Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 04

Kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu

Kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu

Tokie kapotos tešlos sausainiai su obuoliais ir cinamonu yra vieni mano mėgstamiausių, o gal ir patys mėgstamiausia. Tokius sausainius išmokau gaminti labai seniai, dar iš savo mamos ir manęs jie niekada nenuvilia.

Kapota tešla yra gaminama su itin mažu kiekiu cukraus. Todėl dar vienas šių sausainių privalumas. Tešlą kočiojau plonai, tad sausainių gavosi visai nemažas kiekis. Pats didžiausias šių sausainių minusas, kad būna labai sunku sustoti juos valgyti ir jie itin greitai pradingsta nuo stalo.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 26 sausainiai.

Ingredientai

  • obuoliai: 2 vidutinio dydžio (supjaustome skiltelėmis)
  • šaltas sviestas: 100 gramų
  • riebi grietinė: 100 gramų
  • miltai: 180 gramų
  • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio.

Sausainių viršui:

  • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1 (išplaktas su 1 valgomu šaukštu vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą supjaustome kubeliais.

2. Tada ant darbastalio suberiame miltus, cukraus pudrą ir druską.

3. Sudedame sviesto kubelius ir kapojame didesniu peiliu, kol lieka tik maži gabaliukai.

4. Padarome viduriuką ir į jį supilame grietinę. Rankomis viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Ji turi būti minkšta, gali šiek tiek lipti prie rankų.

5. Tešlą paliekame pastovėti šaldytuve maždaug pusvalandį.

6. Po to darbastalį pabarstome miltais ir plonai iškočiojame stačiakampį. Jį supjaustome kelių centimetrų juostelėmis.

7. Jomis apvyniojame obuolio skiltelę. Vyniojant tešlą, juostelę lengvai patempiame. Juostelės galą laikome ant darbastalio.

8. Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Jų viršų patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

9. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes ar kol lengvai paruduoja. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau sausainių su obuoliais receptų rasite: Sausainiai su obuoliais.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau