Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 5

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Ingrediantai:

  • kiaulienos krūtininė 600 g;
  • svogūnai 300 g;
  • aliejus 2 valgomieji šaukštai;
  • česnakas 1 skiltelė;
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio.

Šio paprasto, skanaus ir sotaus mėsos patiekalo paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: kiaulienos krūtininės, svogūnų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos krūtininės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. Pavyzdžiui, mes mėgstame, kad būtų daug mėsos, tačiau kai kurie, žinau, renkasi riebesnius gabalus.

Plauname krūtininę po šaltu vandeniu, peiliu pašveisdami nešvarumus, ir kruopščiai nusausiname. Po to pjaustome vidutiniais gabalėliais, kad storis būtų apie 1 cm. Žinoma, galima ir smulkiau, tačiau būtent dėl stambaus pjaustymo mėsa išlaiko sultingumą.

Plačioje (pas mane 28 cm diametro) ir gilioje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus aliejaus (mano atveju saulėgrąžų). Žinoma, galima naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, taukus.

Deja, šiuo momentu jie kaip tik baigėsi. Kam papildomai naudoti aliejų, jei mėsa pati gana rieboka? Taip, plonų mėsos sluoksnių atveju to nereikia (riebalai išsiskirs iš lašinių), o štai esant dideliam mėsos kiekiui jis būtinas (kitaip mėsa greitai išdžius ir taps kieta).

Dedame kiaulienos krūtininės gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies, kol apatinė pusė taps rusva. Tam išeis 10-12 min.

Tuo metu lupame ir nelabai plonais griežinėliais pjaustome svogūną. Aš jo ėmiau pusę krūtininės svorio, t. y. 300 g (jau nuluptų), kadangi dievinu keptus svogūnus. Vieną didelę česnako skiltelę (arba porą vidutinio dydžio) lupame ir smulkiname bet kokiu patogiu būdu (peiliu, per presą, smulkia trintuve).

Apskrudusią krūtininę apverčiame – ji taip maloniai kvepia, o ir atrodo labai apetitiškai.

Dedame smulkintus svogūnus ir toliau kepame ant mažesnės nei vidutinė ugnies. Kas 1-2 minutes permaišome taip, kad svogūno žiedai atsidurtų keptuvės dugne, o krūtininės gabalėliai žiūrėtų į mus apskrudusia puse.

Gaminame taip dar 10 minučių arba kol svogūnai pasidarys auksaspalviai. Aš jų neperkepu, o leidžiu suminkštėti ir truputį apskrusti. Laikas suteikti keptai krūtininei skonio – sūdome ją ir beriame pipirų.

Čia jau skonio reikalas. Esant pageidavimui galima berti mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, chmeli suneli, paprikos, maltos kalendros), tačiau aš apsiriboju aukščiau išvardintu ir smulkintu česnaku. Jį dėti reikia pačioje pabaigoje, kad nesudegtų (sudegęs česnakas visada kartaus skonio).

Permaišydami laikome keptuvę ant minimalios ugnies dar porą minučių. Ragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia, beriame dar. Štai ir viskas!

Su kuo patiekti keptą kiaulienos krūtininę? Žinoma, su virtomis bulvėmis! O dar nepamirškite naminių marinuotų daržovių – idealus trio! Toks paprastas, bet nerealiai skanus, aromatingas ir sotus patiekalas!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau