Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 20

Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė

Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė

Mano viena gera draugė itin skaniai moka gaminti, o ypatingai visokiausius rimtus patiekalus iš mėsos. Šį užkeptos kiaulienos sprandinės receptą sužinojau iš jos ir per paskutinį mėnesį jau gaminau tris kartus, o tai įrodymas, kad mūsų šeimai labai patiko. Man ir pačiai nežmoniškai patiko šis paruošimo būdas.

Skanu patiekti tiek su bulvėmis, tiek su perliniu kuskusu, ir būtinai su daug salotų. Rekomenduoju nieko nelaukti ir pasigaminti.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 700 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • malta džiovinta paprika
  • malti juodieji pipirai
  • pomidorų padažas: 10 valgomųjų šaukštų (naudoju savo naminį pomidorų padažą)
  • svogūnai: 1 didelio
  • morkos: 2
  • tarkuotas sūris: ~50 gramų (pabarstymui ant viršaus).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos sprandinės gabalą supjaustome maždaug 2 cm storio gabalais ("riekėmis") ir kiekvieną jų perpjauname dar perpus.

2. Tada šiek tiek pamušame mėsos plaktuku.

3. Iš majonezo, garstyčių, paprikos miltelių, pipirų ir šiek tiek druskos sumaišome tyrelę ir ištepame mėsos gabaliukus.

4. Paliekame kelioms valandoms arba per visą naktį pasimarinuoti šaltai.

5. Po to į kepimo formą arba indą išsimarinavusią mėsą dedame ganėtinai glaudžiai (kepdama dar trauksis), gabaliuką prie gabaliuko, kad nebūtų tarpų.

6. Ant viršaus paskirstome pomidorų padažą. Dedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, tuomet ant jų - burokine tarka sutarkuotas morkas.

7. Viršų šiek tiek pabarstome druska ir maltais pipirais.

8. Indą uždengiame folija ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 50 minučių.

9. Paskui nuimame foliją, užbarstome tarkuoto sūrio ir dar apie 15 minučių dedame atgal į orkaitę. Skanaujame!

kiauliena, kiaulienos patiekalai, kiaulienos sprandinė

10. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos sprandinės receptų rasite: Kiaulienos sprandinė.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau