- 20.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 2333 Peržiūros
- Aptarti
Savo šeimai vakar prigaminau balandėlių, bet liko ryžių. Taip pat šaldytuve buvo daržovių (morkų, cukinijų, svogūnų) ir fetos sūrio gabaliukas, tad nusprendžiau atlikti eksperimentą ir pagaminti vegetariškų kotletų. Skonis tikrai pranoko visus lūkesčius. Labai skaniai papietavome, receptas pateko į "kartosiu ir ateityje" sąrašą. Būtinai pamėginkite ir Jūs tokį nuostabų ryžių pagaminimo būdą.
Ingredientai
- virti Basmati ryžiai (nevirtų svoris ~50 gramų)
- jaunos cukinijos: 0,5
- svogūnai: 1 didelio
- morkos: 1 didelės
- česnakas: 1 skiltelė
- feta sūris: ~100-150 gramų
- kiaušiniai: 2
- krapai
- svogūnų laiškai
- druska
- pipirai
- džiūvėsėliai: 5 valgomųjų šaukštų
- aliejus (kepimui).
- graikiškas jogurtas
- krapai
- petražolės
- česnakas.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite kubeliais.
2. Morką sutarkuokite burokine tarka.
3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
4. Svogūną ir morkas pakepinkite, įspauskite česnaką ir dar šiek tiek pakepinkite.
5. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite druska ir šiek tiek palikite, kad išsiskirtų sultys, po to jas nupilkite.
6. Berkite keptas morkas su svogūnais į ryžius, dėkite tarkuotą cukiniją, rankomis sutrupinkite fetą, berkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir krapus, barstykite pipirais, muškite kiaušinius ir suberkite džiūvėsėlius, viską gerai išmaišykite.
7. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius ryžių kotletus ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrunda.
8. Patiekite su padažu (visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, skonį reguliuokite pagal save). Skanaukite!
9. Patarimas: Tokie ryžių kotletai skanūs ir atvėsę, tad puikiai tinka pasiimti kartu į išvyką.
10. Rekomendacija: Daugiau ryžių kotletų receptų receptų rasite: Ryžių kotletai.
Recepto Autorius Jelenos maisto blogas
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau