Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 05

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Ingrediantai:

  • kiaulienos krūtininė 600 g;
  • svogūnai 300 g;
  • aliejus 2 valgomieji šaukštai;
  • česnakas 1 skiltelė;
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio.

Šio paprasto, skanaus ir sotaus mėsos patiekalo paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: kiaulienos krūtininės, svogūnų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos krūtininės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. Pavyzdžiui, mes mėgstame, kad būtų daug mėsos, tačiau kai kurie, žinau, renkasi riebesnius gabalus.

Plauname krūtininę po šaltu vandeniu, peiliu pašveisdami nešvarumus, ir kruopščiai nusausiname. Po to pjaustome vidutiniais gabalėliais, kad storis būtų apie 1 cm. Žinoma, galima ir smulkiau, tačiau būtent dėl stambaus pjaustymo mėsa išlaiko sultingumą.

Plačioje (pas mane 28 cm diametro) ir gilioje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus aliejaus (mano atveju saulėgrąžų). Žinoma, galima naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, taukus.

Deja, šiuo momentu jie kaip tik baigėsi. Kam papildomai naudoti aliejų, jei mėsa pati gana rieboka? Taip, plonų mėsos sluoksnių atveju to nereikia (riebalai išsiskirs iš lašinių), o štai esant dideliam mėsos kiekiui jis būtinas (kitaip mėsa greitai išdžius ir taps kieta).

Dedame kiaulienos krūtininės gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies, kol apatinė pusė taps rusva. Tam išeis 10-12 min.

Tuo metu lupame ir nelabai plonais griežinėliais pjaustome svogūną. Aš jo ėmiau pusę krūtininės svorio, t. y. 300 g (jau nuluptų), kadangi dievinu keptus svogūnus. Vieną didelę česnako skiltelę (arba porą vidutinio dydžio) lupame ir smulkiname bet kokiu patogiu būdu (peiliu, per presą, smulkia trintuve).

Apskrudusią krūtininę apverčiame – ji taip maloniai kvepia, o ir atrodo labai apetitiškai.

Dedame smulkintus svogūnus ir toliau kepame ant mažesnės nei vidutinė ugnies. Kas 1-2 minutes permaišome taip, kad svogūno žiedai atsidurtų keptuvės dugne, o krūtininės gabalėliai žiūrėtų į mus apskrudusia puse.

Gaminame taip dar 10 minučių arba kol svogūnai pasidarys auksaspalviai. Aš jų neperkepu, o leidžiu suminkštėti ir truputį apskrusti. Laikas suteikti keptai krūtininei skonio – sūdome ją ir beriame pipirų.

Čia jau skonio reikalas. Esant pageidavimui galima berti mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, chmeli suneli, paprikos, maltos kalendros), tačiau aš apsiriboju aukščiau išvardintu ir smulkintu česnaku. Jį dėti reikia pačioje pabaigoje, kad nesudegtų (sudegęs česnakas visada kartaus skonio).

Permaišydami laikome keptuvę ant minimalios ugnies dar porą minučių. Ragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia, beriame dar. Štai ir viskas!

Su kuo patiekti keptą kiaulienos krūtininę? Žinoma, su virtomis bulvėmis! O dar nepamirškite naminių marinuotų daržovių – idealus trio! Toks paprastas, bet nerealiai skanus, aromatingas ir sotus patiekalas!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau