Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Liepos » 6

Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Esu grynesnio maisto mėgėja, tad gamindama maistą, sudėtį įprastai stengiuosi išlaikyti primityvią, beveik nenaudoju jokių prieskonių. Kodėl mėgstu rinktis būtent jautienos kepenis? Mano įsitikinimu, galvijai suvalgo gerokai mažiau cheminių priedų nei kiaulės arba vištos. O kepenys, kaip žinia, yra šioks toks organizmo filtras, kuriame tikriausiai nusėda negeri dalykai, kurių aš tiesiog suvalgyti nenoriu. Kepenų ir morkų santykis šiame patiekale gali būti ir kitoks, gal net vertėtų įdėti daugiau morkų. Šio patiekalo praktiškai tiesiog neįmanoma sugadinti, reikia tik išsaugoti kepenis nesukietėjusias.

Ingredientai

  • jautienos kepenys: 600 gramų
  • morkos: ~800 gramų (9 vidutinio dydžio)
  • malti juodieji pipirai
  • miltai: 1 saujos
  • aliejus
  • druska: pagal skonį
  • svogūnai: pagal skonį (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Gamindama šį patiekalą niekada morkų neskutu, tai tarsi beprasmis vargas ir gerų medžiagų išmetimas, užtenka tiesiog jas labai gerai nusiplauti bei supjaustyti mažais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokų tarka).

2. Keptuvėje užkaitiname šiek tiek aliejaus ir ant pakankamai didelės kaitros kepame, kartas nuo karto pamaišydami. Kepame apie 10 minučių, niekada labai tiksliai neskaičiuoju, tiesiog jos turi išlikti visiškai minkštos ir saldžios.

3. Per tą laiką, kol mūsų morkos kepa, susitvarkome jautienos kepenis. Jeigu matome ant jų kokias nors plėves, galima nulupti, kad po to būtų lengviau kramtyti. Kepenis supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sumaišome su pasirinktais mėgstamais prieskoniais. Galiu patikinti, druskos jums tikrai nereikia, nes kepenys turi savitą specifinį skonį, rekomenduoju pajauti jį negadinant druska. Be to, druska yra linkusi ištraukti drėgmę, o jūs tikrai nenorite valgyti kempine virtusių kepenų. Geriau jau pabarstykite druskos prieš pat valgydami, jeigu kitaip negalite. Taip pat nerekomenduoju dėti ir jokių pieno produktų, nes šie trukdo įsisavinti kepenyse (ir bet kokiame kitame maiste) esančias vertingas medžiagas (tarkime, kraujui stiprinti būtiną geležį).

4. Iškepusias morkas su visu likusiu aliejaus ir jų sulčių mišiniu suverčiame į puodą, kuriame jau turi virti arba bent kaisti nedidelis kiekis vandens. O į keptuvę atėjo laikas sudėti miltuose apvoliotus kepenų gabaliukus. Kepkite ant pakankamai didelės kaitros iš abiejų pusių po kelias minutes, kad minimaliai apskrustų (perkepsite - išsausės). Pabaigus kepti ir prabedus šakute, turi sunktis sultys iš vidaus.

5. Iškepusius kepenų gabalus privalu supjaustyti į smulkius gabaliukus ir suversti viską ant verdančių morkų. Vėlgi pavirti kelias minutes ant nemažos kaitros, kad išgaruotų beveik visas likęs vanduo. Štai ir viskas. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)

6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš kepenėlių rasite: Kepenėlės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau