Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 05

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Kepta kiaulienos krūtininė su svogūnais

Ingrediantai:

  • kiaulienos krūtininė 600 g;
  • svogūnai 300 g;
  • aliejus 2 valgomieji šaukštai;
  • česnakas 1 skiltelė;
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • malti juodieji pipirai 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio.

Šio paprasto, skanaus ir sotaus mėsos patiekalo paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: kiaulienos krūtininės, svogūnų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos krūtininės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. Pavyzdžiui, mes mėgstame, kad būtų daug mėsos, tačiau kai kurie, žinau, renkasi riebesnius gabalus.

Plauname krūtininę po šaltu vandeniu, peiliu pašveisdami nešvarumus, ir kruopščiai nusausiname. Po to pjaustome vidutiniais gabalėliais, kad storis būtų apie 1 cm. Žinoma, galima ir smulkiau, tačiau būtent dėl stambaus pjaustymo mėsa išlaiko sultingumą.

Plačioje (pas mane 28 cm diametro) ir gilioje keptuvėje įkaitiname 2 valgomuosius šaukštus aliejaus (mano atveju saulėgrąžų). Žinoma, galima naudoti ir kitus riebalus, pavyzdžiui, taukus.

Deja, šiuo momentu jie kaip tik baigėsi. Kam papildomai naudoti aliejų, jei mėsa pati gana rieboka? Taip, plonų mėsos sluoksnių atveju to nereikia (riebalai išsiskirs iš lašinių), o štai esant dideliam mėsos kiekiui jis būtinas (kitaip mėsa greitai išdžius ir taps kieta).

Dedame kiaulienos krūtininės gabalėlius ir kepame ant nedidelės ugnies, kol apatinė pusė taps rusva. Tam išeis 10-12 min.

Tuo metu lupame ir nelabai plonais griežinėliais pjaustome svogūną. Aš jo ėmiau pusę krūtininės svorio, t. y. 300 g (jau nuluptų), kadangi dievinu keptus svogūnus. Vieną didelę česnako skiltelę (arba porą vidutinio dydžio) lupame ir smulkiname bet kokiu patogiu būdu (peiliu, per presą, smulkia trintuve).

Apskrudusią krūtininę apverčiame – ji taip maloniai kvepia, o ir atrodo labai apetitiškai.

Dedame smulkintus svogūnus ir toliau kepame ant mažesnės nei vidutinė ugnies. Kas 1-2 minutes permaišome taip, kad svogūno žiedai atsidurtų keptuvės dugne, o krūtininės gabalėliai žiūrėtų į mus apskrudusia puse.

Gaminame taip dar 10 minučių arba kol svogūnai pasidarys auksaspalviai. Aš jų neperkepu, o leidžiu suminkštėti ir truputį apskrusti. Laikas suteikti keptai krūtininei skonio – sūdome ją ir beriame pipirų.

Čia jau skonio reikalas. Esant pageidavimui galima berti mėgstamų prieskonių (pavyzdžiui, chmeli suneli, paprikos, maltos kalendros), tačiau aš apsiriboju aukščiau išvardintu ir smulkintu česnaku. Jį dėti reikia pačioje pabaigoje, kad nesudegtų (sudegęs česnakas visada kartaus skonio).

Permaišydami laikome keptuvę ant minimalios ugnies dar porą minučių. Ragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia, beriame dar. Štai ir viskas!

Su kuo patiekti keptą kiaulienos krūtininę? Žinoma, su virtomis bulvėmis! O dar nepamirškite naminių marinuotų daržovių – idealus trio! Toks paprastas, bet nerealiai skanus, aromatingas ir sotus patiekalas!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau