnai neperku, gal tik kartą per keletą mėnesių, o jeigu ir ką nors iš jo gaminu, tai įprastai būna kalafioras keptas džiūvėsėliuose. Seniau šitaip paruoštą kalafiorą itin mėgau, bet ilgainiui šis kalafioro paruošimo būdas pabodo, todėl kuo toliau tuo dažniau tiesiog praeidavau pro kalafiorą parduotuvėje. Bet visai neseniai viename restorane teko paragauti Buffalo kalafioro kąsnelių ir buvau itin maloniai nustebinta jų skoniu. Net negalėjau patikėti, kad kalafioras šitaip dera su Buffalo padažu, ir jo skonis visai nenuobodus, bet atvirkščiai - tobulas! Be jokios abejonės, jau tą akimirką puikiai žinojau ką gaminsiu iš kalafioro, kai šis tik atsidurs mano virtuvėje.

Beje noriu pastebėti, kad kitą kartą gamindama būtinai gaminsiu dvigubą porciją, nes kalafioro kąsnelius su vyru suvalgėme vienu prisėdimu. Ir reikia nepamiršti, kad kalafioras yra labai nekaloringas, tad tai nebuvo jau tokia ir didelė nuodėmė.. Šitaip iškeptas kalafioras pats skaniausias dar karštas, tik ištrauktas iš orkaitės. Nors ir paskui pašildytas taip pat skanus, tik jau būna suminkštėjęs. Prie Buffalo kalafioro kąsnelių itin tinka "Ranch" arba jogurtinis padažai. Tokie kąsneliai gali būti tiek užkandis, tiek garnyras. Bėgame gaminti!

kalafiorai, Vegetariški patiekalai, kepti kalafiorai, žiediniai kopūst

Ingredientai

  • kalafiorai: 1 galvos
  • miltai: 0,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • česnako milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • juodieji pipirai.

"Buffalo" padažui:

  • aštrus, skystas padažas: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio.

"Ranch" grietinės-svogūnų padažui:

  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: trečdalio mažo
  • česnako milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų (arba riebi grietinėlė)
  • citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 žiupsnių
  • juodieji pipirai: žiupsnio.

kalafiorai, Vegetariški patiekalai, kepti kalafiorai, žiediniai kopūst

Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių temperatūros.

2. Ant orkaitės kepimo skardos patieskite kepimo popierių, jį patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus.

3. Tada kalafiorą nuplaukite, supjaustykite į didesnius gabaliukus ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Viename inde sumaišykite miltus, vandenį, česnako ir paprikos miltelius. Sudėkite kalafioro gabaliukus, gerai išmaišykite, kad tešla padengtų kiekvieną gabaliuką.

5. Tuomet kalafiorą sudėkite ant kepimo popieriaus, apibarstykite druska ir pipirais.

6. Kepkite maždaug 10 minučių, po to apverskite ir kepkite dar apie 10 minučių.

7. "Buffalo" padažas: Sviestą išlydykite mikrobangėje, palikite šiek tiek atvėsti.

8. Paskui sumaišykite su aštriu padažu ir citrinos sultimis.

9. Kalafioro gabaliukus aptepkite padažu ir kepkite orkaitėje dar 20 minučių, kol šie gražiai apskrus.

10. "Ranch" padažas: Labai smulkiai susmulkinkite svogūną. Viename dubenėlyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.

11. Kalafioro gabaliukus patiekite su "Ranch" padažu ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau kalafiorų receptų rasite: Kalafiorų receptai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau