Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Rugsėjo » 21

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Dievinu šias lazdeles!!! Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Pirmą kartą šių skanumynų gavau paragauti iš kolegės, dar Ispanijoje būdama, po to jas pirkdavau Ispanijoje parduotuvėse. Žinoma, būtinai norėjau išmėginti pati iškepti šias lazdeles, kadangi Lietuvoje tokio gardumyno, deja, niekur nenusipirksi… O ir Amerikoje dar pakolkas niekur nemačiau.

Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.

Ir nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos cukraus pudra. Valgant viskas byra ant kelių ar stalo, bet tai visiškai nesvarbu, kai pajunti žodžiais neapibūdinamą skonį burnoje.

Ispaniškai šios lazdelės vadinamos “Lazos de Hojaldre“, išvertus sluoksniuotos tešlos kaspinėliai. Nors man labiau primena tiesiog lazdeles… Na, bet jokio skirtumo kas per forma, svarbu, kas per skonis, o jis, patikinu, daugeliui bus dar turbūt niekur neragautas.

Ingredientai

Tešlai:

2 sluoksniuotos tešlos pakeliai po 500 g (geriausia sviestinė sluoksniuota tešla)

2 valg. š. medaus

1 išplaktas kiaušinis.

Sirupui:

  • 200 ml vandens
  • 130 g cukraus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 valg.š. medaus.

Papuošimui:

  • cukraus pudros.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame vieno tešlos pakelio lakštą ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Visus vieno pakelio tešlos lapelius (ar lapą) ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).

3. Kai ištepame medumi, tuomet dedame kito pakelio tešlos lapą (ar lapelius) ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.

4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.

5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.

6. Sirupas: Visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.

7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų.

8. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, lazdelės

desertai, saldumynai, lazdelės

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
02.10.2022 laikas 08:41 Receptai | Patiekalai Saldžios baltos duonos riekelės su cinamonu
Kiaušinius išplakame su pienu ir cukrumi. Plakinyje mirkome forminės duonos riekeles ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptas, dar karštas, riekeles apibarstome cinamonu. Skanaus!...

Skaityti daugiau

02.10.2022 laikas 08:37 Receptai | Patiekalai Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais
Jeigu netikras zuikis keliaus ant vaišių stalo, galima jį papuošti... iš kvapiųjų pipirų padaryti akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – auseles. Skanaus!

Skaityti daugiau

28.09.2022 laikas 14:13 Receptai | Patiekalai Cukinijų kepsneliai su kumpiu ir sūriu (video)
Cukinijų kepsnelius išmirkykite kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.10.2022 laikas 21:30 Visatos signalas, kad žmogus jums netinka
Yra toks nemalonus žodis kaip "tolerantiškas". Tai žmogus, kuris yra spardomas, žeminamas, kartais net atvirai šluostomas kojomis. Jis viską toleruoja, prisiima visą kaltę, stengiasi gerinti santykius. Ir jis netgi gali sumokėti savo pinigus, kad išs...

Skaityti daugiau

05.10.2022 laikas 21:15 Kaip ir kodėl renkamės savo artimuosius?

"Žmonės dera tarpusavyje kaip dėlionės - kai vienas turi iškilimą, kitas - iškilimą. Iš visų gyvenime sutiktų žmonių kai kurie palieka mus abejingus, o kai kuriuos beprotiškai įsimylime. Vienus žmones praleidžiame ramiai, o nuo kitų negalime ...

Skaityti daugiau

05.10.2022 laikas 18:36 Škotija tiria "paslaptingą" naujagimių mirčių šuolį po "Jab" diegimo
Škotijos sveikatos priežiūros institucijos pradėjo oficialų tyrimą dėl didžiulio naujagimių mirčių skaičiaus padidėjimo po to, kai buvo pradėtas taikyti COVID skiepas.

Skaityti daugiau