
Tokie kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu yra vieni mano mėgstamiausių, o gal ir patys mėgstamiausia. Tokius sausainius išmokau gaminti labai seniai, dar iš savo mamos ir manęs jie niekada nenuvilia.
Kapota tešla yra gaminama su itin mažu kiekiu cukraus. Todėl dar vienas šių sausainių privalumas. Tešlą kočiojau plonai, tad sausainių gavosi visai nemažas kiekis. Pats didžiausias šių sausainių minusas, kad būna labai sunku sustoti juos valgyti ir jie itin greitai pradingsta nuo stalo.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 26 sausainiai.
Ingredientai
- obuoliai: 2 vidutinio dydžio (supjaustome skiltelėmis)
- šaltas sviestas: 100 gramų
- riebi grietinė: 100 gramų
- miltai: 180 gramų
- cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio.
Sausainių viršui:
- rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
- kiaušiniai: 1 (išplaktas su 1 valgomu šaukštu vandens).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą supjaustome kubeliais.
2. Tada ant darbastalio suberiame miltus, cukraus pudrą ir druską.
3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.
4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji turi būti minkšta, gali šiek tiek lipti prie rankų.
5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.
6. Po to darbastalį pabarstome miltais ir plonai iškočiojame stačiakampį. Jį supjaustome kelių centimetrų juostelėmis.
7. Jomis apvyniojame obuolio skiltelę. Vyniojant tešlą, juostelę lengvai patempiame. Juostelės galą laikome ant darbastalio.
8. Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Jų viršų patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
9. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes ar kol lengvai paruduoja. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau sausainių su obuoliais receptų rasite: Sausainiai su obuoliais.
Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau