Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 05

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Ingrediantai:

  • kiaulienos krūtininė 600 g;
  • svogūnai 300 g;
  • aliejus 2 valgomieji šaukštai;
  • česnakas 1 skiltelė;
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio.

Šio paprasto, skanaus ir sotaus mėsos patiekalo paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: kiaulienos krūtininės, svogūnų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos krūtininės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. Pavyzdžiui, mes mėgstame, kad būtų daug mėsos, tačiau kai kurie, žinau, renkasi riebesnius gabalus.

Plauname krūtininę po šaltu vandeniu, peiliu pašveisdami nešvarumus, ir kruopščiai nusausiname. Po to pjaustome vidutiniais gabalėliais, kad storis būtų apie 1 cm. Žinoma, galima ir smulkiau, tačiau būtent dėl stambaus pjaustymo mėsa išlaiko sultingumą.

Plačioje (pas mane 28 cm diametro) ir gilioje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus aliejaus (mano atveju saulėgrąžų). Žinoma, galima naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, taukus.

Deja, šiuo momentu jie kaip tik baigėsi. Kam papildomai naudoti aliejų, jei mėsa pati gana rieboka? Taip, plonų mėsos sluoksnių atveju to nereikia (riebalai išsiskirs iš lašinių), o štai esant dideliam mėsos kiekiui jis būtinas (kitaip mėsa greitai išdžius ir taps kieta).

Dedame kiaulienos krūtininės gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies, kol apatinė pusė taps rusva. Tam išeis 10-12 min.

Tuo metu lupame ir nelabai plonais griežinėliais pjaustome svogūną. Aš jo ėmiau pusę krūtininės svorio, t. y. 300 g (jau nuluptų), kadangi dievinu keptus svogūnus. Vieną didelę česnako skiltelę (arba porą vidutinio dydžio) lupame ir smulkiname bet kokiu patogiu būdu (peiliu, per presą, smulkia trintuve).

Apskrudusią krūtininę apverčiame – ji taip maloniai kvepia, o ir atrodo labai apetitiškai.

Dedame smulkintus svogūnus ir toliau kepame ant mažesnės nei vidutinė ugnies. Kas 1-2 minutes permaišome taip, kad svogūno žiedai atsidurtų keptuvės dugne, o krūtininės gabalėliai žiūrėtų į mus apskrudusia puse.

Gaminame taip dar 10 minučių arba kol svogūnai pasidarys auksaspalviai. Aš jų neperkepu, o leidžiu suminkštėti ir truputį apskrusti. Laikas suteikti keptai krūtininei skonio – sūdome ją ir beriame pipirų.

Čia jau skonio reikalas. Esant pageidavimui galima berti mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, chmeli suneli, paprikos, maltos kalendros), tačiau aš apsiriboju aukščiau išvardintu ir smulkintu česnaku. Jį dėti reikia pačioje pabaigoje, kad nesudegtų (sudegęs česnakas visada kartaus skonio).

Permaišydami laikome keptuvę ant minimalios ugnies dar porą minučių. Ragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia, beriame dar. Štai ir viskas!

Su kuo patiekti keptą kiaulienos krūtininę? Žinoma, su virtomis bulvėmis! O dar nepamirškite naminių marinuotų daržovių – idealus trio! Toks paprastas, bet nerealiai skanus, aromatingas ir sotus patiekalas!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau