Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 21

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Dievinu šias lazdeles!!! Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Pirmą kartą šių skanumynų gavau paragauti iš kolegės, dar Ispanijoje būdama, po to jas pirkdavau Ispanijoje parduotuvėse. Žinoma, būtinai norėjau išmėginti pati iškepti šias lazdeles, kadangi Lietuvoje tokio gardumyno, deja, niekur nenusipirksi… O ir Amerikoje dar pakolkas niekur nemačiau.

Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.

Ir nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos cukraus pudra. Valgant viskas byra ant kelių ar stalo, bet tai visiškai nesvarbu, kai pajunti žodžiais neapibūdinamą skonį burnoje.

Ispaniškai šios lazdelės vadinamos “Lazos de Hojaldre“, išvertus sluoksniuotos tešlos kaspinėliai. Nors man labiau primena tiesiog lazdeles… Na, bet jokio skirtumo kas per forma, svarbu, kas per skonis, o jis, patikinu, daugeliui bus dar turbūt niekur neragautas.

Ingredientai

Tešlai:

2 sluoksniuotos tešlos pakeliai po 500 g (geriausia sviestinė sluoksniuota tešla)

2 valg. š. medaus

1 išplaktas kiaušinis.

Sirupui:

  • 200 ml vandens
  • 130 g cukraus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 valg.š. medaus.

Papuošimui:

  • cukraus pudros.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame vieno tešlos pakelio lakštą ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Visus vieno pakelio tešlos lapelius (ar lapą) ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).

3. Kai ištepame medumi, tuomet dedame kito pakelio tešlos lapą (ar lapelius) ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.

4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.

5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.

6. Sirupas: Visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.

7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų.

8. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, lazdelės

desertai, saldumynai, lazdelės

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau