06.12.2019, 18:18
Kaip paruošti moliūgus žiemai?
Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.
Iš moliūgo galima gaminti ne tik skanius patiekalus, bet ir gauti labai skanių ir naudingų sulčių.
Skaityk toliau
06.12.2019, 18:26
Kiaulienos Troškinys Su Rozmarinais
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir pagardinti prieskoniais. Miltus sumaišyti su rozmarinais. Tada sudėti kiaulienos gabalėlius ir gerai išmaišyti. Mėsą kepti ant stiprios ugnies apie 10 min., kol gražiai apskrus. Grybus taip pat pakepinti. Tuomet sudėti kiaulieną, trintą česnako skiltelę, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kaitinti iki užvirimo. Paskui sumažinti ugnį ir troškinti dar apie 5 min., kol mėsa suminkštės. Galima patiekti su daržovėmis ir ryžiais arba bulvėmis.
Skaityk toliau
06.12.2019, 18:26
Ėrienos Šonkauliukai Su Žirneliais
Ėrieną gausiai apibarstyti prieskoniais, apšlakstyti aliejumi ir kepti 10–15 min. ant grotelių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Žirnelius užpilti verdančiu vandeniu ir virti ant silpnos ugnies apie 4 min. Tada nukošti ir palikti nusivarvėti. Paskui sumaišyti su kubeliais pjaustyta feta, smulkintais mėtų lapais, likusiais garnyrui skirtais ingredientais ir pagardinti prieskoniais. Šonkauliukus patiekti su garnyru. Galima papuošti mėgstamais žalumynais.
Skaityk toliau
06.12.2019, 19:13
Kepta Lašiša Su Pankoliais
Lašišą supjaustyti gabalėliais, įtrinti prieskoniais, dėti į kepimo indą ir apšlakstyti aliejumi. Tada ant viršaus uždėti griežinėliais pjaustytą citriną ir kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros.
Pankolį, agurką supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su likusiais garnyrui skirtais ingredientais ir pagardinti prieskoniais.
Lašišą patiekti apšlaksčius gautu garnyru. Galima papuošti mėgstamais žalumynais.
Skaityk toliau
06.12.2019, 18:26
Menkė Su Lęšių Ir Ryžių Plovu
Ryžius, lęšius suberti į verdantį vandenį, pasūdyti ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tada nukelti nuo ugnies ir palikti brinkti apie 10 min. Svogūnus susmulkinti ir kepti ant silpnos ugnies apie 7 min. Menkę supjaustyti gabalėliais, pagardinti prieskoniais, pakepinti ir laikyti šiltai. Ryžius, lęšius sumaišyti su svogūnais, apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis, apibarstyti petražolėmis ir kepti ant silpnos ugnies apie 4 min. Tada suberti riešutus ir išmaišyti. Patiekti su menke.
Skaityk toliau
06.12.2019, 18:18
Meksikietiškos Kesadilijos
Salsos padažą užtepti ant tortilijų. Ant vienos jų tolygiai paskirstyti pupeles, smulkintą svogūną, vištieną ir tarkuotą čederį. Tada apibarstyti kalendromis, pagardinti prieskoniais, užvožti kita tortilija ir kepti ant silpnos ugnies apie 4 min. Paskui apversti ir kepti dar apie 2 min. Patiekti supjausčius gabalėliais. Galima valgyti su mėgstamais padažais arba daržovių salotomis.
Skaityk toliau
06.12.2019, 08:21
Aštrus Vištienos Troškinys
Vištieną supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su smulkinta saldžiąja paprika, svogūnu, morka ir kepti ant stiprios ugnies apie 5 min. Tada sudėti smulkintą aitriąją papriką, česnako skilteles, suberti paprikos miltelius, kmynus, kalendras, išmaišyti ir kepti dar apie 2 min. Galiausiai sudėti pupeles, pomidorus, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kaitinti apie 15 min. Patiekti karštą.
Skaityk toliau
06.12.2019, 08:21
Makaronai Itališkai
Makaronus virti sūdytame vandenyje apie 10 min. Paskui nukošti ir laikyti šiltai. Porus susmulkinti, pagardinti prieskoniais ir pakepinti. Tada sudėti krevetes, suberti citrinos žievelę, išmaišyti ir kepti dar apie 5 min. Grietinėlę sumaišyti su makaronais, pagardinti prieskoniais ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 2 min. Tada sumaišyti su krevečių mišiniu, špinatais, išmaišyti ir kaitinti dar apie 2 min. Patiekti karštus.
Skaityk toliau
06.12.2019, 08:14
Jautiena Su Grybais
Jautieną supjaustyti gabalėliais, pakepinti ir laikyti šiltai. Imbierą kepti ant silpnos ugnies apie 2 min. Tada sudėti smulkintas daržoves, grybus ir kepti dar apie 3 min. Tuomet sudėti jautieną, supilti padažus, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir kaitinti 3–4 min., kol sutirštės. Galima patiekti su ryžiais arba makaronais.
Skaityk toliau
|