- 28.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 1096 Peržiūrų
- Aptarti
1. Mėlynės savo sultyse.
Pilną stiklainį priberiam uogų.
Į 0,5 litro stiklainį galima įdėti 1 valg. šaukštas cukraus (aš nededu).
Stiklainį su uogom statome į puodą ir sterilizuojame.
Kai pradės atsirasti sultys, uogų stiklainyje sumažės. Tuomet reikia daberti uogų ir toliau kaitinti.
Kai sultys apsems uogas ir jų bus pilnas stiklainis, kaitinti dar 10 min, po to užsukti dangtelius ir apkloti. Laikau šaldytuve.
2. Mėlynės su mėtom ir citrinų sultymis.
- 2 litrai mėlynių,
- 500 gr cukraus,
- 5 šakelės mėtų,
- 2 valg. šaukštas citrinos sulčių.
Uogas šiek tiek blenderiu sutriname, įberiam cukrų ir užkaičiame. Kai uogienė užverda, verdam dar 10 min.
Likus 5 min iki virimo pabaigos, įdedam mėtų šakeles (baigus virti šakeles išmetam) ir citrinos sultys.
3. Mėlynės su bananais.
- 2 litrai mėlynių,
- 500 gr cukraus (cukraus kiekį pagal savo skonį dėkite),
- 4-5 bananai,
- 2 valg. šaukštas citrinos sulčių.
Dalį uogų su bananais sutrinkite blenderiu, suberkite cukrų bei likusias uogas ir užkaiskite. Kaitinkite dar 10 min po to, kai uogos užvirs.
Likus 5 min iki virimo pabaigos, įpilkite citrinos sultys.
Uogienes laikau rūsyje.
Pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau