Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 06

Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Esu grynesnio maisto mėgėja, tad gamindama maistą, sudėtį įprastai stengiuosi išlaikyti primityvią, beveik nenaudoju jokių prieskonių. Kodėl mėgstu rinktis būtent jautienos kepenis? Mano įsitikinimu, galvijai suvalgo gerokai mažiau cheminių priedų nei kiaulės arba vištos. O kepenys, kaip žinia, yra šioks toks organizmo filtras, kuriame tikriausiai nusėda negeri dalykai, kurių aš tiesiog suvalgyti nenoriu. Kepenų ir morkų santykis šiame patiekale gali būti ir kitoks, gal net vertėtų įdėti daugiau morkų. Šio patiekalo praktiškai tiesiog neįmanoma sugadinti, reikia tik išsaugoti kepenis nesukietėjusias.

Ingredientai

  • jautienos kepenys: 600 gramų
  • morkos: ~800 gramų (9 vidutinio dydžio)
  • malti juodieji pipirai
  • miltai: 1 saujos
  • aliejus
  • druska: pagal skonį
  • svogūnai: pagal skonį (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Gamindama šį patiekalą niekada morkų neskutu, tai tarsi beprasmis vargas ir gerų medžiagų išmetimas, užtenka tiesiog jas labai gerai nusiplauti bei supjaustyti mažais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokų tarka).

2. Keptuvėje užkaitiname šiek tiek aliejaus ir ant pakankamai didelės kaitros kepame, kartas nuo karto pamaišydami. Kepame apie 10 minučių, niekada labai tiksliai neskaičiuoju, tiesiog jos turi išlikti visiškai minkštos ir saldžios.

3. Per tą laiką, kol mūsų morkos kepa, susitvarkome jautienos kepenis. Jeigu matome ant jų kokias nors plėves, galima nulupti, kad po to būtų lengviau kramtyti. Kepenis supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sumaišome su pasirinktais mėgstamais prieskoniais. Galiu patikinti, druskos jums tikrai nereikia, nes kepenys turi savitą specifinį skonį, rekomenduoju pajauti jį negadinant druska. Be to, druska yra linkusi ištraukti drėgmę, o jūs tikrai nenorite valgyti kempine virtusių kepenų. Geriau jau pabarstykite druskos prieš pat valgydami, jeigu kitaip negalite. Taip pat nerekomenduoju dėti ir jokių pieno produktų, nes šie trukdo įsisavinti kepenyse (ir bet kokiame kitame maiste) esančias vertingas medžiagas (tarkime, kraujui stiprinti būtiną geležį).

4. Iškepusias morkas su visu likusiu aliejaus ir jų sulčių mišiniu suverčiame į puodą, kuriame jau turi virti arba bent kaisti nedidelis kiekis vandens. O į keptuvę atėjo laikas sudėti miltuose apvoliotus kepenų gabaliukus. Kepkite ant pakankamai didelės kaitros iš abiejų pusių po kelias minutes, kad minimaliai apskrustų (perkepsite - išsausės). Pabaigus kepti ir prabedus šakute, turi sunktis sultys iš vidaus.

5. Iškepusius kepenų gabalus privalu supjaustyti į smulkius gabaliukus ir suversti viską ant verdančių morkų. Vėlgi pavirti kelias minutes ant nemažos kaitros, kad išgaruotų beveik visas likęs vanduo. Štai ir viskas. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)

6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kepenėlių rasite: Kepenėlės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau