Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 20

Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė

Pomidorų padažu ir morkomis užkepta kiaulienos sprandinė

Mano viena gera draugė itin skaniai moka gaminti, o ypatingai visokiausius rimtus patiekalus iš mėsos. Šį užkeptos kiaulienos sprandinės receptą sužinojau iš jos ir per paskutinį mėnesį jau gaminau tris kartus, o tai įrodymas, kad mūsų šeimai labai patiko. Man ir pačiai nežmoniškai patiko šis paruošimo būdas.

Skanu patiekti tiek su bulvėmis, tiek su perliniu kuskusu, ir būtinai su daug salotų. Rekomenduoju nieko nelaukti ir pasigaminti.

Ingredientai

  • kiaulienos sprandinė: 700 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • malta džiovinta paprika
  • malti juodieji pipirai
  • pomidorų padažas: 10 valgomųjų šaukštų (naudoju savo naminį pomidorų padažą)
  • svogūnai: 1 didelio
  • morkos: 2
  • tarkuotas sūris: ~50 gramų (pabarstymui ant viršaus).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos sprandinės gabalą supjaustome maždaug 2 cm storio gabalais ("riekėmis") ir kiekvieną jų perpjauname dar perpus.

2. Tada šiek tiek pamušame mėsos plaktuku.

3. Iš majonezo, garstyčių, paprikos miltelių, pipirų ir šiek tiek druskos sumaišome tyrelę ir ištepame mėsos gabaliukus.

4. Paliekame kelioms valandoms arba per visą naktį pasimarinuoti šaltai.

5. Po to į kepimo formą arba indą išsimarinavusią mėsą dedame ganėtinai glaudžiai (kepdama dar trauksis), gabaliuką prie gabaliuko, kad nebūtų tarpų.

6. Ant viršaus paskirstome pomidorų padažą. Dedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, tuomet ant jų - burokine tarka sutarkuotas morkas.

7. Viršų šiek tiek pabarstome druska ir maltais pipirais.

8. Indą uždengiame folija ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 50 minučių.

9. Paskui nuimame foliją, užbarstome tarkuoto sūrio ir dar apie 15 minučių dedame atgal į orkaitę. Skanaujame!

kiauliena, kiaulienos patiekalai, kiaulienos sprandinė

10. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos sprandinės receptų rasite: Kiaulienos sprandinė.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau