Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Birželio » 11

Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais

Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais

Aš tikrai labai mėgstu įvairiausius lietinius blynus. Tiek saldžius, tiek nesaldžius. Esu labai pamilusi bulvinius blynus su vištiena, bet šį kartą norėjosi paeksperimentuoti ir pasigaminti kažką visiškai naujo šia tematika. Ir galiu pasakyti, kad eksperimentas puikiai pavyko. Gavosi nuostabus blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais. Visa šeima pagyrė ir laimingi valgė. Vyras sakė, kad jau artimiausiu metu šitaip gaminti teks dar kartą, nes jam labai patiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, gal tai taps ir Jūsų šeimos labai pamėgtu patiekalu.

Ingredientai

Blynams:

  • miltai: 200 gramų
  • pienas: 0,5 litro
  • kiaušiniai: 2
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus (kepimui).

Įdarui:

  • vištienos filė: ~700 gramų
  • pievagrybiai: ~500 gramų
  • kokybiškas lydytas sūris: 300 gramų
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 100 gramų
  • saldžiosios paprikos: 2
  • marinuoti pomidorai: 300 gramų
  • svogūnai: 1 didelio
  • žali bazilikai: 1
  • alyvuogės (papuošimui)
  • Provanso prieskoniai
  • juodieji pipirai
  • malti lauro lapai
  • karis
  • džiovintos aitriosios paprikos
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia smulkiai supjaustome vištienos filė, įdedame po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti mažiausiai 30 minučių.

2. Iš nurodytų ingredientų iškepame nevisai plonus lietinius blynus. Būtų idealiausia, kad jie būtų tokio pat dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime savo lietinių blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

3. Ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suverčiame susmulkintus pievagrybius ir pakepiname kartu maždaug 5 minutes.

4. Ant sviesto taip pat apkepame vištieną.

5. Tuomet vištieną sudedame į grybų masę. Dar suberiame smulkiai supjaustytas paprikas ir kepiname viską, kol paprikos taps minkštos.

6. Tada sudedame grietinę, pomidorus (kelis pasiliekame puošimui), įpjaustome žalių baziliko lapelių, įdedame žiupsnį Provanso prieskonių, jeigu reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišome ir dar kiek pakepiname.

7. Blynus po vieną dedame į formą, užtepame po sluoksnį pasiruošto įdaro, vis užtarkuojame nelabai storai lydytu sūriu.

8. Tada indą sandariai apvyniojame folija ir kepame orkaitėje (170-180 laipsnių temperatūroje) maždaug 20-40 minučių, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.

9. Kai jau iškepa, išimame tortą iš indo, visą aptarkuojame sūriu ir dar trumpam įdedame į orkaitę.

10. Papuošiame. Šis blynų tortas savo skoniu labai primena picą. Linkiu pamėginti ir skanaus!

11. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau