Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Rugsėjo » 21

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės

Dievinu šias lazdeles!!! Nuostabaus skonio ir dieviškos tekstūros ispaniškosios sluoksniuotos tešlos lazdelės. Pirmą kartą šių skanumynų gavau paragauti iš kolegės, dar Ispanijoje būdama, po to jas pirkdavau Ispanijoje parduotuvėse. Žinoma, būtinai norėjau išmėginti pati iškepti šias lazdeles, kadangi Lietuvoje tokio gardumyno, deja, niekur nenusipirksi… O ir Amerikoje dar pakolkas niekur nemačiau.

Didžiausias patarimas kepant šias nerealaus skonio lazdeles – BŪTINAI naudokite SVIESTINĘ sluoksniuotą tešlą, kitaip, kepant iš paprastos sluoksniuotos tešlos, lazdelės tiesiog bus per sausos ir neturės tokio autentiško skonio.

Ir nepagailėkite cukraus pudros – Ispanijoje šios lazdelės yra visiškai padengtos cukraus pudra. Valgant viskas byra ant kelių ar stalo, bet tai visiškai nesvarbu, kai pajunti žodžiais neapibūdinamą skonį burnoje.

Ispaniškai šios lazdelės vadinamos “Lazos de Hojaldre“, išvertus sluoksniuotos tešlos kaspinėliai. Nors man labiau primena tiesiog lazdeles… Na, bet jokio skirtumo kas per forma, svarbu, kas per skonis, o jis, patikinu, daugeliui bus dar turbūt niekur neragautas.

Ingredientai

Tešlai:

2 sluoksniuotos tešlos pakeliai po 500 g (geriausia sviestinė sluoksniuota tešla)

2 valg. š. medaus

1 išplaktas kiaušinis.

Sirupui:

  • 200 ml vandens
  • 130 g cukraus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 valg.š. medaus.

Papuošimui:

  • cukraus pudros.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

2. Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame vieno tešlos pakelio lakštą ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Visus vieno pakelio tešlos lapelius (ar lapą) ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).

3. Kai ištepame medumi, tuomet dedame kito pakelio tešlos lapą (ar lapelius) ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.

4. Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.

5. Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.

6. Sirupas: Visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.

7. Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų.

8. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

desertai, saldumynai, lazdelės

desertai, saldumynai, lazdelės

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau