Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)

Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)

Užsinorėjau pasigaminti neįprasta lietinių blynų tortą su mėsa ir pievagrybiais. Visai neseniai nusižiūrėjau tokio nesaldaus "torto" (galima net lazanija pavadinti) idėją vienoje receptų laidoje ir žinojau, kad tikrai gaminsiu.

Taip pat gamindama pagalvojau, kad su džiovintais grybais gautųsi dar skaniau, bet kol kas nemėginau. Gamindami, šoninės taip pat galite atsisakyti, bet man asmeniškai ji čia labai tiko.

Iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminau 23 centimetrų skersmens lietinių blynų tortą.

Ingredientai

Lietiniams (man gavosi lygiai 15):

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 50 gramų
  • pienas: 600 mililitrų
  • miltai: 250 gramų (50 gramų galite pakeisti grikių miltai - labai skaniai bekepant kvepia; aš naudoju kavamale maltus grikių dribsnius).

Įdarui:

  • pievagrybiai: 500 gramų (pasiliekame 3 grybus papuošti tortą)
  • neriebi rūkyta šoninė: 200 gramų (man labiausiai patinka karšto rūkymo)
  • svogūnai: 2
  • sviestas arba aliejus (jeigu šoninė visai neriebi)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • dašis (man labai patinka jie su grybais) arba čiobrelis.

Bešamelio padažui:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (originale 4 valgomieji šaukštai, bet ir su 2 jau tirštas padažas gaunasi)
  • pienas: 500 mililitrų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • maltas muskato riešutas (nėra būtina)
  • fermentinis sūris: 150 gramų (taip pat labai tinka čederis, galima pamaišyti "Džiugą" su "Svalios" sūriu).

Recepto paruošimas

1. Lietiniai: Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.

2. Tada pilame pravėsusį tirpintą sviestą, šiek tiek pieno, gerai išplakame ir suberiame miltus. Dar kartą gerai išplakame, supilame likusį pieną ir vėl išplakame.

3. Paliekame maždaug 30 minučių išbrinkti.

4. Po to iškepame lietinius (mano keptuvė 26 centimetrų skersmens, bet lietinių tortas kuo puikiausiai paskui formavosi 23 centimetrų skersmens tortinėje).

5. Įdaras: Pievagrybius, šoninę ir svogūnus smulkiai supjaustome.

6. Iš pradžių pakepiname šoninę, kad išsiskirtų visi riebalai. Jeigu jų gaunasi mažokai, įpilame dar šiek tiek aliejaus arba įdedame sviesto ir šalia šoninės suberiame svogūnus. Gerai apkepiname.

7. Tuomet suverčiame pievagrybius ir pakepiname, kol išsiskirs jų sultys, pagardiname druska, pipirais, dašiais arba čiobreliais. Dar maždaug 10 minučių patroškiname.

8. Baltas bešamelio padažas: Sviestą ištirpiname, dedame porą šaukštų miltų ir gerai ištriname iki vientisos košelės.

9. Tuomet po truputį pilame pieną ir intensyviai šluotele maišome, kad nesušoktų į gumuliukus.

10. Pagardiname druska, pipirais ir muskatu. Užviriname. Gausis ganėtinai tirštas padažas.

11. Lietinių blynų torto formavimas: Formos dugną atsegamais kraštais išklojame su kepimo popieriumi, tiesiame vieną lietinį, paskirstome šaukštą įdaro (gali atrodyti, kad mažokai, bet bendroje masėje visko labai pakanka) ir po 2 nepilnus šaukštus padažo, barstome tarkuoto sūrio (įdaro dėjau po du šaukštus ir kas antrą blyną), dar kartą tiesiame lietinį ir šitaip iki viršaus.

12. Ant viršaus galite įdaro visai nedėti, gausiai pabarstyti sūriu, šiek tiek džiovinto čiobrelio ir išdėlioti pievagrybių riekeles.

13. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių Valgome dar šiltą su grietine arba dar papildomai išsivirtu baltuoju padažu. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

blynai, blyneliai, lietiniai, lietinių tortas

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau