Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Liepos » 28

Kas yra juodieji ryžiai ir kaip juos valgyti?

ryžiai, receptai, juodieji ryžiai, vegetariški patiekalai

Kas yra juodieji ryžiai?

Juodieji ryžiai pasižymi egzotiška išvaizda ir nepaprastu, šviežiai keptos duonos aromatu. Tai ypatinga ryžių veilė, gimusi Italijoje, Vercelli 1997m., kryžminant tipines Po slėnio ryžių rūšis su Azijos kilmės juodaisiais ryžiais.

Venere vardas susijęs su graikų mitologijoje garsia meilės, vaisingumo ir grožio deive. Kinijoje reti juodieji ryžiai buvo priskirti stipriems afrodiziakams, o auginimas buvo labai ribotas ir skirtas tik imperatoriui ir išskirtinai kilmingoms šeimoms.

Kokia nauda?

Šie ryžiai pasižymi sodria juoda spalva. Būtent čia ir slypi antocianinai- antioksidantai, padedantys kovoti su ląstelių senėjimu, širdies, kraujotakos ir akių ligomis. Juose gausu mineralų ir vitaminų (puikus vitaminų B ir B1, fosforo, magnio, geležies ir kalcio šaltinis). Juodieji ryžiai yra nesmulkinti, todėl gausu skaidulų ir turi mažesnį glikemijos indeksą nei baltieji ryžiai, yra lengviau virškinami.

Mažos gudrybės:

Ryžius galite pasiruošti iš anksto: virkite ryžius apie 15-20 minučių, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Norėdami ruošti patiekalą (pvz risotto), ryžius gaminkite pasirinktu būdu dar maždaug 15-20 min.

Pilnai ar dalinai išvirtus ryžius galima laikyti šaldytuve kelias dienas uždarame indelyje arba tiesiog užsišaldyti.

Su kuo derinti?

Nors patys juodieji ryžiai yra labai aromatingi, juos ypač lengva derinti su įprastais ingredientais. Patiekalo sėkmė priklausys pasirinktų produktų kokybės, tad geriau mažesnė ingredientų įvairovė, bet kiek įmanoma geresnė kokybė.

Juoduosius ryžius ruoškite su:

- Balta mėsa (vištiena, kalakutiena, triušiena)
- Daržovėmis ( šviežiomis, sūdytomis, marinuotomis, raugintomis)
- Jūros gėrybėmis (ypač kalmarais, krevetėmis)
- Padažais (pesto, mango, kario, kokoso)
- Sūriais (mocarela, feta, ožkos)
- Uogienėmis, saldžiais kremais (kaštonų kremas, uogų tyrė)
- Vaisiais ir uogomis ( ypač su persikais, melionu, mangais, obuoliais, greipfrutais)
- Žuvimi

Ką gaminti?

Ryžius galite patiekti kaip garnyrą, tiesiog apšlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Ruoškite risotto, sriubas, užkandžius, pyragus, desertus, pudingus ar tiesiog papildykite įprastas salotas keletu šaukštų juodųjų ryžių.

Skanių atradimų! O dabar receptas kaip gaminti nuo iki!

Ingredientai

  • ryžiai
  • vanduo.

Recepto paruošimas

1. Tinkamai išvirti juodieji ryžiai išlieka tvirti ir birūs. Prieš verdant ryžius, rekomenduojame perplauti po vėsiu tekančiu vandeniu. Ryžių ir vandens santykis turėtų būti 1/4 ( 1 dalis ryžių + 4 dalys vandens). Apsišarvuokite kantrybe- šie ryžiai verda apie 40 minučių.

2. Berkite ryžius į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir prižiūrėkite, kad viso virimo metu užtektų vandens.

3. Jei virtuvėje nesijaučiate labai tvirtai, galite berti ryžius į puodą, užpilti labai dideliu kiekiu vandens ( bet ne mažiau, nei santykis 1:5), virti apie 40-45 minutes ant vidutinės-mažos kaitros. Ragaukite- jei ryžis išviręs (jis vis tiek bus tvirtas, traškus), likusį puode vandenį nupilkite. Svarbiausia užduotis- nepervirti.

4. Orkaitėje gaminant ryžius rekomenduojame rinktis uždengiamą indą arba kepimo skardą aukštesniais kraštais ir ją uždengti pvz. folija. Išsklaidykite ryžius inde, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir kepkite 180°C apie 45 min. Tuomet išjunkite orkaitę ir palikite 10 minučių pailsėti. Atidenkite kepimo indą ir su šakute prasklaidykite ryžius.

5. Jei gaminate risotto, apkepkite pjaustytą svogūną šlakelyje ypač tyro alyvuogių aliejaus, suberkite ryžius ir pašildykite juos 1-2 minutes. Tuomet pilkite vyno, o kai šis išgaruos - karšto sultinio (jei nenaudojate vyno, pilkite sultinį). Sultinio pilkite nuolat po truputį, kai išgaruos- papildykite. Ir tai kartokite, kol ryžiai išvirs. Pabaigoje įmaišykite sviesto ir tarkuoto kietojo sūrio. Skanaus!

6. Rekomendacija: Daugiau ryžių receptų rasite: Ryžių receptai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.08.2022 laikas 16:38 Receptai | Patiekalai Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis - vasariškas patiekalas su daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudoti daugiau ar mažiau kiaušinių....

Skaityti daugiau

05.08.2022 laikas 11:54 Tauta Siūlo Naisių skandalas priminė sovietinius laikus
Taip sako kultūros atstovai, kalbėdami apie situaciją, kai festivalyje „Naisių vasara" paskutinę akimirką dalyvauti atsisakė kone visi turėję groti atlikėjai. Viešai išsakyti pasitraukimo argumentai - išskirtinai politiniai....

Skaityti daugiau

05.08.2022 laikas 11:48 Tauta Siūlo Kyla G.Paškevičiaus palaikymo banga
Pastaruoju metu renginiuose ir viešojoje erdvėje nematyti ne tik plačiai aptarinėjamo SEL`o, bet ir tikros muzikos legendos - Gyčio Paškevičiaus. Po to, kai šoumenas Arūnas Valinskas savo rašinyje atlikėją ir jo sūnų pasiuntė ant „trijų raidžių", šiandien socialiniame tinkle kyla G.Paškevičiaus pala...

Skaityti daugiau

09.08.2022 laikas 20:00 Varlinas tiesiogiai - 2022 08 09 - Tobulas štormas
Varlinas tiesiogiai - 2022 08 09 - Tobulas štormas. Pradžia: 19:00 val. Po transliacijos laidą rasite Rumble ir Brighteon kanaluose.

Skaityti daugiau

08.08.2022 laikas 20:08 Vaistažolė: Gydomės trūkažolėmis

Trūkažolės gali aprūpinti mus vitaminais ištisus metus: kai kurios rūšys išsaugo vertingąsias savybes, net ilgai laikant šaldytuve ar rūsyje. Trūkažolių šaknys plačiai naudojamos, ruošiant konditerijos gaminius, konservuojant, bet ypač dažnai jos dedamos į natūralią kavą ir kavos gėrimus, kuriems...

Skaityti daugiau

08.08.2022 laikas 19:38 Aiškiaregis Krzysztofas Jaczkowskis: Kas laukia pasaulio rudenį?
Po Nancy Pelosi vizito Taipėjuje Kinija sudavė Amerikai skaudų smūgį, uždrausdama eksportuoti smėlį, kuris naudojamas mikroprocesorių substratams gaminti, ir dabar Taivanas apimtas panikos: na, kur dar Žemėje yra šio rečiausio mineralo telkinių?...

Skaityti daugiau

08.08.2022 laikas 17:54 Ukrainos Zaporožė artėja prie referendumo dėl Rusijos
Maskvos remiama pietryčių Ukrainos Zaporožės regiono valdžia pirmadienį pareiškė, kad toliau planuoja surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos.

Skaityti daugiau

08.08.2022 laikas 16:50 Billas Gatesas socialinio kredito balus vadina ‘turtu’
Indijoje veikia didžiausia pasaulyje nacionalinė biometrinių skaitmeninių tapatybės duomenų sistema "Aadhaar" (hindi kalba reiškia "pamatas").

Skaityti daugiau