Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Rugsėjo » 5

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Ingrediantai:

  • kiaulienos krūtininė 600 g;
  • svogūnai 300 g;
  • aliejus 2 valgomieji šaukštai;
  • česnakas 1 skiltelė;
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio.

Šio paprasto, skanaus ir sotaus mėsos patiekalo paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: kiaulienos krūtininės, svogūnų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos krūtininės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. Pavyzdžiui, mes mėgstame, kad būtų daug mėsos, tačiau kai kurie, žinau, renkasi riebesnius gabalus.

Plauname krūtininę po šaltu vandeniu, peiliu pašveisdami nešvarumus, ir kruopščiai nusausiname. Po to pjaustome vidutiniais gabalėliais, kad storis būtų apie 1 cm. Žinoma, galima ir smulkiau, tačiau būtent dėl stambaus pjaustymo mėsa išlaiko sultingumą.

Plačioje (pas mane 28 cm diametro) ir gilioje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus aliejaus (mano atveju saulėgrąžų). Žinoma, galima naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, taukus.

Deja, šiuo momentu jie kaip tik baigėsi. Kam papildomai naudoti aliejų, jei mėsa pati gana rieboka? Taip, plonų mėsos sluoksnių atveju to nereikia (riebalai išsiskirs iš lašinių), o štai esant dideliam mėsos kiekiui jis būtinas (kitaip mėsa greitai išdžius ir taps kieta).

Dedame kiaulienos krūtininės gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies, kol apatinė pusė taps rusva. Tam išeis 10-12 min.

Tuo metu lupame ir nelabai plonais griežinėliais pjaustome svogūną. Aš jo ėmiau pusę krūtininės svorio, t. y. 300 g (jau nuluptų), kadangi dievinu keptus svogūnus. Vieną didelę česnako skiltelę (arba porą vidutinio dydžio) lupame ir smulkiname bet kokiu patogiu būdu (peiliu, per presą, smulkia trintuve).

Apskrudusią krūtininę apverčiame – ji taip maloniai kvepia, o ir atrodo labai apetitiškai.

Dedame smulkintus svogūnus ir toliau kepame ant mažesnės nei vidutinė ugnies. Kas 1-2 minutes permaišome taip, kad svogūno žiedai atsidurtų keptuvės dugne, o krūtininės gabalėliai žiūrėtų į mus apskrudusia puse.

Gaminame taip dar 10 minučių arba kol svogūnai pasidarys auksaspalviai. Aš jų neperkepu, o leidžiu suminkštėti ir truputį apskrusti. Laikas suteikti keptai krūtininei skonio – sūdome ją ir beriame pipirų.

Čia jau skonio reikalas. Esant pageidavimui galima berti mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, chmeli suneli, paprikos, maltos kalendros), tačiau aš apsiriboju aukščiau išvardintu ir smulkintu česnaku. Jį dėti reikia pačioje pabaigoje, kad nesudegtų (sudegęs česnakas visada kartaus skonio).

Permaišydami laikome keptuvę ant minimalios ugnies dar porą minučių. Ragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia, beriame dar. Štai ir viskas!

Su kuo patiekti keptą kiaulienos krūtininę? Žinoma, su virtomis bulvėmis! O dar nepamirškite naminių marinuotų daržovių – idealus trio! Toks paprastas, bet nerealiai skanus, aromatingas ir sotus patiekalas!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau