Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 04

Kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu

Kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu

Tokie kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu yra vieni mano mėgstamiausių, o gal ir patys mėgstamiausia. Tokius sausainius išmokau gaminti labai seniai, dar iš savo mamos ir manęs jie niekada nenuvilia.

Kapota tešla yra gaminama su itin mažu kiekiu cukraus. Todėl dar vienas šių sausainių privalumas. Tešlą kočiojau plonai, tad sausainių gavosi visai nemažas kiekis. Pats didžiausias šių sausainių minusas, kad būna labai sunku sustoti juos valgyti ir jie itin greitai pradingsta nuo stalo.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 26 sausainiai.

Ingredientai

  • obuoliai: 2 vidutinio dydžio (supjaustome skiltelėmis)
  • šaltas sviestas: 100 gramų
  • riebi grietinė: 100 gramų
  • miltai: 180 gramų
  • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio.

Sausainių viršui:

  • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1 (išplaktas su 1 valgomu šaukštu vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą supjaustome kubeliais.

2. Tada ant darbastalio suberiame miltus, cukraus pudrą ir druską.

3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.

4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji turi būti minkšta, gali šiek tiek lipti prie rankų.

5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.

6. Po to darbastalį pabarstome miltais ir plonai iškočiojame stačiakampį. Jį supjaustome kelių centimetrų juostelėmis.

7. Jomis apvyniojame obuolio skiltelę. Vyniojant tešlą, juostelę lengvai patempiame. Juostelės galą laikome ant darbastalio.

8. Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Jų viršų patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

9. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes ar kol lengvai paruduoja. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau sausainių su obuoliais receptų rasite: Sausainiai su obuoliais.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau