Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)

Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)

Užsinorėjau pasigaminti neįprasta lietinių blynų tortą su mėsa ir pievagrybiais. Visai neseniai nusižiūrėjau tokio nesaldaus "torto" (galima net lazanija pavadinti) idėją vienoje receptų laidoje ir žinojau, kad tikrai gaminsiu.

Taip pat gamindama pagalvojau, kad su džiovintais grybais gautųsi dar skaniau, bet kol kas nemėginau. Gamindami, šoninės taip pat galite atsisakyti, bet man asmeniškai ji čia labai tiko.

Iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminau 23 centimetrų skersmens lietinių blynų tortą.

Ingredientai

Lietiniams (man gavosi lygiai 15):

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 50 gramų
  • pienas: 600 mililitrų
  • miltai: 250 gramų (50 gramų galite pakeisti grikių miltai - labai skaniai bekepant kvepia; aš naudoju kavamale maltus grikių dribsnius).

Įdarui:

  • pievagrybiai: 500 gramų (pasiliekame 3 grybus papuošti tortą)
  • neriebi rūkyta šoninė: 200 gramų (man labiausiai patinka karšto rūkymo)
  • svogūnai: 2
  • sviestas arba aliejus (jeigu šoninė visai neriebi)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • dašis (man labai patinka jie su grybais) arba čiobrelis.

Bešamelio padažui:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (originale 4 valgomieji šaukštai, bet ir su 2 jau tirštas padažas gaunasi)
  • pienas: 500 mililitrų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • maltas muskato riešutas (nėra būtina)
  • fermentinis sūris: 150 gramų (taip pat labai tinka čederis, galima pamaišyti "Džiugą" su "Svalios" sūriu).

Recepto paruošimas

1. Lietiniai: Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.

2. Tada pilame pravėsusį tirpintą sviestą, šiek tiek pieno, gerai išplakame ir suberiame miltus. Dar kartą gerai išplakame, supilame likusį pieną ir vėl išplakame.

3. Paliekame maždaug 30 minučių išbrinkti.

4. Po to iškepame lietinius (mano keptuvė 26 centimetrų skersmens, bet lietinių tortas kuo puikiausiai paskui formavosi 23 centimetrų skersmens tortinėje).

5. Įdaras: Pievagrybius, šoninę ir svogūnus smulkiai supjaustome.

6. Iš pradžių pakepiname šoninę, kad išsiskirtų visi riebalai. Jeigu jų gaunasi mažokai, įpilame dar šiek tiek aliejaus arba įdedame sviesto ir šalia šoninės suberiame svogūnus. Gerai apkepiname.

7. Tuomet suverčiame pievagrybius ir pakepiname, kol išsiskirs jų sultys, pagardiname druska, pipirais, dašiais arba čiobreliais. Dar maždaug 10 minučių patroškiname.

8. Baltas bešamelio padažas: Sviestą ištirpiname, dedame porą šaukštų miltų ir gerai ištriname iki vientisos košelės.

9. Tuomet po truputį pilame pieną ir intensyviai šluotele maišome, kad nesušoktų į gumuliukus.

10. Pagardiname druska, pipirais ir muskatu. Užviriname. Gausis ganėtinai tirštas padažas.

11. Lietinių blynų torto formavimas: Formos dugną atsegamais kraštais išklojame su kepimo popieriumi, tiesiame vieną lietinį, paskirstome šaukštą įdaro (gali atrodyti, kad mažokai, bet bendroje masėje visko labai pakanka) ir po 2 nepilnus šaukštus padažo, barstome tarkuoto sūrio (įdaro dėjau po du šaukštus ir kas antrą blyną), dar kartą tiesiame lietinį ir šitaip iki viršaus.

12. Ant viršaus galite įdaro visai nedėti, gausiai pabarstyti sūriu, šiek tiek džiovinto čiobrelio ir išdėlioti pievagrybių riekeles.

13. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių Valgome dar šiltą su grietine arba dar papildomai išsivirtu baltuoju padažu. Skanaus!

14. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

blynai, blyneliai, lietiniai, lietinių tortas

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau